Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.youtube.com/watch?v=6Op5or_vkcc

Epäilemättä eräs Youtuben mielenkiintoisimpia videopätkiä liittyen USA:n presidenttivaaleihin. Voisiko Manning olla kaikesta falskiudestaan huolimatta myös osittain oikeassa? Onko Barack Obama sittenkin vain valkoisen väestön (liberaalimman osan) pieni leikkikalu?

Kommentit (2)

Esivaalikampanjan aikaan oli kuitenkin havaittavissa mielenkiintoinen ilmiö, jossa Obaman kilpailijat leikkasivat n. 30% siivun mustien demokraattien äänistä. Ja toisaalta Obama saattaa todellakin olla valkoisen keskiluokan leikkikalu siinä mielessä, että häntä äänestämällä ihmiset haluavat uskotella samalla itselleen ja muille olevansa vailla kaikista rasistisista ennakkoluuloista.

Manning on tietysti täysi populistisaarnamies ja julkisuushakuinen klovni. Mutta ei hänkään sentään joka asioissa välttämättä ole täysin väärässä. Ja lisäksi tiettävästi esim. Reagan sai yli 15% mustien äänistä 1980-luvulla. On toisaalta hyvä, ettei ihonväri olisi enään näissä vaaleissa äänestyskäyttäytymistä jakava tekijä. Toisaalta esim. äärivasemmistolainen William Blum on counterpounch sivustolla lyntännyt täysin lyttyyn Obaman "muutoksen". Hän ennustaa surunkyyneliä niille, jotka luulevat liikoja USA:n muuttumisesta Obaman valinnan jälkeen.

Talouskriisi siivitti Obaman nyt voitontielle. Miten lie miehen kykyjen laita lobbareita täynnä olevassa Washingtonin poliittisessa elämässä. Kuinkahan kauan huuma kestää?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat