Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Aikahan on pohjimmiltaan liikettä tilassa. Voisiko "aikamatkailun" sijaan aikaa "kääntää taaksepäin" Periaatteessahan kaikki aika on liikettä tilassa. Jos vaikkapa maapallon akselin liikettä muutettaisiin päinvastaiseksi, eikä tuolloin "aika" myös periaatteessa kääntyisi? Ihmisen soluthan kokoajan liikkuvat ja uusiutuvat, mutta ikääntyessämme tuo liike hidastuu. Joten eikö aikaa periaatteessa "käännettä" kun solut alati uusiutuvat ja uudistavat itseään, korjaten mm virheitä DNA:ssa? Eli periaatteessa eikö ihminen itsessään ole "aikakone" Voisiko aikaa kääntää "taaksepäin" muuttaen mm elektronien kulkureittiä atomissa, tai sitten hidastamalla niiden nopeutta?

Kommentit (8)

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

ei maapallon liikettä kääntämällä ajan kulkua käännetä.

suosittelen hankkimaan väärin päin kulkevan kellon joka silti näyttää oikeaa aikaa..

toisen polven pilkkuvirhe

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
Rikastaja
Aikahan on pohjimmiltaan liikettä tilassa. Voisiko "aikamatkailun" sijaan aikaa "kääntää taaksepäin" Periaatteessahan kaikki aika on liikettä tilassa. Jos vaikkapa maapallon akselin liikettä muutettaisiin päinvastaiseksi, eikä tuolloin "aika" myös periaatteessa kääntyisi? Ihmisen soluthan kokoajan liikkuvat ja uusiutuvat, mutta ikääntyessämme tuo liike hidastuu. Joten eikö aikaa periaatteessa "käännettä" kun solut alati uusiutuvat ja uudistavat itseään, korjaten mm virheitä DNA:ssa? Eli periaatteessa eikö ihminen itsessään ole "aikakone" Voisiko aikaa kääntää "taaksepäin" muuttaen mm elektronien kulkureittiä atomissa, tai sitten hidastamalla niiden nopeutta?Ei. Aika on liikettä ajassa, ei tilassa ja ajalla on vain menosuunta.
Googlaa "arrow of time".

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Aika on ihan oma käsitteensä, jotta siitä pääsis pitäis periaatteessa liikkua paikassa ja tilassa. Se että mitenkä onnistuu on toki toinen juttu. Ei tiettävästi mitenkään, olis oltava yhtä kaiken kanssa tms. mistä ei mitään tiedetä.

Ehkä kvanttifysiikka vois tässä jotenkin avittaa/tarjota edes jotain suuntaa antavaa, jos haluaisi päästä eroon käsitteestä aika siis.?.

Aika on kuitenkin ihmisellekin oleellinen käsite lähinnä siksi, että sillä voi mitata asioita (esm. lihallisen elämän pituutta), ja v*ttuuntua siitä sitten

Universumin ja kaikkeuden tms. olevaisuuden kannalta aika on tuskin kovin relevantti käsite, ihmiskäsite, meidän mittauskeino. Ei sitä välttämättä oikeasti olekaan. Jos todella onkin vaan paikka ja tila mee ja tiä sitten

Eli kysymyksesi voisi muotoilla, voiko seuraus edeltää syytä? Itsestään sirpaleista kasautuva lasipallo vaikkapa?

Ei voi, kiitos entropian. "Ajan ympärikääntäminen" on vastoin energian säilymisen lakeja siinä mielessä, että kaikki prosessit, jotka aika mahdollistaa, ovat luonteeltaan sellaisia, että osa energiasta menee hukkaan. Tullaan ikiliikkuja-alueelle, ja sen yli, eli energiaa tyhjästä tuottavaan kapistukseen. Sellaisen tarvitset jos haluat kääntää ajan.

Ei ole menneisyyttä eikä tulevaisuutta, ne ovat ajan luonteesta johtuvia evoluution kautta kehittyneitä työkaluja aivoissamme, jotka mahdollistavat sen että ylipäätään olemme olemassa. Mitänä muistamaton olento ei selviä kauaa hengissä. Pitää olla jokin kapistus jonka avulla tietää mitä voi vaikkapa syödä ja mitä ei. Muisti on sellainen. Sen avulla elämä on selvinnyt jo vuosimiljardin tai enemmän.

Mutta se on siitä salakavala, että sen hintana on vääristynyt ajankäsitys. Menneisyys. Mielen kaiku. Se on olemassa päämme sisällä, kunnes aivomme kuolevat ja pois mätänevät.

Voit toki veistää kivestä patsaan, ja joku näkee sen tuhannen vuoden päästä. Siinä välissä on ollut liuta tapahtumia, esim. maapallo kiertänyt auringon tuhat kertaa, kuu maan 12 000 kertaa. Maapallon pinnalla moni asia on muuttunut. Entropia lisääntynyt.

Aika ei ole kulunut mihinkään, paitsi kaikissa sitä mittaavissa laitteissa. Tapahtumat ovat rientäneet toistensa perässä. Siinä kaikki.

Aika on tilaa vastaava ulottuvuus, joka mahdollistaa muutoksen. Ja se on yksiulotteinen, ja me putoamme tai liidämme siinä. Kunnes viikatemies antaa stoppia.

Luulisin että ajan kääntäminen on jokseenkin yhtä helppoa kuin tilan kääntäminen.

Niin, ja mustassa aukossa tila, kuten aikakin, katoavat. Niin kauan kun olemme tapahtumahorisontin ulkopuolella, ts. tämän katoamisprosessin vaikutuspiirin ulkopuolella, niin me havaitsemme sen. Se kestää meidän havaitsemana ikuisesti, koska tämä dimensio, aika, lakkaa. Kuten tilakin.

Musta aukko ei ole tarkalleen ottaen reikä maailmankaikkeudessa, kuten Valtaojakin sanoo, vaan se on ikuisesti reiäksi muuttuva ilmiö, joka johtuu siitä, että gravitaatio on kriittisen massan ylityttyä alkanut taas purkaa aineen ja energian ja tilan olemassaoloa siksi mitä se oli ennen syntyään, eli ei miksikään.

Veikkaan että on olemassa tietynlainen universaali bipolaarisuus kuitenkin, esim. hiukkasella on antihiukkasparinsa jne. Tilalla ja ajalla ja gravitaatiolla saattaa olla myös vastaavat antiparinsa, mutta ne eivät vuorovaikuta keskenään, tai ainakaan siten että me kykenisimme havaitsemaan niitä.

Gravitaatio meidän havaitsemassa maailmankaikkeudessa kun on niin perin heikko. Se voisi selittyä sillä, että tässä antimaailmassa olisi supervahva gravitaatio, mutta ydinvoimat ja sähkömagneettinen voima olisivat ainoastaan murto-osa nykyisestä. Ts. kaikki luonnon perusvoimat yhdessä olisivat yhtä suuria kuin tämän vastakaikkeuden perusvoimat, mutta polaarisuudeltaan vastakkaisia, ja kytköksissä toisiinsa vain silloin kun gravitaatio kykenee voittamaan muut perusvoimat, eli mustassa aukossa. Tämä kohtaaminen sitten näkyisi ulkopuolisen silmille ikuisena katoamisena, mustana aukkona. Aine, joka siis oli jakaantunut kahtia universumimme ja antiuniversumin välille, palaa yhteen ja katoaa, muuttu siksi mitä se oli ennen ajan alkua. Eli ei miksikään.

Eu = Eau (Universumimme energia on yhtä suuri kuin antiuniversumin)

Ja tarkennus vielä, eli tuo Eu olisi niin kuin kaikkien alkeishiukkaseen vaikuttavien energioiden summa.

Eu = Euv + Euh + Eus + Eug (Vahva, heikko, sähköm. & gravitaatio)

Eau = Eauv + Eauh + Eaus + Eaug.

Ja sitten voisi esimerkinomaiseksi arvata jotain (en jaksa tarkistaa) vaikkapa että

Euv = 1 000 000 * Eug (Vahva ydinvoima on miljoona kertaa gravitaatiota vahvempi meidän maailmankaikkeudessamme.)

Eauv = Eaug / 1 000 000 (Vahva ydinvoima on miljoona kertaa gravitaatiota heikompi antimaailmankaikkeudessa.)

Ja niin pois päin. Erot voisivat olla miten tahansa, eikä kaikkia voimia tarvitsisi edes olla jommassa kummassa, kunhan niiden energioiden summa on yhtä suuri.

Musta aukko = Eu + Eau = 0 = ei mitään.

Vahvin todiste tällaisen jonkin olemassaololle on tyhjästä syntyminen, eli big bang. Jos tyhjästä syntyy, niin se maksaa tyhjän verran tavalla tai toisella. Meillä se tapa on energian sisäsyntyinen ominaisuus pyrkiä kasaantumaan yhteen ja taas katoamaan. Eli gravitaatio.

Seppo_Pietikainen
Rikastaja
Aikahan on pohjimmiltaan liikettä tilassa. Voisiko "aikamatkailun" sijaan aikaa "kääntää taaksepäin" Periaatteessahan kaikki aika on liikettä tilassa. Jos vaikkapa maapallon akselin liikettä muutettaisiin päinvastaiseksi, eikä tuolloin "aika" myös periaatteessa kääntyisi? Ihmisen soluthan kokoajan liikkuvat ja uusiutuvat, mutta ikääntyessämme tuo liike hidastuu. Joten eikö aikaa periaatteessa "käännettä" kun solut alati uusiutuvat ja uudistavat itseään, korjaten mm virheitä DNA:ssa? Eli periaatteessa eikö ihminen itsessään ole "aikakone" Voisiko aikaa kääntää "taaksepäin" muuttaen mm elektronien kulkureittiä atomissa, tai sitten hidastamalla niiden nopeutta?Ei. Aika on liikettä ajassa, ei tilassa ja ajalla on vain menosuunta.
Googlaa "arrow of time".Itse kyllä kallistuisin päinvastaiselle kannalle. Laadulliseen tunnistamiseen ja liikkeeseen tarvitaan aikaa. Lainaan esim. Kojévea:

"As a matter of fact, to identify the point A with the point B is to cause the point to pass from A to B; generally speaking, to identify two different things is to say that they are one and the same thing which has changed; and Time is but the infinite whole of all identifications of the diverse--that is, of all changes whatsoever."

Itse olen ajatellut, että JOS olisin Jumala, voisin esim muuttaa omien solujeni liikettä ja aktiivisuutta. Tuolloin teoriassa voisin sekä nuortua että vanhentua, mutta silloinkin vain muuttaisin solujen aktiivisuutta ja itseänsä korvaantuvaa liikettä omassa ruumissaani. Eli aika ei muuttuisi vaan vain minä muuttuisin.

Mitä taas maapallon liikkeeseen tulee, niin teoriassa sitä voisi muuttaa niin, että ajan mittaaminen käivisi mahdottomaksi. Esim vaihtaen maan akselin kulksuuntaa niin, että tänään se kulkisi myötäpäivään, huomenna vastapäivään. Tietenkin biologinen elämä maapallolta kuolisi aika nopsasti tuolla meiningillä. Saatan nyt kuulostaa uskovahörhöltä mutta en usko, että se on mikään sattuma, että maapallo pyörii akselinsa ympäri ja auringon ympäri juuri siinä kulmassa ja asteessa, että elämä täällä tässä kukuistuksessa on mahdollista(kukoisti kyllä paljon paremmin ennen ihmistä, mutta se onkin sitten ihan toinen juttu se ...)
Esim Mars ei pyöri juuri tällä lailla tässä kulmassa aurinkoon nähden, ja se myös näkyy, koska ei sieltä tähän mennessä ole löytynyt muuta kuin vettä. Ei vielä bakteerin bakteeria.

En ole mielestäni siinä mielesä uskova että uskoisin Raamattuun. Se on satukirja. Mutta jollakin lailla meidän planeettamme on "järjestetty" niin, että elämäsä nykyisessä(taantuvassa)loistossaan on mahdollista. Aika on tietenkin psykologinen illuusio joka syntyy liikkeestä. Tämä liike on vain salakavalasti naamioitu niin, että on syntynyt illuusio ajasta. Maapallon liike akselin ja auringon ympäri, solujen liike ja itsensä korjaantumine ihmiskehossa, jopa elektronien liike atomeissa(eikös tämä ole juuri se mitä ne atomikellot mittaa)Kaikki tämä on liikettä, joka on mielestäni vedetty juuri kuin kello. Ja itse uskon, että periaatteessa tuon liikkeen voi näissä kaikissa tapauksiss kääntää taaksepäin, mutta silloinkaan ei edes Jumala voi tehdä tehtyä tekemättömäksi. Liike korjataan silloin vain toisella liikkeellä tilassa.

P.S:Mites ratkaisette tämän arvoituksen? Avaruusalus on matkalla Maapallosta marssiin, mutta päätietokone menee sekaisin(on vaikka hakkeroitu) Koneeseen kytketty elekroninen kello lakkaa myös tämän seurauksena toimimasta. Kuinka mieshistö voi mitata esim päivien kulumista pikku peltirynnyrissään(olettaen että heillä ei ole ranne tai käynnkkäkelloja )

Rikastaja
Itse olen ajatellut, että JOS olisin Jumala, voisin esim muuttaa omien solujeni liikettä ja aktiivisuutta. Tuolloin teoriassa voisin sekä nuortua että vanhentua, mutta silloinkin vain muuttaisin solujen aktiivisuutta ja itseänsä korvaantuvaa liikettä omassa ruumissaani. Eli aika ei muuttuisi vaan vain minä muuttuisin.

Mitä taas maapallon liikkeeseen tulee, niin teoriassa sitä voisi muuttaa niin, että ajan mittaaminen käivisi mahdottomaksi. Esim vaihtaen maan akselin kulksuuntaa niin, että tänään se kulkisi myötäpäivään, huomenna vastapäivään. Tietenkin biologinen elämä maapallolta kuolisi aika nopsasti tuolla meiningillä. Saatan nyt kuulostaa uskovahörhöltä mutta en usko, että se on mikään sattuma, että maapallo pyörii akselinsa ympäri ja auringon ympäri juuri siinä kulmassa ja asteessa, että elämä täällä tässä kukuistuksessa on mahdollista(kukoisti kyllä paljon paremmin ennen ihmistä, mutta se onkin sitten ihan toinen juttu se ...)
Esim Mars ei pyöri juuri tällä lailla tässä kulmassa aurinkoon nähden, ja se myös näkyy, koska ei sieltä tähän mennessä ole löytynyt muuta kuin vettä. Ei vielä bakteerin bakteeria.

En ole mielestäni siinä mielesä uskova että uskoisin Raamattuun. Se on satukirja. Mutta jollakin lailla meidän planeettamme on "järjestetty" niin, että elämäsä nykyisessä(taantuvassa)loistossaan on mahdollista. Aika on tietenkin psykologinen illuusio joka syntyy liikkeestä. Tämä liike on vain salakavalasti naamioitu niin, että on syntynyt illuusio ajasta. Maapallon liike akselin ja auringon ympäri, solujen liike ja itsensä korjaantumine ihmiskehossa, jopa elektronien liike atomeissa(eikös tämä ole juuri se mitä ne atomikellot mittaa)Kaikki tämä on liikettä, joka on mielestäni vedetty juuri kuin kello. Ja itse uskon, että periaatteessa tuon liikkeen voi näissä kaikissa tapauksiss kääntää taaksepäin, mutta silloinkaan ei edes Jumala voi tehdä tehtyä tekemättömäksi. Liike korjataan silloin vain toisella liikkeellä tilassa.

P.S:Mites ratkaisette tämän arvoituksen? Avaruusalus on matkalla Maapallosta marssiin, mutta päätietokone menee sekaisin(on vaikka hakkeroitu) Koneeseen kytketty elekroninen kello lakkaa myös tämän seurauksena toimimasta. Kuinka mieshistö voi mitata esim päivien kulumista pikku peltirynnyrissään(olettaen että heillä ei ole ranne tai käynnkkäkelloja )
Mikä estää aloittamasta omien solujen aktivoimista? Maasta se pienikin ponnistaa...olemme enemmän kuin tiedämme olevamme...

Sisäinen aikavyöhyke on suhteellinen ilmaisu monista yhteisistä energioiden sisältämien informaatioiden keskinäisesti luomista sidoskentistä. Planeetallinen aikasidonnaisuus muodostuu materian ainetason värähtelytaajuuden yhteistasoista. Tietty yhdistelmäenergioiden kokonaisuus luo nopeudellaan/hitaudellaan aikailmiön, johon samaistutaan tajunnallisesti. Ihmisinä olemme sidoksissa Maan planeetalliseen sisäiseen aikavyöhykkeeseen. Alimmillaan tämän ainetasolliseen olemukseen kuuluu fyysinen taso ainesisältöineen. Tämän taso koostuu seitsemästä materian rakenteellisesta olomuodosta (kiinteä, nestemäinen, kaasumainen, eetterinen, ylieetterinen, aliatominen ja atominen). Yksilön sisäinen aika koostuu hänen sielullisista, kehostojensa energioiden varauksellisuudesta ja laadullisesta tasokkuusmäärästä (astraaliset, mentaaliset, kausaaliset jne. tasikerrokset), verrattuna muiden yksilöiden vastaavien ulottuvuuksien eri kerrostumiin. Tästä johtuen yksilöiden tietoisuuksissa ilmenee eroavaisuuksia keskinäisesti vertailtaessa ajan sisäistämisen suhteen.

Planeetallisen sisäisen aikavyöhykkeen ulkopuolella on avaruudellinen ulkoinen aikavyöhyke. Tämän energinen sisältö koostuu erilaisemmista aineen ominaisuuksista kuin Maan kenttäkokonaisuudessa oleva ja vaikuttava energioiden yhteissidos.
Avaruudellinen ainekasaumien ja kasautumien erilaiset massan energiavirtaukset luovat sisältönsä kautta ajan olemukseen harvuuden vaikutuksen. Siinä ilmenee monta kerrostumaa ja ulottuvuuden tasoa, samoin kuin planeetallisessakin vastaavuudessa toteutuu. Ainemaailmojen energioiden massan suhde energioihin laajemmassa avaruudessa luo vastaavuus-tasokkuuden ulkoiselle aikavyöhykkeelle. Tietyt kosmisista lainalaisuuksista johtuvat sisä- ja ulkosäätöiset ohjautuvaisuudet saavat energisen tasapainoituksensa toistensa kautta sisäisten- ja ulkoisten aikavyöhykkeiden välillä. Näin molemmat ovat tietyssä määrin keskinäis-sidossuhteessa, sillä kaikki liittyy toisiinsa. Mitä korkeammalle ulkoiseen aikavyöhykkeisiin tahdotaan mennä, sitä korkeataajuisemmille ulottuvuuden tasoille tulee kehityksellisyyden hallittuna yltää. Pidemmälle edenneet kulttuurit voivat siirtyä meistä Maan ihmisistä katsottuna menneisiin, rinnakkaisesti sivuttaisiin kerroksellisiin ja nyt muotoutuneeseen (hahmottuneeseen) tulevaisuuteemme. Ne, jotka tulevat planeetalliseen sisäiseen aikavyöhykkeeseemme meidän tulevaisuudestamme, kokevat oman menneisyytensä historiana. Kun tämä nykyisyys taas on meille hahmottumassa olevana tulevaisuutenamme.

Gravitaatio on käsitteellinen ilmaisu painovoimailmiöstä. Planeetallinen gravitaatio on sidoksissa ilmakehän magneettisuuteen, ollen sen liitännäisvaikutus yhdessä kaiken muun materiaalisen molekyylimagneettisuuden kanssa. Aurinkokunnan sisäinen gravitaatio koostuu sekä planeetallisesta paikallistekijöistä että kokonaisuutta sitovista moniulotteisista veto- ja työntövoima-energiavirtapiireistä. Tähtien keskeinen gravitaatio sisältää voimakkaampia ulottuvuuksia, laajempisidosteisia virtapiirejä ja tähtisumukeskeisiä voimakenttä- vaikuttajia. Gravitaation pinemmät energiasidokset ovat aktivoituneita joko paikalliseen aika/tilakenttään tai laajempiin ulkoisiin, yli aikatilan ulottuvuuksien vaikuttaviin energisiin liitännäisiin.

Lähde: avaruusystävät ja henkiulottuvuuksien olennot

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat