Seuraa 
Viestejä506
Liittynyt15.1.2008

[size=150:13irp008]Opiskelumaailman vääryydet[/size:13irp008]

Oppilaitoksissa ja opiskelumaailmassa (lukio, yliopisto) ollaan yhä vähintään 1800-luvulla.

Niiden arvomaailma (silloin myös koulutuspolitiikan arvomaailma) on edelleen täysin vinoutunut ja vääristynyt. Arvomaailma ei vastaa mitenkään Suomen ja sen asukkaiden arvomaailmaa. Se vastaa etuoikeutettujen arvoja edelleen 2000-luvun Suomessa.

Oikeistolaisuus, porvarillisuus ja patriarkaalisuus ovat hallitsevia koko järjestelmässä, opetuksessa ja loppututkinnoissa (esim. yo-koe on pelkkä laskelmoinnin tulos, se on luonnotonta, moraalin ja hyvän ihmisyyden vastaista). Oikeistolaisuus, porvarillisuus ja patriarkaalisuus edustavat siis yhä vaan vääryyttä, epäoikeudenmukaisuutta ja epätasa-arvoa maamme opiskelujärjestelmässä. Asia tiedostetaan, mutta vuosisadoista toiseen näille perusvääristymille ei kuitenkaan tehdä mitään.

Oppilaitokset ovat vankila- ja sairaalamaisia kontrollin ja pelon täytteisiä laitoksia. Opiskelusta on tullut kuolemanvakavaa, kuin paratumatonta sairautta. Opiskelijat kokevat syntyneensä elämään vain koulua, työtä ja markkinoita varten. Se on väärin. Synnymme elämää varten.

Oppilaitoksien pakkotahtisuus, tehokkuusajattelu ja kiire (opetusajan ja sisältöjen välinen vääryys eli liian paljon mahdutetaan väkipakolla liian vähään aikaan) eivät sovi oppimiseen ja ihmiselle. Läksyjä on niin paljon, että se vie kaiken muun ajan ja ihmiset masentuvat ja sekoavat, kun elämä on vain koulua ja opiskelua. Opettajat masentuvat liian vähäisestä opetusajasta sisältöjen suhteen. Sekä oppilaita että opettajia masentaa ikivanhat opetusmenetelmät. Ei opettajalta oikeasti opi lähes mitään. Opiskelijat oppisivat edes jotain oikeasti toisiltaan vuorovaikuksessa, mutta sitä ei ole. Ei opettajan ääni ole tärkeä, vaan opiskelijoiden.

Järjestelmä on nöyryyttävä ja ala-arvoinen. Onko sen joku suunnitellut? Sehän on mielivaltainen.

Suomen tulokset PISA-tutkimuksissa on kyseenalaistettava. Ne ovat suurelta osin valhetta, joiden taakse kätkeytyy pimeää Suomea.

Kommentit (3)

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005

...oikeistolaisuus, porvarillisuus ja patriarkaalisuus...

Tulihan ne sieltä.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

rosewater
Seuraa 
Viestejä1231
Liittynyt1.4.2007
Neonomide
...oikeistolaisuus, porvarillisuus ja patriarkaalisuus...

Tulihan ne sieltä.


Nationalistisuus unohtui.

"between the click of the light; and the start; of a dream"

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat