Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen koko lyhyen elämäni käsinyt valveunista. Niitä tapahtuu melko usein ja kulkee suvussa. Nyt tosin olen huomannut, että joskus saattaa hereilläkin tulla aistiharhoja, tosin paljon lievempiä, kuten äänien (narahdusten ja kolinan kuulemista, harvoin puhetta) joita muut eivät kuule. Joskus alkaa yhtäkkiä tuntua myös että lähistöllä tai jopa talossa on joku muu, vaikka tietää olevansa yksin. Joskus jopa satta "nähdä" vilaukselta joitan hahmoja (sattaa johtua jostain silmän rakenteesta ). Paniikkihan silloin iskee kun tietää olevansa yksin, mutta luulee ettei ole.

Mistä moinen voi johtua? Itsellä ei kummempaa stressiä, tai mielisairauksia suvussa. Terve kuin pukki joka suhteessa kaikin muin puolin.

Vakavaahan se ei ole, mutta on se kiva tietää jos vaikka onkin joku sairaus tai vastaava, ettei sitten ylläty.

Kommentit (2)

Oletko pitänyt päiväkirjaa näyistäsi? Ehkä auttaisi, jos pitäisit kahta päiväkirjaa, joihin toiseen parilla lauseella päivän tapahtumat ja toiseen sitten ne näyt.

"Vakavaahan se ei ole --" ei kyllä päde tähän mielestäni. Toki on vakavaa, etenkin kun tuommoisia alkaa tulla myös hereillä ollessa. Osaisin kuvitella, että ainakin itselläni alkaisi aika nopeasti harhat aiheuttaa stressiä ja sitä kautta lisää harhoja. Ja viestistäsi voi kuitenkin päätellä, että asia vaivaa sinua ja olet miettinyt sitä, joten stressiä siitä varmasti otat ainakin pienissä määrin.
Toisaalta taas jos valveunet ovat olleet kovin traumatisoivia ja aiheuttavat pohtimisen aihetta ja päänvaivaa myös hereillä ollessa, saattaisivat harhat johtua valveunien läpikäymisestä. Joko tietoisesti tai tiedostamattomasti.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat