Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Onko tämä mielestänne liian pessimistinen ennuste? http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.php?id=733&vl=2007

Kommentit (2)

offmind
Seuraa 
Viestejä16185
Liittynyt19.8.2008
Urvabara
Onko tämä mielestänne liian pessimistinen ennuste? http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.php?id=733&vl=2007[/quote]
Kyse ei kuitenkaan ole ennusteesta vaan artikkeliksi naamioidusta scifi-tarinasta tai scifi-tarinan taustaksi tehdystä "maailman luomisesta" joka jostain syystä on julkaistu Tiede-lehdessä.

Tieteen ja teknologian kehitystä voi "ennustaa" jonkin verran noin 30 vuoden päähän ja ehkä vuosisadan verran tulevaisuuteen voi esittää kohtuullisia arvauksia (vaikkakin varmaankin tosi huonolla onnistumisprosentilla). Kaikki kaukaisemman tulevaisuuden "ennusteet" ovat vain puhdasta fantasiaa.

Mutta ei tuo fantasia ainakaan minusta ole mitenkään "liian" pessimistinen. Kyllähän siinä ihmiskunta matkailee ympäri aurinkokuntaa jo 24. vuosisadalla

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

KKHS
Seuraa 
Viestejä368
Liittynyt23.11.2005
offmind
Tieteen ja teknologian kehitystä voi "ennustaa" jonkin verran noin 30 vuoden päähänUseimmiten kuitenkin ihan pieleen. Ongelmana on se, että ennustukset parhaimmillaankin vaativat tiettyjen teorioiden paikkansapitävyyttä, sekä niiden todistamisen ja soveltamisen tapahtuvan tietyllä aikataululla. Yleensä ne teoriat ovat sellaisia joille ei vielä nykyään ole juuri minkäänlaisia perusteita. Sitten mahdottomaksi ennustamisen tekee täysin uudet löydöt, jotka voivat muokata tulevaisuutta paljon enemmän kuin ennustusajankohtana merkittävältä vaikuttavat teoriat ja keksinnöt.

30 vuotta sitten ennusteltiin että 2000-luvulla syödään pelkkiä pillereitä ja lennetään kauppaan raketilla. Harvempi ennusti että suuri osa teollisuusmaiden väestöstä istuu työ-/makuuhuoneesa sijaitsevan aparaatin edessä tekemässä jotain mukahyödyllistä (verrattuna TV:n katsomiseen), ja että moinen aparaatti ja - toiminta nähdään niin elintärkeänä että sitä yritetään levittää nälkäänäkevien keskuuteen

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat