Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... /10/729566

Itävaltalainen oikeistopoliitikko Jörg Haider on kuollut. Hän menehtyi varhain aamulla auto-onnettomuudessa Klagenfurtissa.

Haiderin ajama auto suistui tieltä toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Hän sai vakavia vammoja päähänsä ja rintakehäänsä ja menehtyi pian onnettomuuden jälkeen.

Jörg Haider, 58, johti Itävallan tulevaisuuden liitto -puoluetta.
Jopas sattui ulosajo...

Eikös tuon Haiderin kannatus ollut tosi korkealla Itävallassa?

Sivut

Kommentit (68)

surreal
Seuraa 
Viestejä978
Liittynyt10.11.2007

YLE

Itävallassa äärioikeistolainen poliitikko Jörg Haider on kuollut liikenneonnettomuudessa. Onnettomuus sattui aamun varhaisina tunteina Klagenfurtissa.

Poliisin tietojen mukaan Haiderin virka-auto suistui tieltä ja pyörähti ympäri. Haider sai turmassa vaikeita pään ja rintakehän vammoja, joihin hän menehtyi. Autossa ei ollut onnettomuushetkellä muita ihmisiä.

Onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä. Die Presse -lehden mukaan Haider ohitti juuri ennen turmaa toisen auton, jonka kuljettaja hälytti turman jälkeen pelastusviranomaiset.

Haiderin kerrotaan olleen onnettomuuden sattuessa matkalla kotiinsa. Haiderin BZÖ-puolueen edustaja Stefan Petzner kuvasi tapahtumia maailmanlopuksi.

58-vuotias Haider oli äärioikeistolaisen BZÖ- eli Itävallan tulevaisuuden liitto -puolueen johtaja ja Kärntenin osavaltion pääministeri. Hän vei äärioikeistolaisen Vapauspuolueen hallitukseen vuonna 2000, minkä jälkeen Euroopan unioni julisti Itävallalle boikotin.

Kolme vuotta sitten Haider lähti Vapauspuolueesta ja perusti Itävallan tulevaisuuden liiton. Syyskuun parlamenttivaaleissa se kolminkertaisti kannatuksensa kahden vuoden takaisista vaaleista ja sai 11 prosenttia äänistä.

AFP

Jörg Haider

- syntyi Bad Goisenissa Ylä-Itävallan osavaltiossa vuonna 1950
- opiskeli oikeustieteitä Wienissä ja työskenteli yliopistossa
- valittiin äärioikeistolaisen Vapauspuolueen (FPÖ) nuorisojärjestön puheenjohtajaksi vuonna 1970
- pääsi Itävallan parlamenttiin vuonna 1979
- valittiin Vapauspuolueen johtajaksi vuonna 1986
- FPÖ nousi hallitukseen yhdessä konservatiivisen Kansanpuolueen ÖVP:n kanssa vuonna 1999 - EU-maat boikotoivat Itävaltaa vaalituloksen takia
- Haider vetäytyi FPÖ:n johdosta vuonna 2000
- perusti Itävallan tulevaisuuden liitto -puolueen (BZÖ) vuonna 2005
- syyskuun parlamenttivaaleissa puolue sai 11 prosenttia äänistä
- Haider oli kehunut natseja mm. "onnistuneesta työllisyyspolitiikasta" ja kutsui natsien keskitysleirejä "rangaistusleireiksi"
- myöhemmin hän pyörsi puheitaan

YLE http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id104220.html

Itävallan oikeiston suuren vaalivoiton saanut Jörg Haider
on saanut surmansa auto-onnettomuudessa. "Auto syöksyi
tieltä tuntemattomasta syystä ja romuttui". Kuulostaa
KGB:n touhulta ?

Pertinax
June 2, 2005
THE ISRAELI secret service spied on Jörg Haider, the right-wing Austrian populist, using one of his closest aides to gather information on his contacts with Arab dictators. Peter Sichrovsky said that he had been a Mossad informant for five years until retiring from politics in 2002.
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/w ... 528859.eceSiis mitä? Tekikö eurooppalainen äärioikeisto todellakin yhteistyötä arabien kanssa?

Umberton Boss
"Yhteistyötä" tekivät kai kaikki, vasemmalta oikealle, unohtaa ei sovi EU:n 50 miljoonaa kuukausittaista euroa ja Jasser Arafat laukkasi täälläkin yhtenään

Niin mutta kyse on kuitenkin antisemitistisestä länsieurooppalaisesta puoluejohtajasta, kyllä sellaisen yhteistyö islamilaisten kanssa on aika mielenkiintoista: yhteinen vihollinen on olemassa. Tietääkö joku tästä lisää?

Aika ristiriitainen henkilö. Ei ollut ensimmäinen homovihaaja joka paljastui itse homoksi. Näitähän on ollut laitaoikeistossa useita tapauksia. Onko islamismissakin jotain samalla tavalla kiintoisaa? Että oikeistopopulismi vastustaa sitä vaikka tosiasiassa siihen liittyvässä ehdottomuudessa, patriarkaalisessa epätasa-arvoisuudessa ja nationalismissa on jotakin jota oikeastaan salaa diggaillaan. Kummatkinhan ovat kuitenkin konservatiivisia liikkeitä, islamismi ja oikeistopopulismi.

Umberton Boss
Saddam kas ei maksanut laskujaan,
ei edes loistokkaan lähetystönsä remonttia täällä ja valtion-
takuu korvasi rakentajille Irakissa.

Niin, muistan tästä jotain. Oliko todella niin että laskuja ei maksettu? Lähde?

"Vammautui pahasti päähän...", eli kasvoista ei saa selvää.

Toinen ruumis pantu tilalle, ja oikea on kaapattu yksityiseen anti-fasistiseen yksityisvankilaan. Samaan mihin kaappasivat Aki Sirkesalon.

Toope
Seuraa 
Viestejä24740
Liittynyt23.7.2006
acedia
Niin mutta kyse on kuitenkin antisemitistisestä länsieurooppalaisesta puoluejohtajasta, kyllä sellaisen yhteistyö islamilaisten kanssa on aika mielenkiintoista: yhteinen vihollinen on olemassa. Tietääkö joku tästä lisää?

Itse olen törmännyt netissä seikkaillessani tähän ilmiöön, yleensä tosin epämääräisiin huhuihin tästä uusnatsien ja islamistien yhteisestä agendasta. Teoriassa se ei toki ole mahdotonta, molemmissa ryhmissä on tilaus yhdelle selvästi rajatulle viholliselle. Yhteinen vihollinen saattaa yhdistää kahta täysin erilaista liikettä. Tosin radikaalit ovat, ainakin omasta mielestäni, aina lähellä toisiaan riippumatta siitä, mikä se perimmäinen aate on. Valtayhteiskunnan ja -kulttuurin vastustamisestahan on kyse. Valtaapitävät juutalaiset ja heitä tukevat ryhmät ovat yhteinen vihollinen. En takaa seuraavien lähteiden todenperäisyyttä, mutta jotain näyttää asiasta löytyvän:
http://pajamasmedia.com/blog/german-neo-nazis-view-islamists-as-allies/

[list:1qq687kr]Israeli, British, Turkish and Greek counter-terror experts, have warned of signs pointing to jihadi groups trying to establish contacts with European and American organizations. The technique of hiring terror services, or partnerships with other terror operators was once popular with the Palestinians. The results of these unholy unions in the past have been the Air France hijacking by a group of Arabs and Germans to Entebbe, Uganda, in 1976, the Lufthansa hijacking to Mogadishu in 1977, and the Japanese Red Army attack on Ben Gurion Airport in Tel Aviv in 1972.

Al-Qaida, Jamaah Islamiah and Wahabbi groups see nothing wrong in using non-Muslims to further their cause. As the origin of most anti-terror activities focuses mainly on the Middle East and Asia, it is clear a western terrorist could be more successful in penetrating a number of security and defense circles. In cases of a precision attack against individuals or institutions, European or American Caucasian terrorists will be more successful in disappearing from the radar screen.

Over the years, scores of Europeans, Americans and Asians, have been trained in Arab terror bases in Lebanon, Syria, Sudan, Libya and Iraq. A number of those were later involved in attacks on international air traveling, including airports.
[/list:u:1qq687kr]
http://www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=36350

Daniel Pipeskin on nähtävästi kirjoittanut asiasta:
http://www.danielpipes.org/blog/2005/03/the-far-right-jihadis-in-allianc...

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Surullista ihmisten poismeno, vaikka vähän kyseenalaisia herran mielipiteet olivatkin.
Julkkikset ja poliitikot eivät näköjään voi kuolla onnettomuudessa, vaan se on automaattisesti maailmanlaajuinen salaliitto.

Tosin kunnon tutkinnan tuo kyllä antsaitsee kaiken varalta...

Umberton Boss
Homoksi leimaaminen on vasurien perinne, todisteita ei tarvita !
Haiderilla oli vaimo ja kaksi lasta, sensaatiolehden väitettä homoudesta hän ei kommentoinut, tietäen, että silloin vaipuisi loputtomaan "juupas-eipäs"-väittelyn suohon.Oli se nyt sitten vasureitten tai oikeiston perinne, jokseenkin mautonta on sen jauhaminen, kuten on jokseenkin mauttomia nuo vihjailut Mossadista tai islamisteistakin. Erityisesti viimemainittu vihjaus osoittaa lähinnä kirjoittajien tietämättömyyttä itävaltalaisesta politiikasta, mutta ehkäpä joku muistaa Bruno Kreiskyn tiiviin yhteydenpidon mm. Kaddafin kanssa. Tai joku saattaa jopa muistaa Leopold Wagnerin, Kärntenin pitkäaikaisen sosialidemokraattisen maakuntajohtajan kuvainneen Haideria hänen parhaimmaksi oppipojakseen.

Strache saattaa edustaa nykysaksalaisesta mallista esimerkkiä ottavaa modernimpaa äärioikeistopopulismia, Haiderilla kytkökset olivat hieman erilaatuisia, Itävallan viimeisimmän tasavallan historiasta kumpuavia. Aivan kuten Ranskassa Le Penillä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat