Seuraa 
Viestejä978
Liittynyt10.11.2007

Millaisen olennon uskot ihmisen olevan vuonna 10,000? Tai pikemminkin millaisen arvelet olevan ihmisestä versonneiden olentojen kirjon vuonna 10,000?

Voiko ihminen muovautua elämään ikuisesti kuten trans-humanistit uskovat? Määrittääkö ihmistä pohjimmiltaan mikään muu kuin kehittynyt tietoisuus?

Voiko tiede mahdollistaa miljoonien vuosien evoluutiota vastaavan harppauksen vain vuosisatojen tai -tuhansien aikana? Esimerkiksi lentävän tai vedessä hengittävän ihmisen? Pystytäänkö DNA:ta lopulta peukaloimaan yksityiskohtaisesti ja suunnitellusti, synnyttäen mitä moninaisimpia olentoja, vain mielikuvitus ja tarjotut mahdollisuudet rajana?

Millaisia olentoja ihmiset voisivat tälloin kehitellä? Entä miksi?

Entä millainen tulee olemaan elinympäristön evoluutio? Scifissä tämä kehitys on usein virtuaalipainotteinen?
Onko tieteellisesti mahdollista pitkällä tähtäimellä yhdistää ihmisen aistikeskukset (aivot, mieli) ja tietokonepohjainen virtuaalitodellisuus?
Tällöin voitaisiin luoda maailmoja, joiden ei tarvitsisi lainalaisuuksiltaan vastata ollenkaan omaamme. Millaisia nämä voisivat olla?

Entä reaalitodellisuuden elinympäristö? Arkkitehtuuri? Rakennusmateriaalit? Asuintalot? Entä ruoantuotannon evoluutio? Syntetisoituja makuja?

Onko ihmiskunta edelleen rajattu vain maapallolla elämiseen? Onko Mars muokattavissa maan kaltaiseksi, elinkelpoiseksi planeetaksi, tai vaihtoehtoisesti kehittynyt tietoisuus elinkelpoiseksi maasta hyvin poikkeaviinkin ympäristöihin? Lähimpään tähtisysteemiin matkaamiseen menee tieteen valossa ylitse 10,000 vuotta joten se ei liene vielä tapahtunut?

Millaiset aatteet, uskomukset, ihmiskäsitykset, seksuaalisuuden ilmenemismuodot, yhteiskuntamuodot, aktiviteetit, nautinnot, päihteet... määrittävät ihmisten elonkehää vuonna 10,000? Millainen niiden evoluutio tulee olemaan? Ovatko kaikki sairaudet poistuneet? Voiko ihminen periaatteessa elää tuolloin ikuisesti uudentuvassa kehossa? Vieläkö joku uskoo Jumalaan?

Vai estääkö joku valtava katastrofi kaikkea tätä toteutumasta...? Millainen se voisi olla? Ihmistä viisaamman tekoälyn kääntyminen luojaansa vastaan on yleinen lopunajan visio science fictionissa, mutta onko se realistinen?

Millaine on ihminen ja ihmiskunta vuonna 10,000?

hieman virikettä aiheesta... http://www.youtube.com/watch?v=WhNM2K8cmU8

Kommentit (15)

surreal
Seuraa 
Viestejä978
Liittynyt10.11.2007
Ilmuri
Entä vuonna 40000?No höh, Zagerin ja Evansin ajanlasku päättyy vuoteen 10,000

Now it's been 10,000 years
Man has cried a billion tears
For what he never knew
Now man's reign is through
But through the eternal night
The twinkling of starlight
So very far away
Maybe it's only yesterday...

Historiotsijat väittelevät, perustuuko myytti Lallin ja Erikin verisestä taistelusta noin 8000 vuotta sitten Tiedefoorumi -nimisellä taistelupaikalla todellisuuteen, vai onko se pelkkää tarua.

Moses Leone
Historiotsijat väittelevät, perustuuko myytti Lallin ja Erikin verisestä taistelusta noin 8000 vuotta sitten Tiedefoorumi -nimisellä taistelupaikalla todellisuuteen, vai onko se pelkkää tarua.Lalli ja Erik -keskustelu jatkuu edelleen uusien sukupolvien voimin, sivua nro. 4 000 000 juhlitaan laajalti.

Keskustelu toimii elävänä esimerkkinä kirjoitetun suomen kielen kehityksestä vuosituhansien saatossa. Vuonna 10 000 vain kaikkein oppineimmat ja syvimmin asiaan perehtyneet kykenevät ymmärtämään keskustelun alkupään kirjoituksia sellaisenaan.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28069
Liittynyt13.5.2005
HMV
Moses Leone
Historiotsijat väittelevät, perustuuko myytti Lallin ja Erikin verisestä taistelusta noin 8000 vuotta sitten Tiedefoorumi -nimisellä taistelupaikalla todellisuuteen, vai onko se pelkkää tarua.Lalli ja Erik -keskustelu jatkuu edelleen uusien sukupolvien voimin, sivua nro. 4 000 000 juhlitaan laajalti.

Keskustelu toimii elävänä esimerkkinä kirjoitetun suomen kielen kehityksestä vuosituhansien saatossa. Vuonna 10 000 vain kaikkein oppineimmat ja syvimmin asiaan perehtyneet kykenevät ymmärtämään keskustelun alkupään kirjoituksia sellaisenaan.
Ja sitä kutsutaan silloin sivistykseksi.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Itse aiheesta: mikäli sivilisaatiomme pysyy ja kehittyy edelleen niin jossain vaiheessa ihminen siirtynee pysyvästi nettiin. Internetistä tulee valtava, koko Maapallon ja lähiavaruuden kattava organismi jossa ihmisyksilöt ovat lähinnä kuin soluja.

Biologinen ihminen jää toissijaiseksi ja ihminen siirtyy yhä enemmän virtuaalimaailmaan ja toisaalta tarkastelee todellista maailmaa koneiden ja keinotekoisten aistimien kautta.

Yksilöiden tietoisuus siirtyy koneisiin ja tietoverkkoihin. Avaruuden tutkimus ja "valloitus" tapahtuu robottialuksilla joissa ihmiset ovat vain virtuaalisesti läsnä. Tai sitten henkilöstön tietoisuus on aluksen koneaivoissa.

Muu luonto jää ihmiskunnalta rauhaan ihmisten mielenkiinnon suuntautuessa toisaalle.

Että silleen, ei varmaan mene noin mutta mielikuvitusta kiehtova aihe.

HMV

Muu luonto jää ihmiskunnalta rauhaan ihmisten mielenkiinnon suuntautuessa toisaalle.

Jäisikin.
Mutta ihmiset tarvitsevat edelleen ruokaa, vaatteita, peseytymis- ja juomavettä, maanteitä, kulkuneuvoja, taloja, vaatteita jne. niin kauan kuin orgaanisella ruumiilla varustettuja ihmisiä ylipäätään on. Ja väestön kasvaessa ja lisätessä elintasoaan näitä kaikkia tarvitaan entistä enemmän.
Mitä enemmän ihmisten elämä - tai jopa ihmiset itse - siirtyvät virtuaalisiksi, sitä enemmän taas tarvitaan sähköä, eikä sekään ilmaiseksi ilmaannu ainakaan ennen toimivaa fuusiovoimaa. Lisäksi jo nykyään tietokoneen rakentaminen kuluttaa useita tonneja luonnonvaroja, saatikka sitten tulevien supertietokoneiden ja robotti-ihmisten.

tli
Seuraa 
Viestejä1123
Liittynyt11.11.2005

Ihmislaji on n. 200000 vuotta vanha, eikä ole sinä aikana muuttunut biologisesti juurikaan. Koko maapallolle levittäytymisen myötä on tosin sopeutumina muodostunut pieniä rodullisia erityispiirteitä, mutta niillähän ei ole mitään oleellista merkitystä.

Jos nyt ajatellaan tämä 8000 vuotta eteenpäin, niin voitaneen olla varmoja, että biologisesti ihmiset säilyvät samanlaisina jässiköinä kuin nykyisetkin ihmiset. Ei evoluutio voi ottaa noin lyhyessä ajassa mitään suuria harppauksia. Ehkä kuitenkin nuo rodulliset erot tasoittuvat jonkinlaiseksi yhdeksi roduksi eri rotujen avioituessa ja sekoittuessa entistä enemmän keskenään.

Sen sijaan kulttuurievoluutio, siis tieteen, talouden, yhteiskunnan jne. kehitys voi olla tuossakin ajassa aivan huimaa, joten en yritä edes kuvitella, mihin kaikkeen nämä nykyihmisen kaltaiset jässikät pystyvätkään vuonna 10000.

Joo eipä tosiaan normaalia vauhtia rullaava evoluutio paljon ehdi 8000 vuodessa saamaan aikaan, mutta geenimanipulaatio onkin sitten vaikeempi kysymys. Onhan siinä suuri eettinen kynnys lähteä ihmistä muokkaamaan, mutta kun huokuttimena on vaikka parannus tietyistä sairauksista, tai joidenkin ominaisuuksien "parantaminen", on hyvin vaikea sanoa miten ihmisten etiikka joustaa vaikka tuhannen vuoden päästä. Ja jos sille polulle lähdetään, ehtii jo parissa tuhannessa vuodessa tapahtua vaikka mitä.

Toope
Seuraa 
Viestejä24756
Liittynyt23.7.2006
surreal
Millaisen olennon uskot ihmisen olevan vuonna 10,000? Tai pikemminkin millaisen arvelet olevan ihmisestä versonneiden olentojen kirjon vuonna 10,000?

Ihmisestä versonneita jälkeläisiä on tasan yksi, ihminen versiota 10,000 ce.

Useampia lajeja ihmisestä ei jakaudu ilman jotain yleismaailmallista katastrofia, joka erottaa ihmispopulaatiot pitkäksi aikaa toisistaan. Nykyisellään ihmisryhmät sekoittuvat toisiinsa tehokkaammin kuin koskaan maailmanhistoriassa. Eriytymistä ei voi tapahtua.

Ihmiskunta on geneettisesti yhtenäistymässä, ei eriytymässä. Jaska 10 000 vuoden päästä on vähän pidempi, kalju ja hieman fiksumpi meitä, muttei muuten erilainen (ehkä hänellä ei ole kuin neljä varvasta).

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Ihminen on asuttanut kaikki asuttamiskelpoiset maailmat 7000 valovuoden säteellä. Sotia on edelleen, tosin ydinkärkiä käytetään samassa mitassa kuin nykyään konekiväärejä. Ulkoisesti ihminen ei juuri ole muuttunut, henkisesti olemme edelleen verenhimoisia barbaareja.

Yksi maailmanvalta hallitsee koko planeettaa. Ihmisellä on toimintaa koko aurinkokunnassa suurissa määrin. Ihmisen elinikä on n. 400 vuotta. Raha on syrjäytetty ja kaikki toimii resurssien mukaan ja ihmiset pakotetaan tekemään töitä. Ei orjuuttamalla, mutta etuuksiin ei lusmuilla ole asiaa. Jokainen elää kuten miljonääri vuonna 4000. Oikeaa sotimista ei ole enää tapahtunut 6000 vuoteen. Ihmisten rodut ovat hyvin pitkälle sekoittuneet toisiinsa. Sairauksia ei ole. Aina kun tulee uusi sairaus tietokoneet kehittävät vastalääkkeen parissa mikrosekunnissa. Ihminen on löytänyt toisten älykkäiden olentojen asuttamia planeettoja. 10 000 vuoden kaukoputkilla voi katsoa vieraita planeettoja kun katsoisi satelliitilla maan pintaa nykyään. Elämä on muuten kutakuinkin samanlaista. Barbaarisia tapoja kuten murhia, ryöstöjä, kiduttamista yms ei esiinny. Vuonna 5245 määrättiin laki jonka mukaan kaikkien syntyvien lapsien geenejä muokataan niin, että impulsiivista väkivaltaa tai persoonallisuus häiriöitä enää synny. Vähäosaisia ei ole. Ei ghettoja ei slummeja.

Ihminen on geenimanipuloitu gyborgi. Joka on yhteydessä mihin tahansa aurinkokunnassa omilla aivoilla. Kaikki ovet autot kaikki liikkuu ajatuksen voimalla. Ihmiset voivat kommunikoida ajatuksen voimalla jne. Ihmisen aivoihin on asennettu siruja jotka parantavat sen suoritusta 50 000 kertaisesti.

Lähes kaikki tutkimustyö on jätetty tietokoneille. Tietokoneet kehittävät tietokoneita jotka kehittävät jotain jne. Nykyajan tietokoneet eivät ole edes murto-osaa helmitaulusta verrattuna vuoden 10 000 tietokoneisiin.

Kaikki universumin salat on selvitetty. Ihmistä ei vielä kuitenkaan 2 miljoonaan vuoteen hyväksytä maailmankaikkeuden viisaimpien joukkoon. Tässä joukossa on useita tasoja. Ylimmälle tasolle tuskin pääsemme ikinä. Johtuen ylimmän tason miljardien vuosien kehittyneemmästä olennoista ja kulttuurista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat