Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

” - Hornet-hävittäjän hinta on noin 30-40 miljoonaa euroa, kertoo kurssiosaston johtaja, insinöörimajuri Kari Riekki”*

Vaikka olen sivari kannatan uskottavaa maan puolustusta, mielestäni Valtion ei tulisi tukea pakkoruotsin muodossa vähemmistöä kun enemmistön henki on vaarassa agressiivisen diktatuurisen valtion öykkäröidessä!
*http://www.mil.fi/ruotuvaki/index.dsp?action=read_page&pid=95&aid=1547

-

Sivut

Kommentit (29)

Todellinen lasku kakskielisyydestä on muuta puolustusbutjetti ja vorojen viemät päälle, kun laskee kaikki tuplahommat ja tyhmät kakskieliset hallinnon palveluksessa, sekä kakskielisten etuoikeudet. Niin ja ummikot vielä erikseen.

Kalliiksi tulee ja turhaa on suurimmaksi osaksi. Opetelkoon suomea. Noilla miljoonilla sais hienoja ohjuksia ja f-22 sitte ku ollaan liitytty natoon.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

http://www.norssi.helsinki.fi/peruskoulu/opetussuunnitelma/

Oheisen opetussuunnitelmakaavion mukaisesti voidaan päätellä että kun lukuvuodessa on 5 jaksoa ja jaksossa kaiketi noin 8 viikkoa (joulu-kesä-syysloma noin 3kk) ja viikossa opetetaan b-kielenä valinneille 6h/vk ruotsia, opiskelee yksi opiskelija täten yhden lukuvuoden aikana ruotsia pois lukien kotiläksyt joita on vaikea yksilöllisistä eroista johtuen vaikea arvioida, 5*8*6=240h.

Uros ja naaras ikäluokkien yhteenlaskettu koko on noin 60 000.

Yhden kokonaisen ikäluokan lukuvuoden ruotsin opiskelu vie tunteja yhteensä
60 000*240=14 400 000kpl.

Kuukaudessa on 165h töitä. Vuodessa=1980

Miestyövuosia valuu hukkaan näin ollen hukkaan 7272 kpl.

Menetettyinä verotuloina tämä on normipalkasta 2000€, jos veroprosentti on kunnassa noin 20% suurinpiirteen 7272*2000*12*0,24=41 miljoonaa egee.
Oletetaan että tuntimäärä ruotsissa on vakio ja joka vuosi valmistuu vakiomäärä oppilaita. Näin ollen rahaa palaa turhuuden markkinoilla laskelmieni mukaisesti
vuodessa 41*(3 ala-asteen vuosiryhmät+3 yläasteen vuosiryhmät)=246 miljoonaa euroa. Sillä saisi lisää aseita ja rautaa stratosfääriin taas sen 6 hävittäjää, vuodessa. Kymmenen vuoden aikana Suomi voisi ostaa taisteluhävittäjiä 100!, puhumattakaan kansantalouteen kulutuksen muodossa valuvasta ostovoimasta ja työllistävistä kerrannaisvaikutuksista.

Minua kiinnostaisi tietää onko Ruotsin opiskelu kansantaloudellisesti kannattavaa kamppailua?
En katso että hyötyisin siitä että osaan sanoa Prinsessa Viktuurialla Morjens Ruotsiksi.

-

Mihin me hornetteja sun muita hävittäjiä tarvitaan, ruotsin opettajat ajaavat saman asian...

Ehkä nuo rahat vois käyttää mieluummin terveydenhuoltoon. Parempi terve suomen kieltä puhuva kuin kuollut ruotsin kieltä puhuva.

ÄäliöNaama
Mihin me hornetteja sun muita hävittäjiä tarvitaan, ruotsin opettajat ajaavat saman asian...

Ehkä nuo rahat vois käyttää mieluummin terveydenhuoltoon. Parempi terve suomen kieltä puhuva kuin kuollut ruotsin kieltä puhuva.
Oletko asiasta nyt aivan varma?

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

Ymmärrän että joidenkin mielestä tarvitaan jonkin verran ruotsinkielisiä hoitamaan kansantaloudellisesti merkittävät kauppasuhteet. On ollut kärkikolmikossa Saksan ja Venäjän rinnalla mitä tulee tilastokeskuksen tilastoihin.

Suurin osa Ruotsalaisista Sverigessä hallitsee jopa suomalaisia keskimääräistä paremmin, sukulaiskielisyyden johdosta englannin kielen.

Täten merkittävä enemmistö kommunikaatiotilantiesta kauppaneuvotteluista voitaisiin aivan hyvin hoitaa ymmärrykseni mukaisesti kielellä jota puhutaan ja ymmärretään maailmassa wikipediaa lähteenä käyttäen 1 500 000 000 ihmistä riippuen kielen käyttäjän määritelmästä eli noin 1/5 maailman väestöstä!

Mutta ei, ollaan hyssyn hyssyn hissun kissun, kumartaen henkiselle muinaismuistolle joka sai alkunsa satoja vuosia sitten.

-

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

Toisinaan en ymmärrä nykytilanteeseen vetoavia argumentoijia kun he väittävät että Ruotsinkielisten asemaa ei saa heikentää koska nykylainsäädäntö suosii heitä.

Se lainsääsännön osalta totta. Mutta elämme enemmistön diktatuurissa, demokratiassa, Humen Giljotiinia lainaten,siitä miten asiat ovat ei voi sanoa sitä miten niiden tulisi olla.

Mutta jos järjestettäisiin kansanäänestys ja jotkut ekomonit tarkemmin laskisivat kuinka paljon säästettäisiin tulevaisuudessa rahaa jos Suomen ruotsalaiset pakotettaiisin opiskelmaan oikeasti ja koko suomessa Suomen kieltä niin voltit voisivat kääntyä ylösalaisin nykyisen 2/3 myönteisestä kannasta pakkoruotsiin.

Gorilla on puhunut.

-

Kaksikielisyys maksaa maltaita, koska Suomalainen umpikateellinen luonne muodostaa jokaiseen virastoon ja toimikuntaan kaksinkertaisen miehityksen, tämän kielilain perusteella.

Tämän kaksinkertaisen miehityksen maksaa lopulta veronmaksaja.

supollatotuus
Seuraa 
Viestejä204
Liittynyt14.8.2007
Olli V
Mikäli kouluissa opetettava toinen kieli suomen lisäksi on englanti, kohta kukaan ei osaa suomea.Menee varmasti meikäläisellä maanantain piikkiin, mutta miten ihmeessä sinä tämän perustelet?

Minun mielestä ruotsin kielen opetuksen voisi lopettaa. (Poislukien Länsi-Suomi, jossa näitä "jag talar svenska"- immeisiä riittää) Tai sen voisi muuttaa valinnaiseksi aineeksi halukkaille.

On tullut sorsittua jo aikaa, Ruotsin kielen asemaa.

En näe muuta vaikutuskeinoa kuin äänestäminen.

Valitettavasti, vaikka jurpoo

Olli V
Mikäli kouluissa opetettava toinen kieli suomen lisäksi on englanti, kohta kukaan ei osaa suomea.M.O.T. No en tosin väitä sitä itsekään ihan täydellisesti osaavani. Sijamuodot ja aikamuodot ovat tosi hankalia ja virheet tarttuu.

(tarkoituksella ei "tarttuvat" koska se olisi niin tönkköä kirjakieltä...)

Ruotsin opiskelun mielekkyydessä on paljon parantamisen varaa. Nykyisillä, laajoilla, resursseilla ei nuorisoa ole saatu riittämin kiinnostumaan kielenhallinnasta. Äkkiseltään epäilisin sen johtuvan suurimmilta osin siitä, että Ruotsia ei yksinkertaisesti tarvi arkielämässä. Olisiko kuitenkin parempi opettaa lapsille ja nuorille Ruotsia pikemminkin kulttuurisesta lähtökohdasta, kuin kielellisestä. Viikottainen Ruotsin tunti voisi potentiaalisesti muuttua viikon kohokohdaksi, ns. miellyttäväksi oppitunniksi epämiellyttävän sijaan.

On suoranaista typeryyttä tuhlata opintotoimen varoja sellaisen kielen opiskeluun ja opettamiseen, mikä yksinkertaisesti ei kiinnosta nuoria. Eivät nuoret tyhmiä ole, huonot perustelut tuskin menevät läpi ja todennäköisemmin alentavat motivaatiota entisestään. Henkilökohtaisesti olen opiskellut ruotsia enemmän kuin tarpeeksi, useammalla oppi-asteella. En ole sille järkiperäistä käyttöä vieläkään löytänyt, vaikka kieltä riittävästi osaankin. Jokainen kerta opiskelun jälkeen olen myöskin huomannut sen, että mikäli kieltä ei aktiivisesti käytä (mikä Suomen oloissa on kohtuullisen harvinaista), se myös unohtuu nopeammin kuin sen oppii. Seuraavaa kertaa varten on kyllä sitten pohja olemassa, mutta turhauttavaahan se on. Yliopistossa tuli käytyä pakollinen 4.5ov Ruotsia, jouduin lisäkursseille koska edellisestä Ruotsin opiskelusta oli kulunut liikaa aikaa. Suoritettua tuli täysillä pisteillä, kovin turhaksi vain koin.

Noh, muutosta asiaan on kuitenkin turha haaveilla niin kauan kuin RKP istuu hallituksessa. Syyt tähän lienevät kaikkien tiedossa.

ID10T
Seuraa 
Viestejä2725
Liittynyt3.10.2007

Näsäviisaana saivartelijana haluaisin esittää hieman lähdekritiikkiä:

Ensimmäisen taulukon otsikossa viitataan RUOTSINKIELISTEN opettajien määriin eri oppilaitoksissa. Muinoin suorittamieni ÄIDINKIELEN opintojen perusteella sanoisin, että kyse on jostain ihan muusta kuin RUOTSINKIELEN opettajien määristä, eikä alustuksessa esitetty laskelma siis pidä paikkaansa ainakaan näillä lähtötiedoilla.

No sanottakoon nyt sekin, että lopettaisin sekä ruotsin- että suomenkielen (pakko)opetuksen kouluissa, koska englanti on kuitenkin globaali kieli noihin muihin verrattuna. En myöskään liitä mihinkään kieleen muita arvoja kuin välinearvon, eli kansallinen identiteettini ei ole sidottu siihen, millä kielellä pyrin ajatuksiani julkituomaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat