Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Löytyisikö täältä asiantuntijaa, joka voisi auttaa ndYAG:in peilien säädössä?.Mitenhän noi saisi helpoiten linjaan resonaattorin kanssa?

Kommentit (3)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30583
Liittynyt16.3.2005
Stoppari
Löytyisikö täältä asiantuntijaa, joka voisi auttaa ndYAG:in peilien säädössä?.Mitenhän noi saisi helpoiten linjaan resonaattorin kanssa?Onko se ihan kahden peilin peruskaviteetti, vai joku eksoottisempi viritys? Onko siinä taajuustuplain kaviteetissa?

Kaksipeilisen saa yleensä laseroimaan säätämällä peilit silmämääräisesti suoraan ja kokeilemalla sitten. Kun se laseroi, tehomittarilla säädetään kumpaakin peiliä vuorotellen niin, että teho maksimoituu. Sen jälkeen säädetään yksi peili vähän pieleen (niin että teho puolittuu), ja toisella säädetään teho maksimiin. Jos teho kasvoi, jatketaan siihen suuntaan kunnes maksimi löytyy, muuten toiseen suuntaan. Samalla tavalla haetaan vaaka- ja pystysuuntaiset maksimitehot.

Sikäli kun itse olen lasereita säädellyt, valmistajan manuaaleissa on ollut hyvät säätöohjeet. Säätö on aika suoraviivaista puuhaa, mutta aikaa on syytä varata tarpeeksi (tunteja, monimutkaisemmilla kaviteeteilla menee koko päivä). Ja jos luonne ei taivu tuntikauien nysväämiseen mikrometritason hienosäätöjen kanssa, pyydä joku pikkutarkempi kaveri säätämään se.

Aika lähellä ollaan jo oikeaa paikkaa...Q-kytkin on välissä, ja samoin KTP kide.Vihreää valoa jo loimottaa, mutta täysiä tehoja ei vielä ole.Puolitoista päivää jo värkännyt, mutta jospa huomenna olisi jo kohdallaan.Tehtaalta jouduin ostamaan apulaserin suuntausta varten, ja voipa sanoa, että olisi ollut aika tuskaista saada ilman sitä lähellekkään linjaa...Millaisten lasereitten kanssa Neutroni on ollut tekemisissä?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat