Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olin leikkauksessa jokin aika sitten. Leikkauspäivän aamuna hoitaja tuli miltei täyden lääkekupillisen kanssa. Pillereitä oli ainakin 7kpl. Monenmuotoisia ja kokoisia.

Onkohan kellään mitään tietoa, mitä lääkkeitä ennen leikkausta annetaan? Kysyin kyllä hoitajalta, mutta ei hän mitään tarkkaa tietoa kertonut. Kuulemma rauhoittavaa ja "sensellaista" En kyllä havainnut minkäänlaista vaikutusta.

Vasta anestesiahahmon kanyyliin laittamat aineet tuntui vaikuttavan. Ihan välittömästi. Ehdin huomata kun hän laittoi ruiskun kanyylin - taju pois. Mitähän ainetta lienee nuo nukutusaineet? Muistakseni sillä oli siinä useampi ruisku. Liekkö käyttänyt kaikki, en tiedä kun jo ensimmäisen jälkeen tuli uni. Mutta kaikenkaikkiaan ihan mielenkiintoinen kokemus.

Kommentit (6)

arlong
Seuraa 
Viestejä34
Liittynyt22.3.2008

En noista esilääkkeistä tiedä, mutta ne kolme ruiskua ovat ne joista kauhukertomukset tulevat, eli että yksi niistä ei ole toiminut. Niissä on yhdessä rauhoittava, eli nukutus aine, yhdessä lamaannuttava, jotta et liikkuisi leikkauksena aikana ja viimeisestä en ole aivan varma mutta muistelisin, että se on kipulääke. Kauhukertomukset tulevatkin juurikin niistä, että lamaannuttava on toiminut, mutta tainnuttava ei ja kipulääkettä ei ole ollu tarpeeksi, joten "uhrit" ovat olleet tajuissaan, mutta lamaantuineina leikkauksessa.

Mut on 4 kertaa nukutettu ja aina on sitä 1 rauhoittavaa pilsua tarjottu etukäteen, mutta en ole ottanut.

Lisäksi on 1 kipulääke annettu etukäteen, koska vaikutus alkaa vasta n. tunnin jälkeen.

Kanyyliin on laitettu 2 ruiskua, joista toisen jälkeen on taju mennyt heti.

MsHorton

Kanyyliin on laitettu 2 ruiskua, joista toisen jälkeen on taju mennyt heti.

Mistä sitten tiedät, ettei sen jälkeen tullut vielä kolmatta? No varmaankin kysyit...

Itsekin muistelen, että toisesta lähti taju aika nopeasti.

parantunut
Mistä sitten tiedät, ettei sen jälkeen tullut vielä kolmatta? No varmaankin kysyit...No en kysynyt. Pääasia, että vaiva tuli hoidettua.

Kyllä se niissä potilaspapereissa ja koneella lukee, mitä on tungettu suoneen ja muutenkin, mitä on tehty.

Eihän "tavis" niistä mitään ymmärrä.

Eikä edes kiinnosta.

Jos kuntoon tulee ja kaikki menee hyvin, niin hyvä niin.

Ja sitä ne aina kysyvätkin, että miten on aikaisemmat nukutukset menny, jotta mahdollisilta kompikaatioilta vältytään.

Toki sinä täysin lääketieteeseen katkeroituneena miehenä kyseenalaistat myös anestesian.

Itte ollut pari kertaa leikkauksessa ja molemmilla kerroilla rauhoittavan lääkkeen on saanut suonensisäisesti muiden aineiden kanssa. Mahtavaa ainetta kerta kaikkiaan, toisella kertaa kun ei ollut nukutettuna, niin ei paljoa maailma surettanut. Savu vain nousi sermin takaa, kun polttivat verisuonia leikkaushaavasta tukkoon ja itseä meinasi naurattaa moinen ilmiö. Nukahdinkin siinä hetkeksi kun eivät järjestäneet mulle ajanvietettä.
Eli ainakaan omalta osaltani ei jäänyt mitään syitä pelkoon leikkaussaliin joutumisen suhteen.

BR3K
INukahdinkin siinä hetkeksi kun eivät järjestäneet mulle ajanvietettä.Näin on. Kyllä siellä tarttis olla jotain ajanvietettä, jos ei nukuteta.

Mulla tähystettiin polvi ja se tehtiin valveilla.

Tosi kypsää tuijottaa sitä ruutua niska vinokenossa, josta ei mitään tajunnut.

Rauhoittavaa en halunnut, koska sitten ois ollu pää sekasin puol päivää ja naapuri sanoi, jotta siitä tulee huono olokin. Noh meinasin nukahtaa jo ennen toimitusta eli sen verran rauhaa löytyy ihan iteltään, jotta pitäköön mömmönsä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat