Keiton lämmittäminen

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tulipa mieleen mielenkiintoinen pohde: Kun on kattilallinen jauhelihakeittoa, onko:

1. parempi pitää valmis keitto kylmässä ja lämmittää aina sen mitä syö?
2. parempi nostaa kattila liedelle ja kiehauttaa se uudestaan ja syödä siitä ja laittaa kattila sitten esim. parvekkeen kautta jääkaappiin. Eli kuuma/kiehuva yhdistelmä.

Itse suosin jälkimmäistä aromaattisista syistä. Mutta miten on ruoan säilymisen kannalta parempi?

Kommentit (8)

Vierailija

Turha sitä aina välillä keitellä on, koska siinä ei jääkaapissa tapahdu happanemista ja sekin on maitohappokäymistä. Homeen kyllä sitten huomaa, jos niin kauan lojuu siellä. Juureksia ei kannattaisi samassa kaapissa säilyttää.

salai
Seuraa 
Viestejä7264
Liittynyt17.3.2005

Kyllä ainakin hernekeitto paranee lämmitettäessä. Joissakin keitoissa (kala?) kyllä perunat muuttuvat hieman epäilyttävän makuiseksi kylmässä säilöessä.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18367
Liittynyt16.3.2005
Leuka
Tulipa mieleen mielenkiintoinen pohde: Kun on kattilallinen jauhelihakeittoa, onko:

1. parempi pitää valmis keitto kylmässä ja lämmittää aina sen mitä syö?
2. parempi nostaa kattila liedelle ja kiehauttaa se uudestaan ja syödä siitä ja laittaa kattila sitten esim. parvekkeen kautta jääkaappiin. Eli kuuma/kiehuva yhdistelmä.

Itse suosin jälkimmäistä aromaattisista syistä. Mutta miten on ruoan säilymisen kannalta parempi?

Onks sulla pakastinta?

Tulipa vaan mieleen, että jos on kunnon kattilallinen tota soppaa, niin aika moneksi päiväksi se riittää ja saattaa alkaa ennen pitkää leiväännyttää sama eines.

Jos tekis niinkuin muinainen muija, niin pakastais annoksissa. Vois sitten seuraavana päivänä taas duunailla jotain muuta sapuskaa isomman satsin ja taas pakastella annoksissa jne, niin sais kerrytettyä pidemmälle ajalle valmiit ja vaihtelevat eineet.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Vierailija

Keittojakin voi pakastaa pusseissa. Pussi vain johonkin kannuun, jossa se täytetään puolittain keitolla ja siirretään suurempaan astiaan nojailemaan toisiin pusseihin ja sidotaan kiinni. Pannaan pakkaseen ja jäädyttyään sen voi muissakin asennoissa säilyttää.

Vierailija

Pakastus ei ole paha idea, eikä outokaan.

Lisäksi keittoja voi jatkojalostaa esim. lisäämällä makaroonia, kun perunat loppuvat. Laittamalla suppilovahveroita yms puolivälissä

Mutta uudelleenlämmitetty kattilassa oleva keitto vain paranee muutaman päivän aikana.

Lisäys: ei tuo mun isoin kattila ole kuin 3 litraa, joten ei se hyvä keitto monta päivää näin 1 miehen taloudessakaan vanhene. Syön sitä kerran päivässä, toinen lämmin ateria jotain muuta.

Vierailija

Makaronia tms. hyvin säilyvää ei kannata pakastaa, vaan ne ruuan ainekset jotka sen vaativat. Jauhelihaa voi paistaa ja pakastaa annoksina, josta sitä eri ruokiin voi sekoittaa.

Uusimmat

Suosituimmat