Seuraa 
Viestejä45973

Onko kaikki suhteellista?

Minun mielestäni ainakin lähes kaikki.

Perustelu:
Otetaanpa muutama suure, vaikka: aika ja koko.

Aika: Vuosi.

Pitkä aika, vaikka tv-ohjelmalle, tai nukkumiskerralle, tai vaikka juoksulle.

Kuitenkin lyhyt aika elämässä, tai universumin iässä.

Koko: 1km

Pitkä matka kirpulle, tai etanalle, tai muurikaiselle.

Kuitenkin lyhyt matka verrattuna matkaan Proximaan, tai edes maapallon ympäri.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (16)

tupakka kysyy:

>Onko kaikki suhteellista?

Ihmisen tieto on aina suhteellista. Jotta käsittäisimme, mitä suhteellinen on tarvitsemme sille vertailukohdan; absoluuttisen.
Absoluutisesta ei voida sanoa, että se on edes olemassa, koska olemassolo viittaa aineelliseen olemassaoloon, eikä aineellisella tasolla voi olla mitään muuttumatonta, joka viittaa absoluuttiseen.
En äänestänyt, koska myös absoluuttinen olisi jotenkin pitänyt olla vaihtoehdoissa mukana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asioilla ei ole olemassa "todellista" kokoa itse tilassa, mikä tekee tilasta äärettömän.
Koko syntyy vertailussa.

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... c&start=30
(sivu 3, viesti 4)

Jos voisimme kutistua loputtomasti, huomaisimme jossakin sisemmällä tilatasolla maailmamme toistuvan täysin samanlaisena, kuljettaessa kohti äärettömän pientä(lähestymättä sitä).

Kaikkeus ja maailma sinänsä on mielestäni ehdotoman syysuhteinen, ja siinä mielessä vastaukseni olisi ollut "kaikki". Mitä tiedämme tuosta ehdottomasta deterministisestä, se on otteita, paloja siitä, sen liikkeestä.
Siten saamassamme informaatiossa eli muotoutetussa ja sen perusteella tiedossamme, informaatiosuhteessamme ympäristöön, eivät ilmene kaikki suhteet. Siten vastaukseni oli " lähes kaikki". - Kyselyyn olikin sekoittunut kaksi eri kyselyä: 1. onko kaikki maailmassa, kaikkeudessa, suhteellista, 2. onko kaikki tiedossamme oleva suhteellista. Jälkimmäiseen voi todeta monien havaittujen suhteiden olevan epätäydellisiä, vääriä tai jopa puuttuvan.

" Kaikki on suhteellista" on usein pantu Einsteinin suuhun päätelmänä häne suhteellisuusteoriastaan. Todellisuudessa Einstein tarkoitti teoriansa EHDOTTOMAKSI käsitykseksi avaruudesta ja energiasta. Ja siten hän kiivaasti vastusti kvanttiteoriaa, jonka käsitys päinvastoin oli suhteellinen.

Vastaukseni on ollut valmiina lähes puoli vuotta alla luettavassa
tunnusallekirjoituksessani. Siis:

Kosh
Kaikki on suhteellista, paitsi ansiotuloverotus.

No sehän vasta suhteellista onkin. Rikkaalta paljon, vähän köymmältä vähemmän.

Vai?

Paitsi sitten kun olet päässyt määrätyn tulorajan yli, jolloin veroprosentti on äärettömyyteen asti vakio, eli kaikkein rikkaimmilta suhteessa vähiten verotusta. Vaikka verot ovat huimat, ovat tulotkin, käteen jää Ollilaltakin varmasti enemmän kuin tuhannelta keskituloiselta. Mutta sehän on reilua, eiköstä vaan?

Toinen totuus totuudesta
Määrittele suhteellisuus, vai onko suhteellisuuskin suhteellista?

Tämän takia itse äänestin vaihtoehtoa kaksi. (lähes kaikki)

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
tupakka
Kosh
Kaikki on suhteellista, paitsi ansiotuloverotus.No sehän vasta suhteellista onkin. Rikkaalta paljon, vähän köymmältä vähemmän.

Vai?

Ei, se on nykyään progressiivista. Suhteellinen verotus tarkoittaisi sitä että kaikilta lähtisi veroa samassa suhteessa tuloista, ts. veroprosentti olisi kaikille sama. Yritysverot mm. ovat suhteellisia.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Armitage
Paitsi sitten kun olet päässyt määrätyn tulorajan yli, jolloin veroprosentti on äärettömyyteen asti vakio, eli kaikkein rikkaimmilta suhteessa vähiten verotusta.

Ei, vaan suhteessa eniten tietysti. Marginaaliveroprosentti (se vakio) on jotain 55 kait nykyään. Se on sama kaikille tietyn tulorajan ylittäville, mutta pienempituloisille veroprosentti on pienempi.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat