Seuraa 
Viestejä3164
Liittynyt16.3.2005

Olin tallentanut tekel…tuota taideteokseni pdf-muotoon USB-muistitikulle. Avattuani tiedoston huomasin sen sisältävän kaksi sivua, joista toinen oli täysin tyhjä. Tyhjän sivun poistaminenpa ei onnistunut avatusta tallenteesta millään tavoin.
Kysynkin nyt palstan kompuutteri-guruilta, missä syy moiseen? Eivätkä tietokoneohjelmat kammoa tyhjää kuni luonto kammoa tyhjöä?

Kommentit (13)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Tiedän kaiken tyhjien sivujen poistamisesta ilman ostettua Adobe Acrobat-ohjelmaa. Eli voit luottaa tähän täysin.

Etsi netistä ilmainen PDF-tulostin ja tulosta juttusi uudelleen. Tuo Cute on varsin helppo:

http://www.ilmaisohjelmat.fi/pdf-tulostimet

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Millä ohjelmalla teit PDF:n? Mitä ohjelmia sulla on käytössäsi?

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164
Liittynyt16.3.2005

Luon luomukseni, teen tekeleeni kaupunkimme kirjaston koneissaan meille tarjoamin ohjelmin eli Photoshop Elements 4 ja PowerPoint ovat käytössäni. Opin vain niin kovin nihkeästi ja hitaasti soveltamaan näitä ohjelmia, vaikka niistä uppoutalalllekin yhä vain tajuttavampia versioita markkinoille ilmestyy.
Kun voitan tänä ehtoona jättipotin Lotossa , niin millaiset tietokoneet ja ohjelmat minun kannattaa hankkia ja mistä ostaa itselleni opetus?

ovolo
Seuraa 
Viestejä6213
Liittynyt7.7.2007

Piru Naiseksi:

Luon luomukseni, teen tekeleeni kaupunkimme kirjaston koneissaan meille tarjoamin ohjelmin eli Photoshop Elements 4 ja PowerPoint ovat käytössäni.Ja noillako se pdf syntyi? Eli onko Photoshopissa nykyisin pdf-tallennusmuoto?

TV-mainosta soveltaen, "sillähän se lähtee, millä on tullutkin".

Toki pdf-dokumenttiin voi asettaa rajoituksia ja salasanoja esim. muokkauksen osalta. Eli jos on tällaisesta dokumentista kysymys, niin rajoitukset pitää poistaa, jolloin tarvitaan salasanaa...

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164
Liittynyt16.3.2005

Enpä päässyt suoraan Photoshop-ohjelmasta, mistä oli tulla Kiinan muurin korkuinen ja pituinen este luomisprosessiini. Jonkin ihme Adobe-ohjelman ja kirjaston työntekijän opastuksin homma sittenkin hoitui. Mutta projektini vaati kirjaston koneen ääressä vietettyjä tunteja, joihin mahtui monen monta ähkintää ja litroittain vuodattettua hikeäni.

Piru Naiseksi
Enpä päässyt suoraan Photoshop-ohjelmasta, mistä oli tulla Kiinan muurin korkuinen ja pituinen este luomisprosessiini. Jonkin ihme Adobe-ohjelman ja kirjaston työntekijän opastuksin homma sittenkin hoitui. Mutta projektini vaati kirjaston koneen ääressä vietettyjä tunteja, joihin mahtui monen monta ähkintää ja litroittain vuodattettua hikeäni.Adoben Acrobat -ohjelmalla (ei siis se ilmainen reader) saa lisättyä ja poistettua sivuja. Harrastuskäyttöön tämä on vain älyttömän kallis...

Vastaavalla tavalla nuo ylläolevat esimerkitkin toimivat. Verkossa on myös näitä ilmaisia PDF-printtereitä, jotka toimivat kuten normaali tulostin, mutta lopputulos on se PDF. Tällöin on helppo (?) tulostinvalinnasta valita halututu sivut, jotka tulostetaan PDF:ksi. Siis "1-6,8-12" esimerkiksi.

Mitä tuohon Elementsiin availusta tulee mieleen, niin se tuppaa muuttamaan kaiken kuvaksi, jolloin pieni teksti on helposti epäselvää. Myös tiedoston koko kasvaa huomattavasti.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9307
Liittynyt18.8.2008

Kovin menee monimutkaiseksi, noin äkikseltään.

Itse kokeilisin ensin halutun sivun tulostusta tiedostoon. Taitaa onnistua suoraa Adobe Readeristäkin tai Foxit:stä. Tulostin yleensä antaa valita tulostettavan sivun ja tiedostomuodon.

Saatan tietysti olla väärässä. En viitsinyt startata win-konetta tarkistaakseni. Mac:lla onnistuu napsahtaen.

Kun pdf-tiedostoon on isketty kaavoja, niin onko näitä mahdollista saada kopioitua itselleen muokattavaksi esim wordiin?
Toisin sanoen saako jollain konstin pdf-tiedoston, jossa on "kuvina" kaavoja saatettua muotoon jossa kaavoja voi muokata.

Tai saako wordiin jotenkin niin, että se tunnistaa kuvasta tekstin(kaavan) ja lukee sen uusiksi, jolloin voisin muokata sitä.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006

Kyllä tuossa ilmaisessa Adobe Readerissäkin voi valita, että mitkä sivut tulostaa eli ennen tulostamista tarkistaa ne tulostusvaatimukset (vai miksi niitä kutsutaan), joissa sitten voi tarkistaa, että missä suunnassa tulostetaan, millaiselle paperille, värillä vai ilman, montako kappaletta jne. Siinä voi samalla sitten myös määritellä ne tulostettavat sivutkin (esim. 1-4 tai laittaa pelkästään vaikkapa vain sen haluamansa sivun numeron) ja eikun tulostamaan.

Edit: Tarkistin ja siitä tulosta kohdasta (Print), kun klikkaa niin avautuu sellainen ikkuna, josta voi useampi sivuisessa tiedostossa sitten määrittää myös sen mitkä sivut tulostaa.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat