Seuraa 
Viestejä298

Kansainvälinen keulakuva ja bändin brändi,

Tarja Turunen saa lähteä.

Ymmärrän jätkiä siinä mielessä, että nämä pojat ei hirveitä bisneksiä mieti.
Tekevät kunnon musaa ja nauttivat siitä!
Shokkihoitoa tämä lie silti ympäri maailmaa, bändin ystäville?

Tarja Turuselle potkut Nightwishistä
23.10.2005 10:07

Nightwish-yhtyeen muiden jäsenien laulusolisti Tarja Turuselle osoittama avoin kirje ei jätä mitään arvailujen varaan.

NYT RIITTI. Tuomas Holopainen ei suostu enää jatkamaan yhteistyötä Tarja Turusen kanssa. (JARNO RIIPINEN)

- Varmaa on, ettemme pysty jatkamaan bändiä sinun kanssasi, täräyttää Nightwish-yhtyeen kosketinsoittaja Tuomas Holopainen kiertelemättä avoimessa kirjeessä, joka annettiin vokalisti Tarja Turuselle "Once"-maailmankiertueen päätöskeikan jälkeen Hartwall Areenalla Helsingissä perjantaina.

- Viimeisen vajaan vuoden aikana tapahtui jotain surullista, jota olen pohtinut joka ikinen päivä, aamu ja yö, Holopainen vuodattaa bändin nettisivuillakin julkaistussa kirjeessä.

- Sinun asenteesi ja käytöksesi ei enää sovi Nightwishin piiriin. Sinusta on tullut esiin sellaisia piirteitä, joita en olisi uskonut vanhassa rakkaassa ystävässäni näkeväni. Ihmiset jotka eivät puhu toisilleen vuoteen, eivät kuulu samaan bändiin.

Turunen uhkaillut lähtemisellä

Holopainen kokee, että bändin keulakuva Turunen ei ole enää täydellä sydämellään mukana yhtyeessä.

- Nightwish on bändi, se on tunnetila. Sinulle business, raha ja ulkomusiikilliset tekijät merkitsevät valitettavasti nykyään niin paljon enemmän kuin nuo tunteet, Holopainen tiivistää.

Kaksikon välit ovat pahimmillaan kiristyneet niin pahasti, että Turunen on uhkaillut Holopaiselle jättävänsä yhtyeen.

- Sanoit lentokoneessa Torontossa: "Minä en tarvitse enää Nightwishia." sekä "Muista Tuomas, että voin jättää tämän bändin milloin vaan, päivän varoitusajalla."

Muu bändi Holopaisen takana

Holopainen kertoo kirjeessä myös tapauksesta, jossa Turunen oli jättää loppuunmyydyn keikan heittämättä omiin henkilökohtaisiin syihinsä vedoten.

- Oslon loppuunmyyty keikka, joka olisi pitänyt peruuttaa sen takia että sinun pitäisi treenata joulukonsertteihin, tavata ystäviä ja mennä elokuviin.

Holopaisen mukaan Turusen ja muun bändin välit ovat niin tulehtuneet, että avoin kirje oli paras mahdollisuus tilanteen laukaisemiseksi.

- Tämä ei ole asia mistä olemme erityisen ylpeitä, mutta et antanut meille vaihtoehtoa. Kuilu on liian leveä. Ja päätös yksimielisesti meidän neljän, Holopainen lopettaa viitaten bändin muihin jäseniin basisti Marco Hietalaan, kitaristi Erno Vuoriseen ja rumpali Jukka Nevalaiseen.

  • ylös 2
  • alas 2

Sivut

Kommentit (40)

Minä kyllä vähän ihmettelen että millä pojat meinaavat bändiään myydä jos heidän kantavin jäsenensä äänineen lähtee? Nightwishin myynti perustuu kuitenkin aika pitkälti Tarjan hevipiireissä erikoiseen ääneen, ei suinkaan bändin jätkien soittotaitoon tai biisien ylivertaisuuteen (ne kun tuppaavat olemaan "hieman" mahtipontisia...).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Urho2112
Seuraa 
Viestejä298

On siinä varmasti riskinsä

Lienee maailmanlaajuinen casting edessä poppoolla?

Tosin voisin kuvitella, että heillä olis jo joku katottuna valmiiks. Mutta kun
anyway aikovat pitää taukoa, niin nythän on aikaa etsiskellä uutta tyttöä.

Henkkoht uskallan kyllä odottaa oikeastaan jotain PAREMPAA!

No. Taiteellisen itsemurhan voi tehdä monella tapaa.

Uuden hyvän klassisen musiikin laulajan saaminen hevibändiin voi olla täysin toivoton tehtävä. Tämän kun pitäisi olla oikeasti hyvä, karismaattinen ja uskottava. Suurin osa tämän genren muusikoista halveksii avoimesti tuollaista musiikkia.

Se siitä sitten. Käytännössä tuo tarkoittaa orkesterin hajoamista.

Turunen oli muutenkin ilmoittanut, että seuraava nightwishin levy tulee olemaa hänen viimeisensä, eli tilanne olisi ollut kohta edessä joka tapauksessa.

salai
Seuraa 
Viestejä9215

Kauppa se on joka kannattaa.
The Official Tarja Turunen Webshop:
http://www.tarjaturunen.com/shop/

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Urho2112
Seuraa 
Viestejä298

Enpähän olis uskonu!

Kiitos linkistä. Aivan huippua, naurattaa vieläkin ihan pirusti.

On tuo ainakin epäsuomalaista ja ei varmasti bändin poikain mieleen.

120e hintaan löytyi paras T-tuotekin:

Onkohan sillä noussut keltainen neste päähän... tai siis onhan se, mutta että näin pahasti? Nuo sivut ovat kyllä a i k a mauttomat
Nightwishin kotisivut ovat muuten niin ruuhkaiset että eivät enää joko aukea ollenkaan tai sitten hyvin hitaasti ja vaivalloisesti.

Taitavat olla pojat ennakoineet ja näin säästäneet kasvonsa..?
Pannaan likka pihalle, ennenkuin se lähtee itse. Näin Nightwish jää eloon ja Tarja lähtee..?

Pahasti kyllä pitää välien olla tulehtuneet, kun kannattaa tollaisessa vaiheessa juuri suursuosion kynnyksellä erota.

Uskoisin kusen nousseen päähän vähän joka puolella. Perustelut yhteistyön loppumiselle olivat varmaan ihan hyvät. Jos menee sukset ristiin, niin ne menee.

Sen sijaan tuo tapa millä suoraan julkisuudessa bändin pojat potkaisevat laulusolistin pihalle haukkuen hänet avoimessa kirjeessä, on halveksittavaa, mutta tietysti rockjätkille tyypillistä. Asian olisi voinut varmaan sanoa päin naamaakin ja ilmoittaa vain lyhyesti julkisuuteen että nyt se loppui. Ketään se ei olisi yllättänyt, koska kaikki tiesivät että Tarja on koulutettu oopperalaulaja, jonka ura on pitemmän päälle aivan muualla.

Urho2112
Seuraa 
Viestejä298

Uutisissa kertoivat

että olivat antaneet kirjeen Tarjalle, ja sitten julkaisseet sen netissä.

Jos pelkästään olisivat nettiin pistäneet, niin ei olisikaan kovin suoraselkäiseltä hommalta tuntunut.

Ilmeisesti puhevälit olivat jo menneet. Argentiinalaisella aviomiehellä
ollut lusikkansa sopassa.

Mene ja tiedä.

Bomt Kneder
Uskoisin kusen nousseen päähän vähän joka puolella. Perustelut yhteistyön loppumiselle olivat varmaan ihan hyvät. Jos menee sukset ristiin, niin ne menee.

Sen sijaan tuo tapa millä suoraan julkisuudessa bändin pojat potkaisevat laulusolistin pihalle haukkuen hänet avoimessa kirjeessä, on halveksittavaa, mutta tietysti rockjätkille tyypillistä. Asian olisi voinut varmaan sanoa päin naamaakin ja ilmoittaa vain lyhyesti julkisuuteen että nyt se loppui. Ketään se ei olisi yllättänyt, koska kaikki tiesivät että Tarja on koulutettu oopperalaulaja, jonka ura on pitemmän päälle aivan muualla.

Käytännössä tuo oli psykologisesti erittäin järkevä veto pojilta. Kuvitellaanpa tilanne, että pojat olisivat palaverintyngässä antaneet suullisesti Tarjalle potkut. Mikäli Tarja oli jo aikaisemminkin uhkaillut jättää bändin, olisi tilanne ollut helpompi kääntää siten, että Tarja lähti Nightwishistä riitaisan palaverin jälkeen. Ainakin juuri mediassa olisi asia helposti kääntynyt siten, koska moni tavallinen ihminen pitää bändin the hahmona yleensä eniten esillä olevaa henkilöä, eikä suinkaan itse musiikin tekijöitä.
Kun asia hoideltiin näin, Tarja todella sai potkut. Nyt bändin asema näyttää jatkoa ajatellen paljon paremmalta, kuin jos Tarja olisi "jättänyt" bändin. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa mielipiteet olisivat takuulla olleet vielä enemmän "se on kyllä nyt poikien loppu tämä".

Uskon, että tämä oli tarkan ja järkevän harkinnan tulos. Ihmissuhteet harvoin päättyvät tyylikkäästi.

Muistaakseni täältä on yksi vaihtoehto Turusen tilalle (Toistaiseksi linkki ei toimi liiallisen liikenteen takia. Ja senkin jälkeen voi olla, että suora linkki ei toimi, vaan on mentävä etusivun kautta.)

Urho2112
Seuraa 
Viestejä298

Tietääkö joku jotain yleisimpiä lukuja,

nimittäin siitä kuinka paljon nettisivustoilla voi olla käviöitä yhtäaikaa?

Esim. montako meitä pitää olla selailemassa Keskusteluja, jotta alkais
sivut tökkimään täällä?

Apu Salmi
Uskon, että tämä oli tarkan ja järkevän harkinnan tulos. Ihmissuhteet harvoin päättyvät tyylikkäästi.

Tässä ei ole kysymys ihmissuhteista vaan 2,5 miljoonaa levyä myyneestä kansainvälisen jättiläiskiertueen tehneestä bändistä.

Eniten minua on alkanut mietityttämään että mitä ihmettä tekivät viimeisen vuoden aikana bändin managerit, suhdetoimintatyypit ja levy-yhtiön edustajat. Eivät ilmeisesti mitään. Bändin välit menevät kesken jättiläiskiertueen kuralle (olisiko stressillä osuutta?), kukaan ei huomaa, asialle ei tehdä mitään ja bändi ilmeisesti kenenkään kanssa puhumatta tekee oman ratkaisunsa. Minusta tuo haisee täysin amatöörimäiseltä puuhastelulta. Koneiston pitäisi pystyä puuttumaan siihen ja kyetä järjestämään ainakin kunniallinen ulospääsytie. Nyt kumpikin osapuoli on ryvettänyt itsensä.

On varmaan totta, että tilanne oli mennyt viime viikolla siihen, että mitään ei enää ollut tehtävissä. On varmasti myös totta, että Tarja alkoi olla täysin sietämätön diiva. Mitäs nimitystä yleensä käytetäänkään menestyneestä oopperalaulajattaresta? Hänhän toimi vain roolinsa mukaan. Sen olisi voinut joku selittää diivalle ja bändille ja hakea käytöskompromissin.

Joka tapauksessa tuo tapa ilmoittaa kiertueen suuren päätöskeikan jälkeen kirjeellä (!), että tervemonoa, ja julkistaa koko aika suoraa haukkumista sisältävä kirje netissä, on halveksittavaa, halpamaista ja lähinnä pikkukylän junttien touhulta kuulostavaa sähellystä. Minä en ainakaan kutsu tuolla tavoin naisia kohtelevia tyyppejä miehiksi.

Eli ilmeisesti koko bändi (myös laulaja mukaan lukien) ja sen ympärillä pyörivä koneisto, oli täysin pihalla siitä mitä menestys tuo mukanaan ja miten sitä pitää käsitellä. Surullinen tapaus, sellaista on vapaus.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
Bomt Kneder
Minä en ainakaan kutsu tuolla tavoin naisia kohtelevia tyyppejä miehiksi.

Lapsellista sähellystähän tuonlaisen kirjeen julkaisu on, mutta mitä väliä tässä tilanteessa on sukupuolella?

Bomt Kneder
Joka tapauksessa tuo tapa ilmoittaa kiertueen suuren päätöskeikan jälkeen kirjeellä (!), että tervemonoa, ja julkistaa koko aika suoraa haukkumista sisältävä kirje netissä, on halveksittavaa, halpamaista ja lähinnä pikkukylän junttien touhulta kuulostavaa sähellystä.

Vaikken tuomitsekaan "tapaus kirjettä" aivan yhtä tarmolla, varmasti sivistyneempiäkin keinoja oltaisiin voitu käyttää.

Toisaalta ilman tarkempien syiden julkaisemista, asiaa olisi siltikin jouduttu puimaan valtavan syyhuhumyllyn kumoamiseksi (lopputulos olisi sama). Nyt asia tuli kerralla selväksi, joten tylyydestä huolimatta, faneja kohtaa kirjeen julkaiseminen oli ihan reilua.

Apu Salmi
Nyt asia tuli kerralla selväksi, joten tylyydestä huolimatta, faneja kohtaa kirjeen julkaiseminen oli ihan reilua.

Mjoo. Katsotaan nyt mitä muita asioita tulee vielä julki. Lähinnä uskon, että asia ei ole tullut vielä yhtään selväksi.

Ja, subjektiivinen mielipiteeni: kirjeen julkistaminen ei ollut "ihan reiua", vaan päinvastoin halveksittavaa, lyödyn julkisuudessa pilkkaamista. Siis suomalaisille junteille tyypillistä touhua. Tuon jälkeen en ainakaan arvosta noita Kiteen miehiä tippaakaan. Halveksittavaa naisen julkista pieksemistä. Niiden tukeminenkin sillä että olihan se kamala ämmä on minusta aika iljettävää. Tyypillistä suomalaista naisvihaista junttitouhua.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat