Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Joskus jostain syystä kiinteistöjen ja osakkeiden arvot laskevat, niin pankki joutuu ongelmiin, kun sillä ei ole taata tallettajien rahoja.
Yhteiskunta tulee apuun ja perustaa roskapankin ja takaa tallettajien varat. Puuttuvat rahat otetaan veroja maksavilta kansalaisilta, joiden valtaenemmistö kuuluu keskiluokkaan.
Rahat katoavat jonnekin. Niitä ei tietenkään polteta tai muuten hukata. Kaipa ne päätyvät rikkaan vähemmistön taskuun. Ainakin Suomessa tapahtui suuri tulonsiirto, joka nyt näkyy siinä, että köyhin väestön osa köyhtyi lisää ja rikas vähemmistö vaurastui entisestään.
Miksi ei voi antaa pankin mennä konkurssiin ja rikkaitten tallettajien kärsiä tappiot? Se vasta tuottavuutta supistaa, kun keskiluokan rahat menevät veroihin eikä kulutukseen. En taida ymmärtää paljoakaan taloudesta, kun ajattelen toisin kuin vallanpitäjät.

Kommentit (4)

No kun ne eivät ole ne rikkaat, jotka kärsivät. Rahalliset menetykset henkilöä kohden varmasti ovat rikkailla suurimmat, mutta tällä ryhmällä omaisuus on sijoitettu hajautetusti, jolloin vain osa omaisuudesta menetetään.
Sitten kun tarkastellaan keskiluokkaisia, joiden omaisuus on yleensä keskitetty yhteen rahalaitokseen, menettää tämä ryhmä käytännössä kaiken, samoilla periaatteilla kuin rikkaat menettävät osan.
Konkurssi sitten taas saattaa aiheuttaa velkojen välittömän erääntymisen, joka taas etenkin asuntovelallisten tapauksessa, laajemmassa mittakaavassa romahduttaa asuntomarkkinat asuntojen arvon pudotessa. Asuntojen arvon putoaminen taas syö takuut lainan muualta hakemiseen ja konkurssipesän velkojien maksamiseen "ulos" asuntovelasta.

Eräs käytännönläheinen näkökulma aiheeseen.

Mullakin tuo asuntolaina... pienehköstä kämpästä pienehkö hinta.

Syvältä se, että jotkut voi noin vain luistaa lainansa maksusta! Velkavankeus on mitä on, mutta itsepä se on ansaittu. Pakkotyöhön vaan, jos ei muuten lainat tule maksetuksi. Toki lainan korkoa voisi kaventaa pahimmissa tapauksissa. Tulisi ainakin maksettua takaisin se, mitä on otettukin.

Jollakin tapaa tulee talletukset turvata, jos ei muuten niin roskapankilla. Ehdottomasti.

Roskapankit pelastavat virheitä tehneitä pankkeja, ja yksilöitä siellä organisaatiossa jotka ovat niitä virheitä tehneet.

Viime lamassa jäi mieleeni ikävä muistikuva, kun Kullberg itki Englannissa Suomen pankkikriisiä ja sanoi, ett...

Kullberg kuitenkin oli määräävä tekijä Suomen teollisuudessa ja pankkiasioissa. Harmi, että hänen alaisensa panivat asiat sekaisin. Meilläpäin eivät miehet itke.

Roskapankkeja kun perustetaan, niin niiden omaisuutta, jotka ovat sen ostaneet velaksi, myydään "pankinjohtajien kavereille" ja halvalla.

Yksityiselle kuluttajalle Roskapankki ei tuo plussaa eikä miinusta.

Kuulin tällaisesta kertomuksesta ennen 1990 lamaa: Kannatti ottaa runsaasti ylilainaa. Pankki joutui ottamaan kiinteistön hallintaansa ja myymään sen huutokaupalla. Ostatin vaimolla oman kiinteistöni takaisin pilkkahinnalla. Itse olin tietenkin rahaton ja työtön.
Palkansaajalle tämä ei tietenkään onnistu mutta liikemiehelle kyllä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat