Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015
Hesari
Uskonnollisista syistä tehty lapsen ympärileikkaus ei ole rangaistava teko, jos te tehdään asianmukaisesti. Näin päätti korkein oikeus perjantaina antamassaan tuomiossa.http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Oikein+tehty+uskonnollinen+ymp%C3%A4r...

Mitä KKO on miettinyt tehdessään tämän päätöksen? Eikö sitten tyttölapsillekin voi tehdä ympärileikkauksen samoilla perusteilla? Eikö lapsen kurittaminen ole rikos, miten sitten tällainen v1tun paskatouhu on laillista?

Kommentit (2)

Suomen kansan sivistys alkoi niihin aikoihin kun uusi testamentti oli kirjoituksen alla Lähi-idässä ja kulttuurin kehdoissa. Suomalaisten tila siinä 2000 v sitten ei kuitenkaan ole tarkemmin vielä kaivettu maasta esiin ja dokumentoitu, mutta hiidenkiviä ym näyttöä on asutuksestamme ja eräitä lehtoja. Olimme metsäkansaa ja vesikansaa ja kerätyn kansanrunouden perusteella melkoisen siistiä ja sosiaalista kansaa jolla oli kykyä kommunikoida ja moraalillakin oli merkitystä.Tiettyä luonnollista uskonnollisuuttakin oli aimo mitta.
Kun saimme sitten puhekieleemme muokkauksena germaanisellä taltalla kirjallisen hahmon ja latinasta ja saksasta ja kreikasta käännetyillä ajatuksilla ja käsitteillä uuden ajattelutavan ja aloimme kohota ampaista sivistyskansaksi viimeisten puolen tuhannen vuoden aikana, olemme alkaneet omaksua yhä useampia vanhojen sivistyskansojen traditioita omiemme joukkoon. Olemme syntetisoineet lopulta eräänlaisen suomalaisiin sopivan kokoraamatullisen kristinuskon, jossa traditiosta ja lahkosta riippuen on erilaiset poikkeavuudet sallittuja kutenviina, tupakka, rölliperunat ja verensyönti, veripalttu , verilätyt ym, jotka- veren syönti nimittäin- toisissa lahkokristillisissä toteutusmuodoissa ns Uuteen Testamenttiin Paavalin ja Nooan ja Mooseksen sääntöihin perustuen kielletään jumalisesti eläviltä. Mutta osa suomalaisista kuten jehovalaiset ja jotkut muut, adventistit, eivät syö verta, koska he ovat sitä mieltä että uusi testamentti kieltää sen. On traditioita jotka vähitellen tarttuvat kuitenkin Raamatusta erilaisiin etnisiin pakanakansoihin. Eräs hyödyllinen traditio on myös ympärileikkaus terveydellisesti ajatellen. Tietysti vain miehissa on ympärileikattavaa. Vaikka eri kansojen pakanat ovat ottaneet joitan omia rituaalejaan naisia kohtaan, Mooseksen laki ei tunne sellaista naisten pahoinpitelyä, vaan korostaa yksiavioisuutta. Uusi testamentti ei edes mainitse naisia tämän miesten ympärileikkauksen (Briit mila) yhteydessä, muyta velvoittaa ne seutakunnat jotka harrastavat ympärileikkausta, myös muutenkin noudattamaan siihen liittyvää muuta säädöstöä joka kattaa koko elämän ja avioliiton. Ympärileikkaus on kotien suojatraditioita, mutta vaatii tiettyä kultuuripiiriä ja naisten sivistämistä vastaavaan hygieniaan ja terveyden ylläpitoon.
On turha puhua ympärileikkauksesta uskonnollisessa mielessä, ilman siihen kuuluvaa yhteiskunnallista opetusta ja seurakuntaa. Muut miesten ympärileikkaukset ovat vain yksilöllisiä hygienisiä toimenpiteitä ehkä jostain lääketieteellisestä syystä. Jos puuttuu vastaava laaja perhe-elämän kattava opetus yhteiskunnasta, miesten on turha ympärileikkauttaa itseään sellaiseen alkuerämaahan, jossa vilisee kaikkia Nooan arkin eläimiä eikä omaa Eevaa löydy.
Israel jätettiin Mooseksen käskystä ympärileikkaamatta joitain kertoja historian kuluessa, kun oli vaikeampia aikoja ja stabiili perhe-elämä ja kotielämä ei ollut mahdollinen.
Asia onkin aika pähkinä purtavaksi.liekö edes pähkinäpuussa pähkinöitä, joita voi poimia.

Kukaan ei ole vastannut tai jatkanut. jatkan vielä mutamia sanoja.
Naisten silpoilu on kaiketi ennen Mooseksen aikoja ollut vallalla Egyptissä ja Afrikassa . Miten lie sellainen sivistyskansa kuin Kiina? lienee säästynyt moiselta brutaalilta peuhonnalta, koska siellä pidettiin tärkeänä saada terveitä lapsia neljä kappaletta täydellisen siunauksen merkkinä, ennen kuin tuli tuo lapsen ja sikiöntappo aika, mutta se lienee nyt jo päättymässä ja uudestaan arvostetaan syntyvää sukupolvea.
Tuo naissilvonta on ilmeisesti trooppisen kuuman Afrikan erityisvitsaus jo ehkä kymmenentuhannen vuoden ajalta kuka ties. Sillä ei pitäisi olla mitään osuutta aikamme naisten elämään. En tosin tiedä tarkemmin mitkä kaikki kansa silpovat tyttönsä. Yleensäkin tyttöjen arvostaminen ihmisinä ei ole tavallista kaikissa kansoissa, kuten tiedetään. Intiassakin löytyy tyttölapsia tunkiolta syntymän jälkeisinä roskina ja naisten puute yhteiskunnassa on 50-100 miljoonan luokkaa niissä kulttuureissa, mikä ohtaa prostituutioon tai homoseksualismiin ja hyvin surkeaan mieskohtaloon. myös, mihin taas islam ja terrorijärjestöt helposti kylvävät siemenensä ja saavat massaliikkeet aikaan.

Jalojen sivistyskansojen, seemiläisten kulttuuriin ei meillä pakanoilla pitäisi olla puuttumista ei sitten niin juuta eikä jaata. Islamilaisten myöhempi ympärileikkausikä johtuu Aabrahamin pojan Ismaelin myöhemmästä ympärileikkauksesta 13 vuotiaana, kun taas Iisak ympärileikattiin vauvana kuten juutalaisetesim Jeesus. Se on vanhempia kunnioittava traditio, joka heitä suojaa.
Sitä paitsi he keskenään omine expertteineen tekevät asian nopeasti ja mahdollisimman haitattomasti.

Kun suomalainen alkaa pohtia mikä osa esinahasta on esinahkaa ja mikä on kehon puolta niin on parempi että ei mene sille alalle tekemään yhtään mitään, ettei tarvitse puhua hävettävän tietämättömiä.Siksi Paavalikin varoitti roomalaisia ja kreikkalaisia pakanoita alkamasta keksiä mitään sääntöjä ympärilekkauksen suhteen, mamma mia. Pitää vain olla muuten hygieninen ja siisti. Paavali jopa puhui pilalle leikatuista, jotka muuttivat Aabrahamin kansojen tradition korruptioksi jota levittivät Euroopan ei seemiläisien joukossa. Jos suomalainen menee yli sen mikä Paavalilta kirjoitettu on, se on kanssa sellasta asian pilaamista. Meidän kulttuurimme kansa on voinut hyvin ennenkin aivan suomalaisesti. Toisaalta kukaan seemiläinen ei halua synnyttää jälkikasvuaan pakanain kulttuuriin. vieraaseen pesään.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat