Seuraa 
Viestejä45973

Sfäärien harmonia oli erityistä taivaankansien musiikkia, jota Pythagoras kertoi joskus kuulevansa, korkeammat oktaavit, "Sfäärien harmonia" joka on erityistä taivaankansien musiikkia. Perustana oli silloin maakeskeinen järjestelmä, jossa eri taivaankappaleet liikkuivat omilla sfääreillään.

Uskotaan, että moderni sfäärien musiikki, Gaian ja luonnon kosminen (vrt. tsunami, hurrikaanit, maanjäristykset jossa eläimet pelastuivat) omat äänet selittyvät kaaosteorian instrumenttien (mm. potenssilait, 1/f kohina, takaisinkytkentä ) avulla. Toisaalta taas planeetan (talous-) elämä on verkottunut, itseorganisoituva, kompleksinen digivirtojen systeemi. Ihminen

Kaikkihan tietävät miltä ilmiö kuten esimerkiksi liikenneruuhkien äänisinfonia kuuluu. Kuullelkaapa joskus korkeiden äänimerkkien yhteissinfoniaa. Siltä siis suunnilleen kuullostavat fraktaalit.

Planeettojen yhdistäminen sävelkorkeuksiin on minusta mielivaltaista, mutta on planeetoille sävelletty musiikkia (esim. Jupiter-simfonia). Muutamat ihmiset kuulevat ylimääräisiä ääniä korvillaan, omatkin korvani rupeavat silloin tällöin 'soimaan'. Tälle on muistaakseni olemassa nimitys 'tinnitus'. Tinnitus tulee latinan sanasta Tinnere, joka tarkoittaa korvien soimista. Tinnitus aiheuttaa ääniaistimuksia, jotka vaihtelevat yksilöllisesti suhinasta. Oliko Pythagoraan kuulemat äänet sitten 'tinnitusta' vai jotakin korkeampaa ja ylhäisempää laatua olevia planetaarisia ääniä, se ei käy ilmi vanhoista lähteistä.

Thomas Mannin "Tohtori Faustus" antaa mukavasti osviittaa värähtelyn, musiikin ja ja matematiikan suhteeseen, mutta jään toivomaan ennenkaikkea säie- ym./M teorian tuntijoiden mielipidettä aineen värähtelyn tarkoituksenmukaisuuteen. Koska kaikki aine on värähtelevää (säännöllistä harmoniaa/musiikkia), pitäisikö ihmisen luoda uusi suhde musiikkiinsa joka toteuttaisi vastaavasti kaikkeuden olemusta ?
Keskustelu sfäärien musiikista avaa keskustelun värähtelyn merkitystä suhteessa "kokonaisuuteen", kaikkeuteen.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat