Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tässä pieni yhteishaaste meille kaikille viisauden amatööreille: pyrkimys kehittää tiivis tositarina alkuräjähdyksestä elämän ilmestymiseen ja ihmisen tietoisuuteen edellistä ehdotusta paremmaksi muokaten ja kriittisesti korjaten.

Oma ehdotukseni:

Maailmankaikkeus:
Alussa oli äkkiä laajenemaan ruvennut, suuresta määrästä energiaa koostunut maailmankaikkeus. Hetki hetkeltä monimutkaisemmaksi käyneen universumin energiasta osa ilmeni kevyenä aineena, joka kerääntyi tähdiksi.
Tähtien räjähtäessä energiasta syntyi raskaampia aineita, ja räjähdysten jätteistä osa kerääntyi uusiksi tähdiksi, osa jäi kiertämään muita tähtiä ja muodosti planeettoja, kuita ja pienempiä kappaleita.
Kaikkein suurimmiksi kasvaneet tähdet luhistuivat mustiksi aukoiksi, joiden ympärillä kiertäneet tähdet järjestäytyivät galakseiksi.

Elämä:
Lähes kymmenen miljardia vuotta alkuräjähdyksen jälkeen erään galaksin reunalla sijaitsevan tähden ympärillä kiertäneestä jätteestä muodostuneen planeetan pinnalle ilmestyi monimutkainen itsensä kopioiva eliö, joka kehittyi kopioinnissa tapahtuneiden muutosten ansiosta ympäristöönsä paremmin sopivaksi sukupolvi toisensa jälkeen.
Kolmen miljardin vuoden kuluttua eliön jälkeläisistä kehittyi myös monisoluisia versioita, joista satojen miljoonien vuosien kehityksen tuloksena yksi laji päätyi valmistamaan monipuolisia apuvälineitä kivikirveistä hiukkaskiihdyttimiin.

Tietoisuus:
Tämä miljardeista erilaisiin tarkoituksiin sopivista soluista muodostuva ihminen tuntee tiedostavansa itsensä informaation käsittelemiseen, tallentamiseen ja purkamiseen sopeutuneiden hermosolujen ansiosta. Ympäristöä ja kehoa aistivien solujen tuottama informaatio liittyy toisiinsa ja muokkaa hermosolujen eli neuronien välisiä pieniä rakoja, synapseja. Tämän muokkautuvuuden ansiosta ihminen kykenee muistamaan aistittuja tapahtumia, joista hän pyrkii välttämään epämiellyttäviä tuntemuksia synnyttäneitä tilanteita sekä toistamaan miellyttäviä kokemuksia.
Eri alueita yhdistävien konvergenssivyöhykkeiden valtavan määrän ansiosta ihminen tuntee olevansa tietoinen ympäristöstään ja kehostaan sekä näiden kahden herättämistä tuntemuksista; tämän tietoisuuden mielestä hän kykenee hallitsemaan omaa ajatustaan, joka ilmestyy ympäristöä ja kehoa havaitsevien aistien muokkaamien monimutkaisten synapsien yhteistoiminnasta.

Kommentit (1)

Alkuräjähdys oli jo merkki tiedostavista SÄÄNNÖISTÄ so. luonnonlaeista. Avaruuden resoluutio kasvoi yhdestä ulottuvuudesta vähintään nykyiseen 16.(hitausmomentti).
Väliaikaisesti fysiikan yhtälöt laskevat tätäkin suuremmilla ulottuvuuksilla, esim Massan toinen potenssi= M*m=T^20, aika ^20. p^2=T^24 ja E^2=T^28.

Nämä luonnonlait olivat ENSIMMÄINEN tiedostava olento, jota voimme kutsua ensimmäiseksi Jumalaksi tai tämän Enkeliksi, jos se oli tuosta ensimmäisestä kausaalisesta syy-yhteydestä johdettu tietoisuus, so. lakijärjestelmä.

Lopuksi syntyi myös LAITON olento, ihminen, joka ei noudattanut KAIKKIA lakeja joita sille laitettiin noudatettavaksi. Ensimmäinen laiton olento oli Eeva-niminen naaraseläin, joka on kuitenkin ihminen. Se johti kaikki yksilöt kuolemaan, koska synti on epäjohdonmukaista ja kuolettavan vaarallista.

Tästä synnin kiertokulusta meidät pelasti Jeesuksena tunnettu henkilö, Jumalan Sana. Vain sanalla voimme löytää logiikoita, ja tehdä elämästämme mielekästä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat