Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/M ... 5240126881

"Sisäministeriö ja Kuntaliitto ovat lähettäneet kunnille kirjeen, jossa ne suosittelevat kuntia järjestämään juhlatilaisuuksia Suomen kansalaisuuden lähivuosina saaneille maahanmuuttajille. Juhlat tulisi pitää itsenäisyyspäivän tienoissa eli joulukuun alussa.

"Näin voitaisiin edistää maahanmuuttajien ja syntyperäisten Suomen kansalaisten vuorovaikutusta", juhlia perustellaan.

"Kansalaisuusjuhlilla" voitaisiin ministeriön ja Kuntaliiton mielestä myös vahvistaa maahanmuuttajien tunnetta kuulumisesta suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kirjeen allekirjoittajina ovat maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r) ja sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen sekä Kuntaliiton toimitusjohtaja Risto Parjanne ja varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.

Sisäministeriön mukaan Suomen kansalaisuuden saa vuosittain monta tuhatta ihmistä. "

-------------------------------------------------------------------

Mielestäni idea on kehittelemisen arvoinen. Jos ei tahdota toistaa Länsi-Euroopan virheitä, niin yhteyttä ja yhtenevyyden tunnetta maahanmuuttajiin on saatava lisättyä. Mikä olisikaan parempi keino kuin omien juhlatilaisuuksien järjestäminen ja ehkäpä vielä itsenäisyyspäivämme aikoihin, jolloin saataisiin aikaan luonnollinen yhteys Suomalaisiin ja Suomalaisuuden historiaan, jossa myös on ollut omat kriisinsä ja vaikeat hetkensä. Nyt vain idea myllyt jauhamaan.

Kommentit (1)

Lainaanpa tähän vielä kommentin Helsingin Sanomien
keskusteluista:

---------------------------

"Pointtina on siis Suomen kansalaisuuden saamisen juhlistaminen, ei maahanmuuton. Takana on vähintään 6 vuoden asuminen Suomessa ilman rikoksia (pienetkin rikkomukset lykkäävät väh. 3 vuodella kansalaisuutta), suomen tai ruotsin kielen taidon kohtuullinen oppiminen ja dokumentoitu toimeentulon hankkiminen.

Mielestäni Suomen kansaan liittyminen on iso ja tärkeä askel. Juhlitaanhan lapsen syntymääkin. Uusi kansalainen saa Suomen passin, äänioikeuden jne. Jos hän on mies ja alle 30-vuotias, hänestä tulee asevelvollinen. Ennen kaikkea hänestä tulee osallinen talvisodan ja sisällissodan perintöön, suomalaisuuteen iloineen ja murheineen. Ja siinä sivussa Ahtisaaren rauhanpalkintoon.

Idea on peräisin USA:sta. Laittakaahan googlen hakusanoiksi Citizenship Celebration, niin näette kuinka kaunis, lämminhenkinen ja herkkäkin voi tuollainen juhla olla."

-----------------------------------

http://www.hs.fi/keskustelu/Ministeri%F ... 0&start=20

Hyviä pointteja joita suurin osa itse uutisen lukijoista tuskin
tulee ensimmäiseksi ajatelleeksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat