Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Moi!

En tiedä onko tällä palstalla tapana kysyä vastauksia ongelmiin, mutta jos joku osaa auttaa tumpeloa niin hurjan paljon kiitoksia!

Eli ostin kaverilta koneen ja kohta se alko huomatteleen että Windows täytyy aktivoida. Siihen tarvittiin kuitenkin Product Key jota ei löytynyt enää(?). Heh. Niinpä windows lukkiutui!

ASensin koneeseen uuden, vanhemman version. Kyseessä siis XP, niin edellinen kuin uusi. Mutta nytpä ei enää onnistu musiikin kuunteleminen tai videoiden katsominen. Herjaa äänilaiteongelmaa. Mitä tehdä?

Jopa osa ohjelmista, kuten word, ei enää pelitä. Herjaa, että vaatii asennusta. Siellähän ne on, koneella asennettuna..? Hmm...

Juu, winamp sanoo, että pitäis olla koneessa 3D accelerated display adapter.. tai sit proper driver. Mihin ne katos ne vanhat?

Kommentit (3)

Lue emolevyn tiedot emosta. Eli avaa kotelo.
Sit meet valmistajan sivuille ja otat ääni ajurit ja muut tarpeelliset. Piirisarja ajurit

Tonny: "Juu, winamp sanoo, että pitäis olla koneessa 3D accelerated display adapter.. tai sit proper driver. Mihin ne katos ne vanhat?"

kokeile joko windows Media Player (9 tai 11, 10 on täysin HEL***PA***A) tai VLC Playeria.

Jos laitevalmistajan ajurit ei toimi, niin joskus muinoin auttoin myös, että laitehallinnasta poisti äänikortin ajurit kokonaan ja käynnisti uudelleen.

Kun asennat Windowsin uudestaan vanhan asennuksen päälle (ei siis "korjaus" asennus) ei tuota asennetuista ohjelmista kirjaa pitävää rekisteriä päivietä. Eli jos tuo ei sano mitään niin silloin ainoana vaihtoehtona on ohjelmien uudelleen asennus (wordin korvaa helposti ilmaisella OpenOfficella - http://www.download.fi/tyopoytaohjelmat/tekstieditorit/openoffice.cfm)

Sama koskee laiteajureita, eli uudelleen asennuksen jälkeen näytönohjaimen sekä sen äänikortin/-piirin ajurit on asennettava uudestaan. Eli kuten jo mainittu, pitääp kaivella koneen kitusista selville mikä äänipiiri ja mikä näytönohjain. Ajurit sitten valmistajan sivuilta ja homman pitäisi toimia (jos integroitu emolevylle niin sitten emolevyn valmistajan kotisivuilta löytyy noita ajureita).

Kannattanee myös harkita noita palomuurin+virustorjunnan sekä Windowsin päivityspakettien asentamista...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat