Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tämä talousuutisointi alkaa suoraan sanoen saada aika Armageddon tyylisiä sävyjä. Ehkä olisi syytä katsoa pintaa syvemmälle.

Nykyisen "talouskriisin" takaa nostaa rumaa päätään elämäntapa, joka perustuu sekä kulutukselle että velanottolle. Elämäntapa, joka nimen omaan nykyisessä muodossaan on peräisin "Suuresta ja mahtavasta" eli USA:sta!

Tämän elämäntavan taustalla ovat myös nykyiset veriset sodat luonnonvaroista kaukaisilla seuduilla planeettaa. Tosiasiassa maailmantalous on kokonaisuus, ja siihen kuuluu myös "länsimaiden" lisäksi suuri joukko ns "emerging economies"

Näiden kahden ryhmän väliset suhteet ovat lievästi sanoen huonot, eivätkä tunnu tätä nykyä ainakaan paranevan. Menneelle, imperialistisille ajalle ominaiset siirtomaasodat ovat voimakkaasti nostaneet jo pinnan alla muutenkin muhivia vastakkanasetteluja ja avoimen rasistisia asenteita. Tämä on myös aiheuttanut inflaatiokierteen, jonka turvin moni kehittyvä talous sanoikin kauniit "kiitos ei" Dohan vapaakauppaneuvotteluille.

Karu tosiasia on, että me elämme jo nyt globaalissa maailmantaloudessa. Nämä poliittiset ristiriidat ja jatkuvat sodat loppupeleissä satuttavat meitä kaikkia. Tietenkin minä nyt "saarnaan kuorolle" koska Suomalaisilla ei ole tämän kanssa mitään tekemistä, mutta tämä ei ole "syytesaarna" vaan ainoastaan minun oma ns "kylmä analyysini" tilanteesta.

Globalisaatio on asia, mistä me emme nykyään pääse minnekään. Globalisaatio perustuu viimekädessä "antipoliittiseen" teknologiaan, aina manntervenvälisistä ydinohjuksista internettiin. Se ei ole siis syntynyt poliittisesta halusta fuusioon, koska sitä ei todellakaan ole!

USA:n johto on tietenkin ainakin osittain vastuussa tapahtuneesta. Mutta en halua(kaikesta heidän aikaansaamasta pahastaan huolimatta)osoittaa sormella vain heitä. Heidän jakamansa asenteet maailman menosta jaetaan hyvin pitkälle myös Euroopassa. Eli ajatus, että valkoiset ovat "ylempi rotu" jonka Jumala on tarkoittanut ohjaamaan planeetan menoa ja hallitsemaan sekä eläimiä, luomakuntaa, että muita "alempia rotuja"

Tämä asenne on johtanut ns "uuteen kylmään sotaan" näiden kahden blokin välillä. Ja tämä ns "kylmä sota" on suuresti hidastanut globaalien yhteismarkkinoiden kehitystä. Monilla ns "kehitysmailla" ei tosiasiassa ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Kuitenkin ne kokevat kohtaavansa saman turvallisuusuhan, mikä onkin mm Kiinan ja Afrikan välisen nykyisen yhteistyön taustalla. Näillä mailla ja kansoilla ei sen enempää rodullisesti tai kulttuurisesti ole mitään tekemistä toistensa kanssa, mutta Eurooppalaisessa maailmassa niistä kaikista käytetään halveksuvaa nimeä "kehitysmaat" Niiden luonnonvaroja yritetään ryövätä väkisin ja ne pakottaa epäedullisiin kauppasopimuksiin. Niitä kaikkia pidetään "turvallisuusuhkana" Tämä on "kehitysmaayhteistyön" taustalla.

Nämä menneeltä vuosisadalta peräisin olevat rasistiset asenteet ovat hiljaa mutta varmasti tosisiassa hyydyttäneet maailmantalouden. Maailma on palaamassa(ainakin välaikaisesti)takaisin sotien, asevarustelujen ja suljettujen markkinoiden aikakaudelle. Tämä aikakausi tulee varmasti päättymään, kun nykyinen, todellisuudesta totaalisesta vieraantuneet "länsimaiden" taloudellinen ja poliittinen johto pakotetaan eroamaan, mutta tuolloin vahinko on jo päässyt tapahtumaan.

Tietenkin "lännen" taloudellisen romahduksen taustalla ovat myös omat mokat. Valtava vallan keskittäminen suurille yrityksille ja pankeille. Demokratian totaalinen rappio sekä taloudelliset toimet(outsourcing+immigration)jotka ovat merkittävästi heikentäneet tämän maailman keskiluokkaa. Kaiken taustalla paistaa ERITTÄIN VOIMAKAS korruptio!
Totuuden nimessä on todettava, ettei "Globaalien yhteismarkkinoiden" kehittäminen juuri voisi pelastaa "länttä" selvältä romahdukselta sen järjestelmän totaalinen ilmikorruption takia. Mutta se voisi pelastaa maailman uusilta sotien ja asevarustelujen ajalta, joka tuskin tekee sen enempää tästä planeetasta yhtaan parempaa paikkaa elää, kuin helpottaa länsimaiden "talousahdinkoa"

Mitä taas ns "kehitysmaihin" tulee, niin kaikilla niillä ei välttämättä ole täysin "puhtaat jauhot" pusissa. Rasistisessa Eurooppalaisessa maailmassa nähdään kaikki "värilliset" kehitysmaat ainoastaan passiivisina, hyödynnettävinä uhreina, mutta moniilla niillä ja niiden johtajilla on tosiasiassa myös omia unelmia suurudesta. Näissä maissa(Kiina, Intia, Iran...)lännen "pohjaton agressio" käy erinomaiseksi tekosyyksi sekä tukahduttaa nouseva oppositio että mm lisätä tuntuvasti asevarustelumenoja. Samoin tämä ikuinen sota tai sodan uhka näiden maailmamojen välillä kaataa tehokkaasti sekä kauppa että ilmastoneuvottelut, joita näiden maiden sangen nationalistinen oppositio kiihkoisasti vastustaa.

Tämä kaikki ei tietenkään käytännössä koske Suomalaisia mitenkään! Eikä kaikki mitä kirjoitan edes välttämättä ole totta, vaan vain omia mielpiteitäni poliitiikka ja historia "nörttinä" Ja taas jälleen totuuden nimissä;yhteiset globaali maailmanmarkkinat EIVÄT kykenisi estäämään läpimädän länsimaisen talouden nykyistä romahdusta! Kyseessä on täysin luonnollinen tapahtuma.

Globaalit yhteismarkkinat eivät voisi pelastaa nykyistä sukupolvea, mutta ne voisivat luoda vauraamman ja vakaamman maailman tulevilla sukupolville. Vaihtoehtona ovat loputtomat sodat ja asevarustelut, jotka "Länsi" tulee lopulta häviämään johtuen ilmiselvistä väestö ja taloustrendeistä. Loppupäätelämin siis on, että ainoa tapa pelastaa järjestelmän rippeet on nykyisen poliittisen ja talousjohdon väkivaltainen poistaminen, koska he hallitsevat sekä oikeuslaitosta, puoluepolitiikkaa että massamediaa, eivätkä tule lähtemään vapaaehtoisesti. Tämä ei taaskaan koske Suomea mitenkään, vaan tällä viittaan pääosin Anglosaksisten maiden johtoon, joskin sillä voisi olla vaikutusta myös täällä. Vaihtoehtona on luultavasti lisää sotia joihin pankkiirit sotkevat hallitukset halutessaan pääsyn "kehitysmaiden" luonnonvaroihin ja markkinoille. Tämä tuskin voi olla kestävä ratkaisu. Muutos ei ikinä ole kivuton, eikä se varmasti ole kaunis. Mutta ilman muutosta nykyinen tilanne menee vain pahemmaksi

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat