Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tässä nuorena alle 18v. Alkaa harmittaan kun on jäämässä normaalia lyhyemmäksi, ei kuitenkaan aivan kääpiöksi.

Joten kiinnostaisi tietää, kuinka pitkiä olette olleet syntyessä ja paljonko tuli lopulliseksi mitaksi?
Itse olin 51cm ja jäämässä alle 170cm.
(kasvukäyrä pysähtynyt) Pituuteen ei milliäkää lisää viimeisten 4vuoden aikana.

Asiasta toiseen tietääkö kukaan seuraavista aineista, syvempää tietoa kuin esittelymainos, kuten L-arginiini ja L-ornitiini? Minkälaisia aineita ovat ja miten vaikuttavat käytännössä?

Sivut

Kommentit (42)

Itse synnyin 3 viikkoa myöhässä ja olin syntyessä 51cm. Nyt 190 ja mutsin ohi pituudessa menin jo ylä-asteella ja faijan ohi joskus lukion ekalla. Nyt "etäisyyttä" faijaan on 11cm. Pikkusystä on mutsin ja faijan "välissä" pituusmitoiltaan ja musta n. 20cm "jäljessä".

Olen sukuni toiseksi pisin, yksi mua hiukan vanhempi serkkupoika on pisin. Oma sukupolveni suvussamme lienee keskiarvoltaan n. 10cm vanhempiaan pidempi ja 15-20cm isovanhempiaan pidempi. Serkkujen lapsista (eli uusin sukupolvi) kukaan ei ole mennyt mun ohi (no kaikki ei ole vielä täysmittaisia) ja muutenkaan eivät häikäise (pituudeltaan) edelliseen polveen verrattuna. Miksi näin on? Eli miksi heidän (uusimman sukupolven) pituuskeskiarvo jää edellisen sukupolven (minun sukupolveni) tasolle. Miksi ei uusi sukupolvi olekaan pidempi kuin edellinen, kuten edellinen (minun) oli edellistään?
Ymmärsiköhän tästä viestistä kukaan mitään...

Netistä hankittuja lisäaineita syömällä saat parhaintaan itsesi kipeäksi ja luontaistuotekaupasta hankittuja syömällä ainoastaan lompakkoon koskee.
Ei kai tuo nyt niin paha asia ole olla keskivertoa lyhyempi?

parantunut
Itse[...]olin syntyessä 51cm. Nyt 190 ja [...]pikkusystä on[...]musta n. 20cm "jäljessä".

Eli jos ymmärsin oikein, pikkusiskosi on n. 170cm pitkä?

Pituus ei muuten haittaisi, mutta kun joutuu jatkuvasti tappelemaan olemassaolostaan ja sitte tympii aivan mielettömästi kun kaikki naiset on pitempiä

Cain
parantunut
Itse[...]olin syntyessä 51cm. Nyt 190 ja [...]pikkusystä on[...]musta n. 20cm "jäljessä".

Eli jos ymmärsin oikein, pikkusiskosi on n. 170cm pitkä?

Kutakuinkin, ja mutsin pituus on...?
Miksi kiinnostaa?

Hanska
Pituus ei muuten haittaisi, mutta kun joutuu jatkuvasti tappelemaan olemassaolostaan ja sitte tympii aivan mielettömästi kun kaikki naiset on pitempiä

Ei se kuule pitkänäkään (190cm ei ole mielestäni kovin pitkä) helppoa ole. Jotain 100 kertaa on pää lyöty lamppuun, oven yläkarmiin, jne. Monesti on pala päänahkaakin jäänyt oven yläkarmiin roikkumaan, kun vanhoissa taloissa vierailee...

On niitä alle 160 senttisiä naisia vielä olemassa. Tänään kävin sellaisen luona.

Voima on uskottavampaa kuin se, että olisi hammastikkumainen 180 senttinen. Ja parantuneella näyttääkin olevan tarkempaa tietoa "ylipituudesta".

Ongelma ei ole siinä etteikö voimaa löytyisi. Liikunnallisia harrastuksia löytyy. Vaan siinä etten voi sietää olevani pienikokoinen. Ongelmatapaus?

Ota tavaksi nukkua päiväunia. Unen aikana erittyy enemmän kasvuhormonia, jolla pitäisi olla pituuskasvua lisäävä vaikutus. Tämä tietysti toimii vain siinä tapauksessa, jos epifyysilevysi eivät ole vielä sulkeutuneet. Muutoin seurauksena on vain kämmenten, jalkaterien, nenän, yms. kasvua.

Hanska
Ja vielä onko toivoakaan päästä ees miehen mittoihin? Lähemmäs 180cm.

Ei ole, mitenkään muuten kuin jalkaluut katkomalla. Jos asia on niin tärkeä niin käytä vaikka korkeapohjaisia kenkiä tai yksisävyistä vaatetusta (näyttää pitemmältä).

parantunut
Cain
parantunut
Itse[...]olin syntyessä 51cm. Nyt 190 ja [...]pikkusystä on[...]musta n. 20cm "jäljessä".

Eli jos ymmärsin oikein, pikkusiskosi on n. 170cm pitkä?

Kutakuinkin, ja mutsin pituus on...?
Miksi kiinnostaa?

Tein epätieteellistä laskalemaa pituudesta.
Oma pituus on 185cm. Pikkusisko on 180cm (ei ole typo).
Isä on jotain hieman alle 190cm ja äiti hieman yli 150cm.
Pikku sisko

Jos et ole kasvanut enää viimeisen 4v aikana, niin on todennäköistä, että olet saavuttanut lopullisen pituutesi. Kasvuhormonilla voidaan saada senttejä iisää siinä vaiheessa kun epifyysilinjat luissa on vielä luutumatta. Pitkien luiden kasvu tapahtuu noissa linjoissa, jolloin ne ovat enempi rustomaisessa tilassa. Sitten kun epifyysit ovat luutuneet, ne eivät enää voi lisätä luun pituutta.

Ei kai pituudessasi mitään vikaa ole, ihan normaali mitta. Jos koet itsesi "pieneksi", niin käy puntilla muutama vuosi ja hanki atleettinen keho.

Teoriassa (ja käytännössäkin) jalkojen pituutta voidaan lisätä aikuisiälläkin leikkauksella. Siinä luut katkaistaan ja fiksoidaan tietynlaisella kehikolla niin, että luiden päät ovat jatkuvasti hyvin lähellä toisiaan mutta kuitenkin koskettamatta toisiaan. Oliko luiden päiden välillä milli tai jotain? Tämä saa aikaan sen, että luiden päät (yleensä sääriluut) jatkuvasti hamuavat toisiaan ja yrittävät kasvaa ohutta rakoa kiinni. Telineessä sitten on mekanismi, ruuvi tms, jota tarkasti säädetään prosessin edetessä. Eli rako pidetään koko ajan sopivana. Sitten kun luita on huijattu tarpeeksi ja haluttu pituus saavutettu, annetaan luiden luutua kiinni toisiinsa. Tällälailla voidaan venyttää luita helposti useita senttejä ja periaatteessa kai enemmänkin. Suomessa systeemiä käytetään lääketieteellisin indikaatioin, mm silloin, jos toinen jalka uhkaa jäädä lyhyemmäksi esim vamman tai sairauden takia. En tiedä, onko sitä käytetty lyhytkasvuisuuden hoitoon, eli molempiin jalkoihin yhtäaikaa. Sinulla kuitenkin kun on normaali pituus, lähes 170cm, ei tuollaista varmasti aletaisi suunnittelemaan. Kosmeettisista syistä ei leikkausta Suomessa tehdä, mutta ulkomailla kylläkin, olisiko ollut ainakin USAssa ja Kiinassa tms?? Mutta kun tuollaisessa on aikamoiset komplikaatioriskit, kuten tulehduksen synty, toimenpide tehdään vain kun sille todella on indikaatio (kuten suuri jalkojen pituusero lapsella). Tässä toimenpiteessähän potilas joutuu olemaan jopa kuukausia avohaavojen kanssa. Muistaakseni luiden venymisnopeus oli noin milli per vrk. Eli 3cm/kk. Eli jos 10cm halutaan lisää, niin reilut 3kk menee plus sitten lopullinen luutuminen päälle.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat