Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

YLEn uutisissa eilen haastateltiin suomalaisproffaa, joka sanoi mm. tähän malliin:

"Kansanterveyslaitoksen tiedotteen mukaan rokote ehkäisee lapsilla seitsemästä yhdeksään influenssatapausta kymmenestä. Vesikari on kuitenkin eri mieltä.

- Kuulostaa hyvältä, mutta näistä luvuista ei olla lainkaan yksimielisiä. Esimerkiksi Euroopan tartuntatautiviraston kanta on, että suojateho on 37 prosentin luokkaa pikkulapsilla, joka on aika vähän.

Vesikarin mukaan nykyinen rokote ei välttämättä ole kovin tehokas myöskään yli 65-vuotiaille, mutta paremman puutteessa se kuitenkin kannattaa ottaa."
Uutiseen viittaa myös Rokotusinfo seuraavasti:


Rokotusinfon kommentti aiheen löytyy tiedotteestamme "KTL:n rokoteosasto lääkeyhtiöiden leivissä - tiedotus uusista rokotteista ei perustu näyttöön" Web-toimittajan kommentti: Sivumennen sanoen, lääkeyhtiöiden leivissä on itse asiassa myös lääkeyhtiöille Tampereen yliopistossa tilaustutkimuksia tekevä influenssarokotteita kommentoiva professoriLinkki on: http://www.rokotusinfo.fi/yhd/tiedottee ... 80928_html

Ovatkos ne nyt sitten tehokkaita vai ei? Pitääkö uskoa KTL:ää, tamperelaisproffaa, Cochranea johon rokotusinfo viittaa, vai ketä?

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat