Seuraa 
Viestejä2683
Liittynyt3.10.2006

Nyt vakavasti.. Kaikkihan me olemme lukeneet tarinoita jättiläisistä. Nyt ei ole tarkoitus keskustella lastensaduista, vaan jättiläismyyteistä. Tähän sekoittuu valitettavasti myös uskonnollista materiaalia. Aihetta ei voi käsitellä ilman uskontoa, sillä lähes jokaisella muinaisella kansalla on omat uskontonsa. Ateistit ja darwinistit voinevat tässä jäädä kelkasta.. Siis vain varoituksena, etten loukkaa aiheella aatettanne.

Ei oteta tätä nyt kuolemanvakavasti, eihän.. Heitellään vähän sarkasmia sekaan, jooko.. sanoo itseironinen rc..

Mutta siis aiheeseen.. Ketkä rakensivat muinaiset valtavat kivimuurit ja kivikaupungit, joihin käytettyjen kivien painot olivat satoja tonneja painavia ? Aihe on alkanut kiinnostaa, ei siksi, että uskoisin kaikenmaailman hömppään, vaan siksi, ettei tunnu löytyvän selitystä näille asioille.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sumerit
Muinaiset sumerit, omakieliseltä nimeltään mustapäät.. (sivistyneet herrat)
Sumerilaisten alkuperä


Sumerilaisten alkuperä on hämärän peitossa. Heidän on väitetty olevan kotoisin muun muassa Kaukasiasta, Iranista, Turkista, Bahrainin seuduilta tai meritse Intiasta, ja samoja kallon piirteitä on oltu löytävinään Afrikastakin. He saattoivat saapua Sumeriin idästä, koillisesta tai Persian lahdelta. Heidän uskotaan saapuneen alueelle noin 3500 eaa. (ehkä jo 4500/4000 eaa.) ja levittäytyneen alueelle parissa sadassa vuodessa. Maan alkuasukkaina olisi asunut ubaidilaisia ja seemiläisiä. Joidenkin paikkojen nimissä on vanhemman kielen piirteitä, ja kielessä ainakin kaksi pohjakomponnettia, substraattia.

Toisten mielestä sumerilaiset tulivat alueelle paljon aikaisemmin, eli olivat tulvatasangon ensimmäisiä asukkeja. Sumerin kieltä ei voida liittää mihinkään tunnettuun kielikuntaan.

Sumerilaiset kutsuivat maataan nimellä Kengi tai Kengir (ki-en-gi-uri), 'sivistyneiden herrojen maa' (tai Mungen, Nengen eri sumerin murteissa), kieltään nimellä Emegir ja itseään nimellä saggiga, "mustapäät". Nimi Sumeri tulee merkitykseltään tuntemattomasta babyloniankielisestä ilmauksesta Mat Šumeri, 'Šumerin maa'. Raamatussa on käytetty Mesopotamiasta nimeä Sinearin (Šinar) maa.
Mielenkiintoista on havaita sumerien kuningasluettelon alkupään hallituskaudet 18000-36000 vuotta / kuningas
Asiassa voi toki olla suurta liioittelun makua, varsinkin, jos tekstit on kirjoitettu jälkeenpäin.. Mutta taas toisaalta ajattelisin loogisesti näin, että mitä pienempi eläin sitä lyhyempi elinajan odotus.. ja mitä suurempi sitä suurempi..

Jos siis 40 metrinen jätti on meitä suurimmillaan 2 metrisiä ihmisiä 20 kertaa pidempiä, voisiko elinajanodotuskin olla suhteessa kokoon... eli 120 x 20 vuotta = 2400 vuotta.. Tämä siis vain hypotetiana.. Ehkäpä jäteillä oli ylivertaiset geenit ihmisiin verrattuna. Ihmisille on ennustettu 700 vuoden elinaikaa, kunhan saadaan solunkuolemisen sytyslangan tyaminin lyhentyminen kuriin.. Tällä hypoteesillä jättien elinaajan odotus kasvaa vielä viisinkertaiseksi yli 10000 vuoteen.. Ja entäpä jos on jotain muuta mitä emme tiedä..

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sumerilain ... asluettelo

Muinaisen Sumerin kuningasluettelo on hellenistisellä ajalla eläneen Berossuksen julkaisema 300-luvulla eaa. Varhaisille sumerilaisille kuninkaille annetaan mahdottoman pitkiä hallitusaikoja, ja muutenkin luettelo on epätäydellinen.
Ensimmäinen Sumerin kuningas, josta on löydetty muita todisteita, on Enmebaragesi, Kišin kuningas, joka valloitti Elamin ja jolta Dumuzid, Gilgamešin edeltäjä, kaappasi vallan.
.
.
.
Kišin ensimmäinen dynastia
En-Men-Barage-Si, joka valloitti Elamin: 900 v
Tuosta kuninkaasta on siis muitakin todisteita kuin pelkkä kuningasluettelo.. Hallituskausi 900 vuotta !!!!


Nyt sekoitan tähän soppaan Nibirun eli alias Planet X:n.
http://www.space.com/scienceastronomy/0 ... net-x.html

Siitä uutisoitiin uudessa Tiede-lehdessä. 12000-15000 km säteeltään eli hieman maapalloa suurempi planeetta kiertää auringon ympäri 2500 vuodessa.. Netissä on paljon aiheita planeetasta.. ja sen väitetään tekevän 3600 vuoden kierroksen, joka ei olisikaan ympyränmuotoinen vaan ovaali.. Näin se todella voisi ohittaa maapallon lähietäisyydeltä.. Noh tämä kaikki spekulointia.. Edellisen kerran Planeetta x olisi tullut 3600 vuotta sitten eli 1600 ea.

Olikos silloin jotain ilmastollista katastroofia ? Noh.. nyt sen on Mayat arvelleet tulevan 21.12.2012 mikäli nykyiset tutkijat ovat arvelleet sen oikein. Ovatko kiihtyvät katastrofit planeetan lähestymisen syytä ?

Olivatko muinaiset saggigat ki-en-gi-uri:ssa eli sumerit sivistyneiden herrojen maassa alkujaan Nephilimejä, ts. anunnakeja ? Levittivätkö he pyramidit ja muut megaliitti -rakennukset ympäri maapalloa ?

Kuvia jäteistä eli video jäteistä Intiassa..
http://www.youtube.com/watch?v=T4jdrPG0 ... re=related

Pienenivätkö jätit jättigeenien ollessa resessiivinen ?

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

Sivut

Kommentit (224)

Kyllä jonkinlaisia jättiläisiä on maan päällä elänyt, ei tosin mitään 40m Morgotheja vaan keskimäärin 2,5-3,0m pitkiä otuksia. Ameriikoista, olikohan kuolemanlaaksosta, löytyi luola jossa oli kymmenien tällaisten ihmisten jäännökset. Lisäksi muistan lukeneeni, miten joissakin intiaanien vanhoissa kirjoituksissa/myyteissä näitä jättejä asui vielä kourallinen jonkin inkkariheimon asuttamalla alueella. Inkkarit kuitenkin tappoivat jätit, pistivät nuotiot heidän luolansa suulle ja savustivat heidät hengiltä. Niin katosivat jätit meidän maapalloltamme.

E: http://english.pravda.ru/science/mysteries/86972-0/

Noh, ehkä vähän muisti ruostunut..

Lyyran sivilisaatio

Lyyralaiset ovat ensimmäinen toisessa aika-avaruuden rakenteessa kuin omamme fyysistyneisyyden ilmentymä ja suurimmalla osalla Lyyralaista evoluutiota on siteet meihin.

Lyyralainen perus geneettinen rakenne on kaikkien muiden heistä erkaantuneiden ryhmien geneettinen perusta ja myös osa meidän geneettisistä esi-isistä tulivat tästä vaaleaihoisesta kategoriasta. Lyyran jättiläiset (180 - 210 cm keskikoko) on yksi niistä ryhmistä, josta meidän sivilisaatiossa on vielä solumuisti. Lyyralaiset ovat yksiä niitä alkuperäisiä "jumalia", joita ihminen ensiksi alkoi palvomaan eri tavoin.

Yksi ryhmä (puna-hiuksiset lyyralaiset), joka erkaantui omaksi ryhmäksi Lyyran jättiläisistä, heistä on edelleen myöhemmin syntynyt kaksi alaryhmää, ja heistä edelleen joitakin ryhmiä.

Yksi humanoidi-tyyppinen ryhmä, joka on harvinainen, mutta joka oli muinaisuudessa vuorovaikutuksessa meidän maailmaamme oli iholtaan vaalean suklaan värinen ja viehättävän vivahteikas. Vuorovaikutusta oli heidän osaltaan nykyisen Intian ja Pakistanin ja sitä ympäröivillä alueilla.

Yksikään maanpäällinen rotu ei ole näiden olentojen puhdas edustaja sen perimmäisessä merkityksessä. Jokaisessa rodussa on tapahtunut sekoittumista.

Kaksi muuta energeettisesti Lyyralaiseen emo-lähteeseen suuntautunutta humanoidi-alaryhmää on myös aikojen saatossa kehittynyt. Toinen näistä viehättävä kissamaisia piirteitä omaava humanoidiryhmä.

Vegan sivilisaatio

Vegalaisissa on vähemmän variaatioita kuin Lyyralaisissa roduissa.
Pohjimmiltaan voidaan Vegan genotyyppi jakaa kahteen kategoriaan. Humanoidinäköisiin ja ei-humanoidinäköisiin.
Vegan humanoidinäköinen ryhmä on hyvin laaja.
Monilla jatkossa mainituilla ryhmillä on juurensa Vegalaiseen ryhmään. Merkittävimmin Orionlaisilla. Vegalaisessa geneettisessä rakenteessa on hyvin leveä ihmis-tyyppisten ryhmien kategoria.
Tuo toinen ei-ihmistyyppinen Vegalainen ryhmä on humanoidi-nisäkästyyppi.
Näiden tiettyjen ei-ihmistyyppisten ulkomuoto on joko hyönteisomainen ulkomuoto tai liskonomainen ulkomuoto.
Näiden kohdalla puhutaan kuitenkin perushumanoidientiteeteistä, joilla on kuparivärisyys ihossa ja verenkierto antaa sille vihertävän sävyn. Heillä on hyvin pieni nenä ja selväpiirteinen leuka joissakin tapauksissa. Leuka voi olla myös ulospäin työntyvä ja tämä antaa heille liskovaikutteisen ulkonäön, tai kun se työntyy voimakkaasti alassuuntaan, antaa puolestaan hyönteisvaikutteisen ulkonäön.
Kuitenkin puhutaan näissä tapauksissa humanoidityyppisistä olennoista.
Ulkonäöstä johtuen tätä ryhmää nimitetään sitten ei-humanoideiksi vain tuon heidän ulkonäköpiirteen takia, joka heillä on nisäkkään näköinen.
Näillä olennoilla on ollut yhteyttä Maan tasolle ja on geneettistä yhteyttä meihin.
He eivät ole hyönteisiä eivätkä liskoja, vaan humanoideja ja nisäkkäitä. He eivät näytä meidänlaisilta.

Lyyralainen ja Vegalainen genotyyppi ovat se vaikuttaja, joka antaa ilmeen sille, kuinka muu meidän galaktinen perhe ilmaisee itseään geneettisesti.

Plejadien sivilisaatio

Plejadien sivilisaatio, joka on suoraan eronnut Lyyralaisesta ryhmästä, jotkut heistä ovat suoraan menneet Plejadeille Lyyralta, toiset tulleet Maahan ja sekoittuneet geeneiltään Maan geeniperimään itseään varten ja sitten palanneet takaisin Plejadeille liittyen joihinkin Lyyralaislähtöisiin ryhmiin siellä. Standardi-Plejadilainen on genotyypiltään erilaista geenisekoitusta.

Orion sivilisaatio

Orioinin sivilisaatio on noin 89% Vegalaista luonnoltaan, 11% ovat Lyyralaista varastoa.
75% Vegalaista geenistöä on ihmistyyppistä Vegan pohjaista geenistöä. Loput 14% voidaan pitää ei-ihmistyyppisenä geenistönä.

Sirius sivilisaatio

Siriuksella tietoisuus on hyvin vaihtelevaa.
Siriuslaiset olivat osa meidän Maan ihmisten geneettistä projektia Maan päällä. He olivat niitä Siriuksen "jumalia" joiden juuret olivat Vegalla. Pääosa Siriuslaisten geenistöä on Vegan varastoa. Tietyillä Siriuksen "jumalilla", joilla oli vuorovaikutusta meidän planeetallemme ja ovat viettäneet paljon aikaa Lyyralaisten kanssa, jotka olivat myös osa tuota Maan päällä tapahtuvaa geneettistä projektia, ovat risteyttäneet itseänsä myös.
Siriuslaisia on hyvin monilla tietoisuustasoilla. Suurin osa heitä esiintyy korkeissa Valon realmeissa, missä värähtelytaajuus on hyvin korkea.

Zeta Reticuli sivilisaatio

Ennen kuin Zeta Reticulilainen sivilisaatio kulki läpi heidän lajikriisin ja transformoituivat, he olivat ihmis-tyyppistä Vegalaista perintöainesta. He ovat kiinnostuneita ihmisgenologiasta, sillä heidän lajitransformaationsa aikana he menettivät tunnekehonsa, he ovat tunteettomia. He etsivät rotuja, joilla on Vegalaiset esi-isät ja Vegalaista DNA:ta.
Maaplaneetta on yksi paikka, jossa sitä esiintyy.
Meillä on hyvin sekoittunut ja säilynyt geenistö ja tämä varasto on käyttökelpoinen galaktisessa universumissa. Ihmisillä Maan päällä on arvokas geenistö.
Zeta Reticulaiset ovat kehittämässä heidän geneettistä tulevaisuuttaan, siksi mielenkiinto meitä kohtaan.

Olemme osa galaktista perhettä ja meillä on siteet siihen.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14395
Liittynyt16.3.2005

Joskus keskiajalla käytiin tieteellisiä väittelyitä siitä, montako enkeliä mahtuu nuppineulan päähän.
Jos enkelit olisivat jättiläisiä, niin sitten varmaan sopisi väitellä siitä, montako naulaa mahtuu enkelin päähän.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

o_turunen
Joskus keskiajalla käytiin tieteellisiä väittelyitä siitä, montako enkeliä mahtuu nuppineulan päähän.
Jos enkelit olisivat jättiläisiä, niin sitten varmaan sopisi väitellä siitä, montako naulaa mahtuu enkelin päähän....enkeli on energiaa, älä kompastu nimityksiin...
...naulaa... hmmm, jos tarkoitat naulalla painoarvoa luultavasti agison antaa sinulle riittävän tarkan vastauksen tähän mieltäsi askarruttavaan asiaan kunhan vain löytää tämän mielenkiintoisen kysymyksesi täältä.
Paljonkohan muuten meidän päässämme on energiaa???

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14395
Liittynyt16.3.2005

Minun päähäni sopii kerralla yksi ainoa naula.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Tarkoitetaankohan vanhoissa tarinoissa ihmisten jättiläisyydellä viisauden määrää eikä fyysistä kokoa? Nykyään moni ihminen on jättiläinen ja viisaudeltaan...

Kehitysoppiin sopisi jättiläiset vallan mainiosti mutta koska ne mainitaan raamatussa niin kiinnostus kohdistuu pikkuihmisiin

Lothar
Esim. Raamatussa mainittu Goljat on ilmeisesti todella elänyt, todisteena sukuhauta (tjst), jossa nimi mainitaan.Eikös tuo sukuhauta ole pikemminkin todiste siitä, että on kuollut!

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14395
Liittynyt16.3.2005

Lainaus:
"Eikös tuo sukuhauta ole pikemminkin todiste siitä, että on kuollut!"

Mahtaako tuo hauta todistaa paljonkaan. Voihan siellä olla vaikkapa merirosvon aarre.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

o_turunen
Lainaus:
"Eikös tuo sukuhauta ole pikemminkin todiste siitä, että on kuollut!"

Mahtaako tuo hauta todistaa paljonkaan. Voihan siellä olla vaikkapa merirosvon aarre.
Sehän todistaa KAIKEN aivan 100% ja vastaanpanemattomasti... Nimittäin jos enää osaavat tulkita tuon ajan skriptureja... Se lienee ainoa epäilys tuossa asiassa.

Ja onhan Raamatun Kaifaan hauta löydetty, ja nyt sitä poljetaan aivan kuin Jeesus sanoi:"Olette kuin merkitsemättömät haudat..."
Toki kirjanoppineet ja fariseukset itse pari värssyä kirjoittivat, mutta olivat vain se:"Kirottu koira, joka makaa seimessä, eikä itse syö, eikä anna muiden syödä..."(Tuomaksen evankeliumissa Jeesuksen sana)

Mutta niin, eihän kaifas varmaan ollut jättiläinen... Jättiläisten suhteen kyse on Taivaan Vartijoiden ja Ihmistyttärien lapsista! Olemmeko itsekin heitä??? Olemmehan aivan kammottavan kokoisia jättiläisiä, vaikkapa hyönteisiin verratuuna! Orava ja talitinttikin aina ihan paniikissa silmillään Zoomailee, että oonko NOIN pieni ihmiseen verrattuna...

hanion
o_turunen
Joskus keskiajalla käytiin tieteellisiä väittelyitä siitä, montako enkeliä mahtuu nuppineulan päähän.
Jos enkelit olisivat jättiläisiä, niin sitten varmaan sopisi väitellä siitä, montako naulaa mahtuu enkelin päähän....enkeli on energiaa, älä kompastu nimityksiin...
...naulaa... hmmm, jos tarkoitat naulalla painoarvoa luultavasti agison antaa sinulle riittävän tarkan vastauksen tähän mieltäsi askarruttavaan asiaan kunhan vain löytää tämän mielenkiintoisen kysymyksesi täältä.
Paljonkohan muuten meidän päässämme on energiaa???Naula eli lbs: 1kg=2,2 lbs
Kun siis amerikkalaisilla on tangossaan 200-älkää pelästykö, se on 2,2-kertaa pienempi kuin vastaava määrä kilogrammoissa...

Urantia-kirja muuten sisältää paljon mielenkiintoista "tietoa"( ) siitä, että maailmassa on ollut ERIVÄRISIÄ rotuja... Tai muissa "Urantian" unimaailmoissa.

Se, että vain valkoinen, keltainen, punainen ja musta on hallitsevia maan päällä, oli jonkinlainen "sattuma"...

Monet sarjakuvat, kuten "Marvel", sisältävät tarinoita erivärisistä olennoista! Esim. "Thanos" on aivan sininen...

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231
Liittynyt16.3.2005

Intian jättiläinen - se kuva siis - on "photoshoppauksen" tulosta. Mielestäni ei voi sanoa että se olisi väärennös, koska kuvalla muistaakseni osallistuttiin johonkin kuvamanipulaatiokilpailuun. Se on siis pikemminkin taideteos.

Mutta muute aiheesta: tarinan Daavidin ja Goljatin kamppailusta olen aina käsittänyt kahden tavallisen ihmisen väliseksi taistoksi. Daavid nyt vain sattui olemaan normaalia pienikokoisempi ja Goljat normaalia suurempi. Onhan noita "jättejä" nähty tämän tästä. Niinkuin se kiinalainen koripalloilija. Vähän niinkuin Aleksandr Karelin vastaan Mauri Pekkarinen.

Jätillä ja jättiläisellä pitää olla jotain eroa. Voisiko olla oikein väittää, että "jätti" on tavallinen ihminen, jolla vaan on sellaiset geenit että pituuskasvua piisaa. "Jättiläinen" on taas sitten jotain muuta, ikään kuin oma lajinsa.

Odysseuksen tarussahan on se kyklooppiepisodi. Siinä on hahmo, jonka olen aina kuvitellut todelliseksi jättiläiseksi - ei ehkä vähiten sen italialaisen elokuvan takia jonka pentuna näin.

Jännää sinänsä että Odysseuksessa hahmo muistetaan juurikin / ensisijaisesti kyklooppina. Ikään kuin tarustoissa jättiläiset olisivat niin tavallista tavaraa, että sitä ei tarvitse kummemmin korostaa; merkillisintä hahmossa ei siis olekaan koko vaan se, että se on yksisilmäinen.

Toisaalta kreikkalaisten mytologioiden ns. alkuperäiset jumalhahmot olivat jättiläisiä - titaaneja, joiden perillinen Odysseuksen kyklooppikin oli.

Tuli mieleen: onkohan olemassa mitään vanhaa legendaa tai tarua (tähän en nyt lue esim. Grimmin satuja saati niistä tehtyjä Disney / Mikki Hiiri versioita), jossa jättiläiset olisivat olleet ihmisille ystävällismielisiä tai joissa jättiläisten ja ihmisten välinen yhteiselo olisi ollut rauhan omaista?

Gravity sucks.

Siitä uutisoitiin uudessa Tiede-lehdessä. 12000-15000 km säteeltään eli hieman maapalloa suurempi planeetta kiertää auringon ympäri 2500 vuodessa.Onko tää joku maailmanloppu planeetta voi ihan normaali jolla ei oo vaikutusta?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat