Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Mitä noissa rotanmyrkyissä on, pystyykö niillä myrkyttää jänikset ja myyrät pois.

Jänikset ja muut pienet eläimet tekee kesämökillä tuhoja.

Myyriä ja hiiriä lähinä kai olis tarkotus tuhota.

No oikeastaan jänikset ja oravat sais jäädä eloon.

Mitenkä rotanmyrkky toimii hirviin ja peuroihin. Luulisi että noin isot eläimet ei kärsi jos ne syö myrkkyä.

Kommentit (12)

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006

Rotanmyrkyssä on kaksi ainesosaa joista kumpaakaan rotta ei toistaiseksi kykene tunnistamaan vaaralliseksi eikä aine vaikuta niin nopeasti että laumasta vain pari rottaa kuolisi ja muut ymmärtäisivät pysyä myrkystä erossa. Nuo mystiset aineet ovat veren hyytymisenestoon pyrkivää ainetta (nimeä en tiedä) ja toinen on lasi (murskattuna hyvin pienijakoiseksi). Jälkimmäinen aiheuttaa runsaasti suolistossa ja mahassa sisäisiä verenvuotoja ja ensimmäinen aine pitää huolen ettei elimistö korjaa vaurioita. Tämän vuoksi rotanmyrkky on sangen toimivaa, eikä siihen ole oikein toimivaa vastalääkettä. Miinuksena että rotanraadot voivat kulkeutua myrkkyineen ravintoketjussa muihin eläimiin.

Korjatkoon kuka tietää paremmin.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246
Liittynyt10.12.2007

Ei ole lasia myrkyssä. Vaikutus perustuu veren ohennukseen joka on hidas prosessi; monta päivää menee hiljalleen väsyessä kunnes ei pysy enää silmät auki..

Koirani kävi kaksi kertaa verenvaihdossa aikanaan syötyään k.o. ainetta. Heti uuden veren virratessa elimistöön koira palautui normaaliksi.

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6879
Liittynyt8.11.2007
tiäremiäs
Mitä noissa rotanmyrkyissä on, pystyykö niillä myrkyttää jänikset ja myyrät pois.Kas tässä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Varfariini

Käytetään siis myös verenohennuslääkkeenä.

Jänikset ja muut pienet eläimet tekee kesämökillä tuhoja.

Myyriä ja hiiriä lähinä kai olis tarkotus tuhota.
Mikset käytä ikivanhaa luonnonmenetelmää, jota on maataloissa käytetty jo satoja vuosia ?:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kissa

Mitenkä rotanmyrkky toimii hirviin ja peuroihin. Luulisi että noin isot eläimet ei kärsi jos ne syö myrkkyä.

Riippuu myrkyn määrästä. Kyllä se yhtälailla tehoaa, kunhan ainetta on riittävästi.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
vihertaapero
Miinuksena että rotanraadot voivat kulkeutua myrkkyineen ravintoketjussa muihin eläimiin.

Korjatkoon kuka tietää paremmin.
Olen ihan äskettäin jostain lukenut, että rotanmyrkky hajoaa elimistössä niin nopeasti, ettei sen kulkeutumisesta muihin eläimiin juuri ole pelkoa. Jos se oikeasti sisältää lasia, niin se lasi ei tietenkään hajoa minnekään.

Korjatkoon ken tietää paremmin.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231
Liittynyt16.3.2005

Rotanmyrkyissä kai tärkeintä on juuri tuo myrkyn hitaus, jotta rotta kuolee myöhemmin ja eri paikassa mistä myrkkyä sai. Muuten rottapopulaatio oppii välttämään myrkytettyjä kohteita tai alueita varsin nopeasti.

Jos haluaa säästää tietyt eläimet samalla kun toiset on hävitettävä, mikään myrkky ei liene kovin hyvä ratkaisu. No, jänikset ja oravat eivät taida olla raadonsyöjiä, joten niihin tuskin rotanmyrkky ravintoketjun kautta välittyy, moneen muuhun eläimeen sitten kylläkin.

Mekaaniset ansat, rotanloukut etc oikeanlaisella houkuttimella varustettuna lienevät niitä parhaita killereitä täsmäaseeksi, mutta niitä pitäisi olla kerralla suuri määrä suurella alueella, jotta populaation oppiminen voitaisiin eliminoida. Lisäksi ne tulisi sijoittaa niin että vääriltä eläimiltä niiden luo pääsy olisi vaikeampaa. Mitä se sitten käytännössä tarkoittaisikaan...

Gravity sucks.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Mutta eikö se toivottu vaikutus ole silloinkin saavutettu, jos rottapopulaatio oppii välttämään aluetta? Tai sitten voi tehdä, niinkuin edesmennyt setäni teki makasiinin vintillä sotavuosien jälkeen. Istui hiljaa sota-aikanen ukkomauseri valmiina ja aina kun rapisi, niin pamautti kohti ääntä. Rotat muuttivat pian naapuriin

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Ainakin aikaisemmin rotanmyrkyissä varfariini oli yleisesti käytetty vaikuttava aine ja se ei kyllä hajoa kovin nopeasti. Esim. kalat ottavat itseensä tästä varfariinista mutta, toisaalta syöhän moni varfariinia ihan päivittäinkin veren ohennukseen (tai ainakin aikaisemmin oli näin). Muistattehan vielä sen mainion mainossloganin:

"Osta taloon neljä-kaksi, pistä rotat matalaksi".

Snaut

"Osta taloon neljä-kaksi, pistä rotat matalaksi".
Se oli hupaisa tuo mainos, vielä kun sen löytäisi jostain. Se äijä siinä muistutti yhden kaverin isää varsin elävästi.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Älä pupuja myrkytä. Niistä saa hyvää ruokaa. En muista tarkkoja päivämääriä, mutta syksyisin ruukaa olla jänisjahti. Pyydystä pupu kiinni ja laita uuniin. Tulee herkkua.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231
Liittynyt16.3.2005
Marssilainen
Mutta eikö se toivottu vaikutus ole silloinkin saavutettu, jos rottapopulaatio oppii välttämään aluetta? - - -No tavallaan joo, mutta vain hetkellisesti. Jos se populaatio muuttaa naapuriin, ei tarvitse odottaa kuin (vedetään ny hihasta) 10 rottasukupolvea eli - heh heh - vajaa vuosi, kun sieltä jo joku Kristofer Kolumbus henkinen yksilö yrittää tulla takaisin etsimään uutta ja uljasta maailmaa.

Näitä jyrsijöiden joukkopakoja "naapuriin" tapahtuu usein, kun kaavoitetaan uusia asuinalueita kaiken maailman joutopelloille, jotka sitten rakennetaan vuodessa parissa aivan täyteen kuin ammuttuna. En tiedä tapahtuuko näissä massamuutoissa heikompien luontaista karsintaa, joka itseasiassa vain näkyisi jäljelle jäävän populan kasvaneena kestokykynä tai muuna neuvokkuutena.

Sopeutuvaisia elikoita ovat jokatapauksessa.

Gravity sucks.

tiäremiäs
No miten kissat ja jäniksetkin saa myrkytettyä pois?Vierasta kotikissaa et saa edes omalla pihalla tappaa eikä siten myöskään myrkyttää. Tämän kieltää Europan yleissopimus lemmikkieläinten suojelusta. Poikkeuksen muodostaa ns. villiintynyt kissa, jonka Metsästyslain mukaan saa tappaa maillaan. Ongelma on tietenkin katin osoittaminen villiintyneeksi. Jäniksistä en tiedä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat