Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Lamat kovistelevat aina pahiten ja ensimmäiseksi rakennusteollisuutta.

Tuleva taloudellinen depressio ajaa sahat ahdinkoon nopeimmin kuin arvammekaan. Koska?

Kommentit (3)

Jos joku muistaa vielä viimelamaa ja sen jälkeisiä aikoja, voitaisiin tänne listata näitä vahinkoja jotka sittemmin jäivät suurelta osin vakuutusten maksajien hoidettaviksi, siis meidän kaikkien.

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005

Kyllähän kotimaiset metsäjättimme ovat jo syksyn kuluessa sahoja lopetelleet vähin äänin. Niistä ei vain uutisoida yhtä isolla fontilla kuin paperitehtaiden lopettamisista, koska sahat työllistävät vähemmän porukkaa eikä raudassa ole niin paljoa rahaa kiinni. Kun talousnäkymät ovat taasen paremmat, on saha helppo pistää pystyyn pienillä investoinneilla, vrt. paperitehtaan lopettaminen, joka on "lopullinen" päätös.

Avausviestisi ja äänestyksen otsikko eroavat toisistaan. Haluatko siis vastausta sahan lopettamisiin (jossa tapauksessa vastausvaihtoehdot ovat puutteelliset, sillä itse vastaisin että näin on jo alkanut tapahtua), vai pitääkö äänestystä tulkita kirjaimellisesti ja arvuutella koska tapahtuu ensimmäinen vakuutuspetos (oman) sahan tuhopolton muodossa?

Iskit viimeiselläsi siihen pointtiin jota halusin herätellä keskusteluun.

Eli vakuutuspetokset. Suurehkoja toimijoita ylivakuutetaan ja jätetään meidän yhteiskunnan puurtajien maksettaviksi, kun ensiksi muut saavat casinotaloudessa hoidettua omaisuuden uusjakoa ja lamaa aikaiseksi.

Kyllä, antakaa villejä veikkauksia koska palaa ensimmäinen "tuottava" bisnes?

Tosi on että näitä kyllä polkaistaan vaikka 13 tusinaan kun verrataan sellutehtaaseen. Mutta miksi ei muka suomeen kannataisi vetäistä sellaista "kunnollista" Urugualaista tehdasta pystyyn. Siis aloittaa rakennus nollasta ja tehdä siitä moninverroin tehokkampi kuin muualla? Ai niin, se sijainti sanelee lopputuotteen hinnassa enemmän kuin valmistustavat!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat