Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

kuulin tuossa juttua yks päivä että esim oljista ja pajuista sais kohtuu helpostikki tehtyä öljyä että sillä perusteella jos öljy loppus taikka esim suomi olis kauppasaarrossa niin öljyä silti saatas, tosin se tulis olemaan kalliimpaa...nii jäi kiinnostamaan että miten moinen tapahtuu?onhan maaöljy kasveista yms mut on se sentää ollu siel maan alla vähä pitemmän tovin...

Sivut

Kommentit (48)

Saahan sitä öljyä tehtyä biomassasta mutta jos se olisi helppoa tai halpaa olisi tuotanto jo lähtenyt hurjaan nousuun. En usko että kannattaa elätellä toiveita että pajua ikinä käytettäisiin öljyn tuotantoon.

Tässä vähän listaa näistä parhaista kasveista :

http://knowledge.allianz.com/en/globali ... crops.html

Nesteen NexBTL käyttää palmuöljyä dieselin tuotantoon. Homma toimii hyvin ainoastaan joissakin harvinaisissa olosuhteissa - kuten Brasiliassa (siellä se taitaa olla kannattavinta).

Minusta tämäntyyppiset ratkaisut öljy-ongelmiin ovat sairaan typeriä kun voisimme keskittyä öljyn käytön vähentämiseen. Olemmehan jo menneinä vuosina paljon kulutustamme esimerkiksi Suomessa (myös monissa muissa maissa) tiputtaneet jättämällä pois öljylämmityksen. Toki tulevaisuudessa käytön vähentäminen on vaikeampaa mutta on silti mielestäni selvää että paljon pienemmällä käytöllä Suomessakin pärjättisin vähäisillä uhrauksilla.

En myöskään usko että on olemassa mahdollisuuksia minkään järkevän tasoiseen omavaraisuuteen suomen sisäisellä tuotannolla.

Juu, turve taitaa olla suomen merkittävin bioenergiaraaka-aine. En ole pahemmin lukenut kuitenkaan tietoa siitä miten se soveltuisi liikennepolttoaineiden raaka-aineeksi. Sähköähän sillä kyllä tuotetaan runsaasti.

tietää

Juuri tuossa ilmastohömpässä on taas markkinarako, johon erittäin laadukas synteettinen poltto-aine mahtuu.Itseasiassa olen ymmärtänyt että tämä on suureksi osaksi ollut esteenä sille ettei turvetta ole jo lähdetty laajemmin hyödyntämään. Googlettelin tässä ja tuli esille lähteitä jossa mainittiin että vapo joutuisi sekoittamaan seokseen puuta jotta EU:n päästömääräyksiin päästäisiin.

oisko sitte esim oljista tuotettu pensa sitte biopolttoainetta ko ois kummiski uusiutuva energian lähde?ja toimisko siinä se sama kiertokulku ko puussaki et puu sitoo elämänsä aikana saman verran hiilidioksiidia ko mitä siitä tulee ko sen polttaa?(elkää välittäkö kielioppi ynnä muista virheistä, ei nimittäin paras aika päivästä ko just heränny (no lomalla kuuluuki nukkua puolillepäivin))

Lyhyesti sanottuna lähes kaikki hiilivetyketjuja sisältävät käyvät synteesin raaka-aineiksi. Ero on lähinnä niiden kuljettelussa ja esikäsitelyssä.

Ekokemillekin kannnattaisi rakentaa em laitos.

just just...mielenkiintoista...puun arvo nousis suomessa taas lisää..elikkäs upm ja stora enson osakkeet nousis ihan kivasti kysynnän kasvaessa...ko ainaki loogisesti aateltua se ois bioenergiaa jos tuotetaan puusta ja miksei muitenki materiaalien kohalla sama homma...paitti turpeesta en oikee tiijä ko eikö siinä vapaudu metaaniaki ko aletaan tonkimaan turvetta sielt maasta?ni ei kovinkaa ois hyväks ilmastonlämpenemiselle ko metaani edistää ilmastonlämpenemistä moninkertasesti hiilidioksidiin verrattuna...

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005

Tässä on hyvä kaavio siitä, miten lähes mistä tahansa bioperäisestä materiaalista saadaan FT-synteesin kautta puhtaampaa polttoainetta mitä nykyiset raakaöljyjalosteet huoltoasemilla ovat.

Turve tulee toki olemaan merkittävä polttoaineresurssi Suomessa tulevina vuosina. Minusta on hieman tekopyhää vastustaa kaikkea turpeenkäyttöä ympäristösyihin vedoten. Vaakakupin toisella puolella kun on Suomen lähes 0 % energiaomavaraisuus 100 % fossiilisriippuvuus liikennepolttoaineissa.

Turve ei toki ole paras mahdollinen raaka-aine ilmastonkaan kannalta, mutta kansallisena resurssina sitä pitäisi käyttää järkeväsi. Jo ojitetuilta soilta kun metaanipäästöt ovat joka tapauksessa merkittävät, niin eiköhän se olisi fiksumpaa käyttää turve hyödyksi sen sijaan että antaa sen mädäntyä korvessa samalla, kun idealistit vastustavat kaikkia muutoksia nykytilaan.

no ei tietenkää kaikkee mut jos kovinki alkaa suosioon tulla tuo biodiesel yms mitä siittä saajaan ni alkaa se turpeen kysyntä kasvaa ja pitää avata lisää turvesoita joka taas ei oo niinkää hyvä asia...meinaan siis ettei kannattas enempää alkaa lisäämää turpeen käyttöö kerran on mahollista käyttää esim haketta tms...

totinen
Seuraa 
Viestejä4880
Liittynyt16.3.2005

Kochin prosessilla saadaan orgaanisesta jätteestä biodieseliä 0,23 €/litra

Rubbish in – diesel out!

It sounds to good to be true, but after 25 years R&D originating in Siemens laboratories and subsequent management buy-out by the inventor Dr Christian Koch, units are now in operation worldwide and have proven successful producing diesel at a cost of only €0.23 per liter!

http://alphakat.de/index.php?option=com ... &Itemid=67

Mm Intiassa aiotaan ottaa prosessi käyttöön:
Litra biodieseliä lasketaan maksavan 0,215 €.

The patented breakthrough technology would be used to produce bio-diesel from seeds and green biomass of Jatropha at Rs. 14 a litre.

http://www.hindu.com/2008/05/09/stories ... 630800.htm

Niin, voihan noita eri metodeja tarkastella ja ihmetellä mutta se oleellinen asia olisi mielestäni volyymit. Ymmärtääkseni biopolttoaineiden kohdalla volyymiprospektit eivät ole kovin suuria olleet.

totinen
Seuraa 
Viestejä4880
Liittynyt16.3.2005

Volyymia toivotaan mikrolevien viljelystä.
Esimerkiksi tuolla aiotaa tuottaa biodieseliä kolmatta sataa tynnyriä hehtaarilta

PetroSun has announced it will begin operation of its commercial algae-to-biofuels facility on April 1st, 2008.
The facility, located in Rio Hondo Texas, will produce an estimated 4.4 million gallons of algal oil and 110 million lbs. of biomass per year off a series of saltwater ponds spanning 1,100 acres.
http://gas2.org/2008/03/29/first-algae- ... il-1-2008/

Yhtiön sivustoilta:

Extensive research was conducted to determine the utilization of microalgae as an energy source, with applications being developed for biodiesel, ethanol, and bioplastics. Independent studies have demonstrated that algae is capable of producing in excess of 30 times more oil per acre than corn and soybean crops. Biodiesel produced from algae contains no sulfur, is non-toxic and highly biodegradable.

http://www.petrosuninc.com/alternative-energy.html

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat