Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Vai onko johtaminen vain ammatti..
Itse tykkään demokratiasta eniten. En perusta monarkiasta. En luota yksityisyyteen niin, että edes sälyttäisin valtaa erityisesti kelleen paljoa. Ymmärrän toki ongelmat siinäkin että valtaa hajautetaan vastuualaueittain, mutta niinhän joutuu aina tekeen kunkut ja hirmuhallitsijatkin.

Ok. Jos ei nyt enempää sitten siitä että vois olla joku "Kim il Tsung" niin millaisia ominaisuuksia pitäis olla hyvällä pomolla silloin kun hän on kansanpomon pallilla.

Tuli toisaalla eteeni sellainen, etten uskonnolliseksi johtajaksikaan kelpuuttaisi apauttia kolmekymppistä kundia, joka ei ole onnistunut edes parisuhteen perustamisessa, jolla ei ole kykyä tehdä kompromisseja edes omassa yksityiselämässään, ei halua tehdä lapsia ja jos vielä tapansa ja käytöksensä olis sitä luokkaa että ratkois ongelmia riehumalla niin, että menis johonkin kauppaan viskomaan kassakoneen seinälle niin eipä sais mun ääntä.

Sukupuolisuuskin on hiukan niin ja näin sen kanssa että millainen organisoija tai filosofi ihminen voi olla. Äitet yleensä oppii paremmin tekemään kompromisseja kun hoivaavuus estää mätkimästä ipanaoita lättyyn tai alistamasta mielivaltaan mutta voi se fiksu johtaminen olla isällinenkin ominaisuus ja naisista löytyy autoritäärisesti pimahtaneita.

Arvojohtaja.. Hyi hemmetti.
Joku jumalankuvajainen johtamaan ihmisiä kapinaan. Pöh.

Minä siis suhtaudun johtajuuteen niin että se on arkista työtä ja ammattitaitoon sisältyy nimenomaan diplomaattitaidot.
Hyvä itsevarmuus pitää tietenkin olla. Pienestä ei pomo saa hermostua. Ei olla turhan nättinokkainen. Elikkäs se stressinsietokyky pitää olla ihan huippuluokkaa huippujohtajalla. Toki sit on avustajat ja sihteerit ja sellaisetkin avustajat jotka hätistää humalaiset ja muut vouhot kimpusta ettei siks mee hermot. Hyvät unenlahjatkin pitää olla ja kyky sopeutua nopeasti muutoksiin. Mielenterveyspuoli siis pitää olla mitä parhaimmalla tolalla. Leppoisa luonne mieluimmin kuin äkkiväärä ja voimakastemperamenttinen.

Ketään autisminkirjoista en ikinä valkkais kansanjohtajaksi. Itteni ja omani tunnen niin että tajuan miten vaarallista olis antaa valta sellaisen käsiin jolla luonnostaan jo voi lähteä mopo käsistä. Henkilökohtaiseksi avustajaksi kyllä sitten sopis vallan mainiosti mutta johtajaksi ei niin että lopullinen valta olis sellaisella jolla voi paukahtaa neuroosi tai psykoosi helposti pintaan.

Johonkin kun rajat pitäis vedellä niin mun ideaaliehdokkaani olis..
-keski-ikäinen
-perheellinen, tai ainakin vanhemmuutta edustava
-suht maltillinen
-pitäis olla meriittiä aiemmista johtotehtävistä
-kokemusta teoreettisen tiedon siirtämisestä käytäntöön
-koulutusta niin että on maantiedot, historiat, yms. hanskassa. Kielitaitoakin ja tietenkin hyvä ulosanti, hyvät kommunikointitaidot.
- ei päihde tai huumeongelmia tai mitään menttaalipuolen akuuttia taikka edes alttiutta sairastumiselle.

Kovin nuorta en kelpuuttais ihan jo pelkästään siksi että vastuunkantaminen on aikuisten hommaa ja ihminen on alle kolkyt vee aika noviisi elämänhallitsijana, saatikka että olis pätevä luotsaamaan muiden olemisia.
Tämä siis erityishuomiona kun kyse on duunista jossa nimemnomaan sitä vastuuta kasaantuu enemmälti.
Muuten iällä sinällään ei ole merkitystä. Nuorekkuus sinällään on etu, mutta ne avustajathan hoitelee juoksevat hommat ja saapi olla fyysisesti vaikka pyörätuolissa jos niikseen on. Pääasia että polla pelittää.

Kommentit (3)

Pönni
... Jos ei nyt enempää sitten siitä että vois olla joku "Kim il Tsung" niin millaisia ominaisuuksia pitäis olla hyvällä pomolla silloin kun hän on kansanpomon pallilla.

Jospa Pohjois-Korean diktaattori onkin autisti?? K. Jong Ill kuvittelee, että hän on po. maapläntin itsevaltainen hallitsija, jonka tahto on taivaan laki? Vakavaksi homman tekee se, että myös muut sielläpäon ovat saman harhan vallassa??

-

George Washington on kyllä kärkipäässä, lähinnä siksi, että hän oli yksi nykyisen demokraattisen perinteen "esiintuojista".

http://fi.wikipedia.org/wiki/George_Washington

Päinvastoin kuin monet muut vallankumousjohtajat, hän luovutti vallan vapaaehtoisesti demokraattiselle hallinnolle.
Eikä ilmeisestikkään valta päässyt nousemaan päähän.

logo
George Washington on kyllä kärkipäässä, lähinnä siksi, että hän oli yksi nykyisen demokraattisen perinteen "esiintuojista".

http://fi.wikipedia.org/wiki/George_Washington

Päinvastoin kuin monet muut vallankumousjohtajat, hän luovutti vallan vapaaehtoisesti demokraattiselle hallinnolle.
Eikä ilmeisestikkään valta päässyt nousemaan päähän.
Samaa ei voi sanoa muiden "suurmiesten" kuten Napoleonin, Leninin, Stalinin, sekä Hitlerin valtaannoususta.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat