Seuraa 
Viestejä45973

Aloitin taannoin ketjun "Maksamme velkaa", ja siinä epäilin tuoreeltaan, ettei Bushin hallinnon ehdottama 700 miljardia dollaria tule riittämään alkuunkaan, mikäli syntyy ketjureaktio.

Tässä tuoretta kotimaista tulkintaa asian tiimoilta.

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2008 ... 826453/170

Kommentit (20)

Kun katsoin sitä ensimmäistä zeitgeistia ja katselin vähän uutisia silloin niin ei tarvinnut hirveästi miettiä mitä oli taas tekeillä kun ns. "asuntolaina" kriisistä alettiin puhua. Tuossa ZG:n ekassa osassa oli mainintaa kahdesta suuresta kuplasta jonka aiheutti aivan tietoisesti USA:n keskuspankki.

Kun homma menee jotakuinkin niin että rahaa lainataan tarpeeksi useasti portaassa eteenpäin niin kuin on esitetty. Eli valtio lainaa FEDiltä korolla ja talletta sen jonnekin. Tästä summasta voidaan sitten loihtia 90% lisää rahaa ilmasta joka lainataan koroilla eteenpäin ja jos se talletetaan pankkiin (niin kuin varmasti se jolta asunto ostetaan tallettaa) voidaan taas loihtia siitä 90%. Tämähän johtaa siihen että alkuperäiseen rahaan josta maksetaan korkoa tulee vielä lisää korkoa kun sitä lainataan eteenpäin.

Eihän tuollainen systeemi voi pelata pitkään kun yksi taho, tässä tapauksessa FED, käytännössä omistaa kaiken jossa on dollareita kiinni ja kaikki ovat sille epäsuorasti velkaa.

Äkkiäkö tuokin 40000 miljardia euroa on hoidettu kun laitetaan FED loihtimaan lisää rahaa. Tosin velkahan vain kasvaa mutta saahan sitä maksettua kun lainaa vähän lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tosin velkahan vain kasvaa mutta saahan sitä maksettua kun lainaa vähän lisää.Tai painetaan niin paljon rahaa että dollarin kurssi painuu äärettömiin, jonka jälkeen velkaa on tosiasiassa vähemmän. Velat pyyhitään näin pois, ja nauretaan vinosilmille pitkät

P.S:Kiina kostaa vielä ton pojat !

Ei se amerikka kiinalle mene. Tämä on varmaan kuule vain pohjustus sille pohjois-amerikan unionille ja amerolle (siis euron vastine amerikka, mexico ja kanada http://en.wikipedia.org/wiki/Amero ). Kun kaikki romahtaa niin kukahan siellä mahtaa maat ja mannut saada? Aivan, keskuspankin omistajat koska kaikki velka on niille. Tämän jälkeen on sitten helppo veistää uusi raha kun on USA kaikki omaisuus mitä vasten alkaa tuota uutta rahaa painamaan. (tiesittekö muuten että Bush on jo allekirjoittanu sopimuksen sekä unionista että rahasta, siitä vahingossa jopa uutisoitiin aivan televisiossa kerran, jonka jälkeen mitään ei asiasta ole kuulunut. Tuo uutispätkä on osana zeitgeist dokkaria).

Itse en vielä puoli vuotta sitten tajunnut mitään taloudesta tai se ei edes oikeastaan kiinnostanut pätkääkän. Sitten näin tuon ekan Zeitgeistin ja aloin oikein tosissaan kaivamaan tietoa, nyt oikeastaan voisi sanoa että ehkä olisi ollut helpompi olla vain tietämätön ja liittyä siihen paikallispubin kaljatiimiin kun ollaan työttömiä lamassa ja syyttää valtiovaltaa.

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
Rikastaja
Tai painetaan niin paljon rahaa että dollarin kurssi painuu äärettömiin, jonka jälkeen velkaa on tosiasiassa vähemmän. Velat pyyhitään näin pois, ja nauretaan vinosilmille pitkätHeh heh. Aasialaiset lainaa Amerikalle dollareita ja Amerikka on velkaa dollareissa. Ei se kurssi mitään amerikkalaisiin vaikuta vaan aasialaisiin lainaajiin.
-

Toope
Seuraa 
Viestejä28627
YsKös itse
Te olette tainneet kaivata minua tällä foorumilla

Joo, alkaa etoa saman tien.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

USA:n yhä vallassa olevan poliittisen johdon ja FEDin näköalattomuus voi tosiaan johtaa muunkin maailman kannalta kestämättömään kriisiin.

Tässä Taloussanomista tänään:
Yhdysvaltain suurimmat autovalmistajat ovat pyytäneet maan hallitukselta 25 miljardin dollarin (noin 20 miljardin euron) lainaa. Chryslerin, Ford Motorin ja General Motorin pääjohtajat olivat tiistaina kuultavina senaatin pankkikomiteassa.
Hyvä0
KommentoiKommentoi
Lähetä kaverilleLähetä
Tulosta (HTML)Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)Tallenna (PDF)
Del.icio.usDel.icio.us
FacebookFacebook
Bloomberg
19.11.2008 09:08
Kommentit 19

Pääjohtajien mukaan GM tarvitsee lainaa 10–12 miljardia, Ford 7–8 miljardia ja Chrysler seitsemän miljardia dollaria.

General Motorsin pääjohtajan Rick Wagonerin mukaan autovalmistajien konkurssi tarkoittaisi katastrofia Yhdysvaltain taloudelle. Konkurssi vähentäisi hänen mukaansa kolme miljoonaa työpaikkaa jo ensimmäisen vuoden aikana. Valtion verotulot supistuisivat sen myötä peräti 156 miljardilla dollarilla kolmen vuoden aikana.
10:16Osake
Kurssi nousussa
%

– Näin suuri taloudellinen tuho ylittäisi reippaasti tuen määrän, jota teollisuudenala tarvitsee. Tämä ei koske vain Detroitia. Kyseessä on koko Yhdysvaltain talous ja sen pelastaminen katastrofaaliselta luhistumiselta, Wagoner varoitti senaatin kuulemistilaisuudessa.

Kauppalehdestä tänään:

Paulson: Ei miljarditukea USA:n autojäteille

Tiistai 18.11.2008 klo 23:02 Kauppalehti

Autojäteille ei pidä jakaa rahaa pankkien pelastamiseen varatuista TARP-miljardeista, USA:n valtiovarainministeri Hank Paulson kertoi tiistaina kongressille.

- En näe siinä mitään järkeä, Paulson vastasi poliitikkojen kysymyksiin General Motorsin, Ford Motorin ja Chryslerin tukemisesta.

Paulson ja Fedin pääjohtaja Ben Bernanke olivat tiistaina kongressissa puolustamassa valittua pankkien tukilinjaa. Monet demokraatit haluavat, että autoteollisuus saisi apua 700 miljardin dollarin TARP-rahoista.

Paulson ja Bernanke sanoivat, että huomio pitää keskittää finanssijärjestelmän vakauttamiseen. Pankeille on ensi hätään varattu 250 miljardia dollaria; siitä noin 160 miljardia on jo jaettu. Paulson myös mainitsi, että hän haluaa jättää jaettavaa myös tammikuussa aloittavalle uudelle hallinnolle.

Senaatin paneeli sai tiistaina kuulla, kuinka huonossa kunnossa Detroitin kolme suurta ovat. Chryslerin toimitusjohtaja Bob Nardelli kertoi, että senkin rahat ovat loppumassa. GM ja Ford ovat jo aiemmin välittäneet samaa viestiä likviditeetin nopeasta hupenemisesta.

Autojätit sanovat, ettei niillä ole aikaa odottaa presidentti Barack Obaman valtaantuloa ja mahdollista apua. Niiden selviytymistaistelussa puhutaan enää viikoista, joten alan Chapter 11 -menettelyt alkavat näyttää todennäköisiltä.

Kiinalla ja Intialla on yhä MILJARDIN ihmisen kotimarkkinat ja työvoima! Ja Iranilla on yhä ÖLJY! Veikkaan, että kolmikko kestää tarvittaessa vaikka ydinsodan! Eli antaa tulla vaan "talouslama" Ei pelota !

Rikastaja
Kiinalla ja Intialla on yhä MILJARDIN ihmisen kotimarkkinat ja työvoima! Ja Iranilla on yhä ÖLJY! Veikkaan, että kolmikko kestää tarvittaessa vaikka ydinsodan! Eli antaa tulla vaan "talouslama" Ei pelota !Siis kuinka paljon voidaan teoreettisesti vaikkapa ns. nyt olevan rahaa maapallolla, esim. 5kg tai 600000000000000 dollaria?

Kun ottaa huomioon mm. hedgerahastojen ja ylipäänsä finanssilaitosten tarpeen kaunistella taseitaan vuodenvaihteessa verotuksellisista syistä, ei tämän päivänkään juttu Kauppalehdessä povaa kauniinmpaa tulevaisuutta.

Enää ei juuri naurata suomalaisten ministerien ja ns. talousasiantuntijoiden pitkin vuotta jatkunut hokema, että tämä kriisi ei juuri vaikuta tavallisiin suomalaisiin.

Wall Streetin viikko jälleen kerran kurja

Perjantai 21.11.2008 klo 23:16 Kauppalehti

Wall Streetin viikko oli jälleen kerran kurja, vaikka perjantaina keskeiset indeksit nousivatkin 5-6 prosenttia.

Dow laski viikossa 5,3 prosenttia, S&P 8,4 prosenttia ja Nasdaq 8,8 prosenttia. Indeksit ovat järjestään alimmillaan sitten vuosien 2002-2003.

- Koko maailman osakemarkkinoiden arvosta on kriisin aikana haihtunut noin 35 000 miljardia dollaria. Se on hirmuinen summa rahaa, sillä se vastaa USA:n koko yksityistä kulutusta vuosilta 2004-2007, Merrill Lynchin strategi Michael Hartnett laski perjantaina.

Jo edellisellä viikolla Dow putosi 5,0 prosenttia, S&P 6,2 prosenttia ja Nasdaq 7,9 prosenttia. Lokakuun 2007 jälkeen USA:n osakemarkkinoiden arvosta on hävinnyt noin 9 000 miljardia dollaria.

USA:n talouden näkymät heikkenevät jatkuvasti, ja makrodata näyttää päivä päivältä huonommalta. Hintojen pudotus on kovinta sitten 1940-luvun ja asuntomarkkinoiden tila on kurjin sitten 1950-luvun. Ilmassa leijuu deflaation eli hintojen yleisen alamäen uhka.

Presidentti Barack Obama astuu Valkoiseen taloon tammikuussa 2009. Hänen vaalivoittonsa (4.11.) aikoihin Dow oli 9625 pisteessä, joten uusi "toivon ja muutoksen" aika on tähän mennessä merkinnyt lähes 17 prosentin indeksipudotusta.

Yritysuutiset ovat kautta linjan heikkoja. General Motors ja Ford Motor ovat suoritustilan partaalla ja pankkien osakkeet putoavat kuin kivi. Vähittäiskaupan ketjut Wal-Martia lukuun ottamatta ovat kertoneet kymmeniä prosentteja laskeneesta myynnistä.

Päättäjiemme päättämättömyys ilmeisesti kestää tämänkin kriisin.

Saksa aikoo elvyttää 50 miljardilla. Katainen on maininnut, että Suomen elvytyshaarukka olisi 10---100 miljoonaa. Näiden kansantalouksien vertailun, jo pelkän kokoeron huomioon ottaen, luulisi Suomen osalta merkitsevän hieman suurempaa summaa.

Tässä tätä päivää:

Asuntoministeri Jan Vapaavuoren (kok) ehdotus asuntolainatakuusta työttömille torjutaan valtiovarainministeriössä, kertoo Kauppalehti. Ministeriön rahoitusmarkkinaosaston päällikön Peter Nybergin mielestä korkotuki ei olisi valtiolle kannattavaa, sillä valtio ei saisi siitä mitään vastineeksi.

Eikö vastineena olisi mm. rajuilta sosiaalisilta ongelmilta välttyminen? Niiden korjaaminen jäi jo edellisen laman jäljiltä kesken, ja hinta vain kasvaa eksponentiaalisesti, jos sille ei tehdä nyt jotain.

Edelleen maamme hallitus -- eilisestä TV2:n ajankohtaisohjelman haastatteluista päätellen -- puhuu enintään kahden- tai kolmensadan miljoonan apupaketista.

Tänään New York Times:
http://www.nytimes.com/2009/01/14/busin ... ml?_r=1&hp

Industry analysts estimate rising unemployment and business failures will lead to another $500 billion to $750 billion of losses in coming months. That could bring total losses from the credit crisis to $1.5 trillion to $1.8 trillion, twice as high as earlier estimates.

Kustannusarvio on näin ollen muutamassa kuukaudessa kasvanut Bushin alun perin esittämästä 700 miljardista yli kaksinkertaiseksi, mutta koska kriisi tulee vain pahenemaan kevään ja kesän mittaan, olettaisi kerrannaisvaikutusten tosiaan olevan vielä moninkertaisia.

Eli ketjun alussa ja otsikossa ennakoimani pessimistinen kuva saa vahvistusta maailmalta, joskaan ei vieläkään saa hälytyskelloja soimaan hallituksessamme. Lisäksi eduskunta viettää lomaa, ikään kuin kriisitilanteessa voisimme jatkaa "normaalin" rytmin mukaisesti.

Taloussanomat tuoreeltaan:

Taantuma on synkkenemässä odotettua pahemmaksi. Valtiovarainministeriön mukaan talous voi notkahtaa tänä vuonna jopa neljä prosenttia. Valtio tarvitsee uutta velkaa 30 miljardia euroa, ja valtiontalous on joutumassa pelastuskuurille.

Kansantalous hiipuu tänä vuonna kaksi prosenttia valtiovarainministeriön arvion mukaan. Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan mahdollista on kuitenkin jopa neljän prosentin notkahdus.

Oma kommenttini:
Nyt alkaa valtiomme johdossa ilmeisesti tulla selväksi, että oma osuutemme (me veronmaksajat, palkansaajat) kokonaiskatastrofista on suurin piirtein samansuuruinen kuin osuutemme maailmantaloudesta, vaikka emme olisi millään lailla olleet synnyttämässä tätä myllerrystä jonka Yhdysvaltain keskuspankki, joka on yksityisten pankkiirien omistama, republikaaninen johto, joka on yksityisten rahoittajien asiamies, ja tavalliset kansalaiset edellisten tahojen vedättäminä ovat aiheuttaneet.

Hienoa, että saatiin 2 miljardia maksettua velkaa pois. Harmi, että nyt pitää ottaa 30 miljardia uutta velkaa. Korot ovat muuten noin 2 miljardia vuodessa.

Panokset kovenevat, jotta taikinaan saataisiin lisää hiivaa:

http://business.timesonline.co.uk/tol/b ... 627402.ece

For the past decade China has shipped us goods, and we have shipped China bits of paper with pictures of American presidents. China has shipped those dollars back to us to buy the IOUs our deficit-ridden government is selling.

Kauppasodan koveneminen on ilman muuta odotettavissa, kun velalle ei enää ole rahoittajia tiedossa.

Todellisuudessahan Kiina on lähettänyt tavaroita Yhdysvaltoihin ja Yhdysvallat on lähettänyt paperinpaloja presidentinkuvalla ja tietotaitoa Kiinaan.

Dredex
Todellisuudessahan Kiina on lähettänyt tavaroita Yhdysvaltoihin ja Yhdysvallat on lähettänyt paperinpaloja presidentinkuvalla ja tietotaitoa Kiinaan.Näinhän se suurinpiirtein on. Tällä tavoin maat pönkittävät toistensa taloutta.
Papereista kuitenkin maksetaan korkoa, ja ne on ostettu todellisuudessa dollareilla.Niiden arvo voi pudota, mutta omistusoikeus säilyy.

Kun ottaa huomioon, että oheisessa artikkelissa mainitaan pelkän pankkisektorin jo USA:ssa aiheuttavan tämän verran kustannuksia, voinee juttuketjun otsikossa olevaa kokonaiskustannusarviota pitää globaalissa mielessä oikeansuuntaisena. Eli sen verran koko maailman veronmaksajat joutunevat tulevina vuosina maksamaan tästä kuplamylläkän aiheuttamasta kriisistä, sosiaalisista ongelmista puhumattakaan.

New York Universityn professorit Nouriel Roubini ja Matthew Richardson väittävät Washington Postiin kirjoittamassaan artikkelissa, että amerikkalainen pankkijärjestelmä on lähestulkoon vararikossa. Vuosi sitten kaksikko ennusti, että finanssikriisi aiheuttaa pankeille tuhannen miljardin eli biljoonan dollarin takaiskut. Silloin heitä syyteltiin liioittelusta. Nyt tappiot ovat kuitenkin jo ylittäneet tuon rajapyykin ja IMF:n ja Goldman Sachsin kaltaiset tahot uumoilevat kahteen biljoonaan dollariin nousevia luottotappioita ja alaskirjauksia.

http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/a ... _-14022009

Päivitetyssä ennusteessaan Roubini ja Richardson uskovat finanssikriisin takaiskujen nousevan huimaan 3,6 biljoonaan dollariin. Tästä summasta puolet iskee suoraan jenkkipankkeihin. Jos otetaan huomioon Yhdysvaltain valtion viime syksyiset 1,4 biljoonan takaukset, amerikkalaiseen pankkijärjestelmään jää vielä 400 miljardin dollarin aukko tilkittäväksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat