Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

EDF:n pääjohtaja arvioi vuonna 2004, että EPR-reaktorin arvioitu rakentamisaika on noin 10 vuotta. Hän toivoi, että jos kaupat Olkiluodosta tulevat Arevalle, niin reaktori voisi startata pilottiajoon jo 2015 ja kaupalliseen tuotantoon viiemistään 2018.

Aika realistisilta vaikuttivat ranskalaisten arviot. Mutta miksi piti edes yrittää rakentaa reaktoria 4 vuodessa? Nyt viimeisimmän uutisen mukaan rakentamisaika on venynyt jo 7 vuoteen, vaikka pömpeliä on rakennettu vasta kolmatta vuotta.

TVO on mukamas käärmeissään Arevalle rakentamisajan venymisestä. Luottiko TVO todellakin niin epärealistiseen aikataluun, vai vedätettiinkö ympäristöä? Käytettiinkö hyväksi Arevan epätoivoista tarvetta saada kauppa millä hinnalla tahansa? Onko halpa hinta ja nopea toimitus vain trikki, jolla pelattiin uusiutuvat kebabkioskille?

Oli miten oli, näin ei projektit voi onnistua. Pahimassa tapauksessa kärsii se kakkein tärkein, eli laatu. Edelleenkin EPR näyttää olevan 10 vuoden projekti, jonka oikea hinta on noin 6 miljardia.

Kommentit (3)

Ihan hyvältä vaikuttaa, varsinkin kun kyseessä on ensimmäinen laatuaan oleva voimala, ts. prototyyppi. Olin mukana mielenosoituksessa tuhansien muiden kanssa vastustamassa tätä hanketta, mutta kaupat oli varmaan jo tehty siinä vaiheessa niin päätettiin ettei kansalta kysytä ainakaan.

Sama juttu EMU:ssa. Kolikot painettiin jo 1999, liittymispäätös julkistettiin pari vuotta myöhemmin ja 2002 liityttiin. Ei siellä ollut enää tilaa kansanäänestykselle.

Sitä kutsutaan demokratiaksi, kun missit ja doping-urheilijat nyökkäilevät puoluejohdon esittämille ehdotuksille, jotka ovat itse saaneet kansainväliseltä teollisuuskartellilta.

Jee jee.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat