Seuraa 
Viestejä443
Liittynyt16.3.2005

Jutta Urpilaisen haastattelua TV1:ssä tänään...

Niin humaania ja hyvää keskustelua en ole pitkään aikaan katsellutkaan.

Jutta puuttui todelliseen ongelmaan valtiontaloudessa, mutta Vanhanen ja Katainen - varsinkin Vanhanen - piti sitä vain kunnallisvaalipolitiikkana?

Miksi näin?

Aikovatko porvarit itse laastimaan ja rappaamaan ilman ammattiliittolaisten apua siinä mitä vielä on rakentamatta?

Miellyin Urpilaisen esitystapaan ja olen ylpeänä kantamassa SDP:n jäsenkirjaa vastaisuudessakin?

Huuli ymmyrkäisenä K.K.

Elämä on ainaista opiskelua kehdosta kuolemaan - ehkä kuoleman jälkeenkin on opiskelua - kuka sen tietää?

Kommentit (8)

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28076
Liittynyt13.5.2005

Eipä Urpilainen saanut kovinkaan rohkaisevaa kannatusta sen enempää hallituksen kuin elikeinoelämänkään puolesta yhteiskuntasopimuksellaan.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Demarien paniikkinappula Urpilainen jauhaa vanhaa muumioitunutta temarivirttä yhteistyön käsineen, joka sontaisena ei vastapuolelle kelpaa. Hätä on on vain hallitusvastuuseen tai siis sen kiertoon kun se siellä istuen parhaiten luontuu. Likaisten demaritemppujen sonta pitäisi ensin tunnustaa ja pestä pois sillä ettei vanha kaarti odota kulman takana kun paniikkinappulalla päästään taas hallituskelpoiseksi. Hyi.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28076
Liittynyt13.5.2005

Jotenkin on mahdotonta välttyä ajatukselta, että demareilla ja Urpilaisella siinä keulahahmona on todella paljon paikattavaa. Onko näin? ---Voi olla toki myös ihan omaa kuvitelmaanikin.

Haastattelussa esille nousseet Urpilaisen syvä kristillisyys, mikä viittasi kristillisdemokraatteihin ja eduskuntavaalien kokoomuksen "vastakkainasettelun aika on ohi" -sloganin viljely jättivät ainakin Urpilaisen omat ja miksei myös demareittenkin ajatukset etäisiksi --- niitä en juuri havainnut. Vakuuttelu, että "puoluejohto on käärinyt hihat ja alkanut toden teolla töihin" kalskahtivat korvaani argumentointivirheinä niinikään vastauksena kysymykseen, kuinka se luottamus äänestäjiin uudestaan rakennetaan. Ei näin.

Käytännössä se luottamus ansaitaan sekä teoilla, että kilpailijoiden linjasta selvästi aikaansaaviksi profiloituvilla teemoilla.

Kuntavaaliteeman pohjaksi oli haastateltu ihmisiä, joiden asioita demari Urpilaisen mukaan ryhtyy ajamaan ikään kuin tuo keskusteluyhteys ei olisi ollut olemassa aiemmin tai ikään kuin sitä ei muilla puolueilla olisi ollut jo olemassa. Se toki on hyvä asia etsiä tuo keskusteluyhteys, jos se on kadonnut. Tosin tähänastinen strategia ei ainakaan vaikuta juuri poikkeavan aiemmista lunastamatta jääneistä lupauksista.

Mutta, mikä saa demarit kyllä näyttämään aika amatöörimäisiltä on se, että kuntavaaliteema on puettu osittain haastateltavien rivikansalaisten haaveiden varaan sosiaalidemokraattisia arvoja ja käytäntöjä(?) kunnioittaen. Sosiaalidemokraattisia arvoja sivuttiin kristinuskon yhteydessä ja koin ne siten myös aika etäisisiksi --- merkityksettömiksi. Strategisten kipupisteiden nimeämisestä ei koskaan kuitenkaan edetty toimintasuunnitelmien ja siten niiden asioiden asteelle, joilla se profiloituminen nykyaikana todella tehdään.

Syy, miksi näen demarit nykyisellään amatöörimäisenä, näyttäytyy Erkki Tuomiojan taannoin Tieto-Finlandia palkinnon vastaanottopuheenvuorossaan esittämän mielestäni viisaan näkemyksen valossa: "Erityisen huolissani olen ollut siitä, että meillekin on kasvamassa sukupolvi, jonka enemmistö ei tunne eikä ymmärrä historiaa, ja jonka nykyisyys määräytyy vain tarjolla olevan pätkätyön ja pätkäsitoutuneisuuden mukaan, ilman sen enempää menneisyyteen kuin tulevaisuuteen ulottuvaa näkemyksellistä elämänkaarta." http://www.kustantajat.fi/kirjasaatio/p ... fault.aspx

Toisin sanoen demarien tai Urpilaisen kristillisillä arvoilla pedattu "irtokaramellikulttuuurin" haaveiden palvontaa kokoomukselta lainatun vaalisloganin poljennossa, jossa käytännön ratkaisuja varottiin paljastamatta, jätti minulle käteen vain kauniisti maalatun munankuoren.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

el6
Seuraa 
Viestejä1457
Liittynyt12.2.2007
sigfrid
Heinäluoma ja Urpiainen niittävät mitä Lipponen kylvi. Ta oikeammin, Heinäluoma söi siemenviljat, eikä Urpiaiselle jäänyt muuta kuin muutama kaalinpää.No joo, äänestä sä übergermaani vaan sitä pientä natsipuolettasi(RKP). Kansalliskiihko on aina ikävää.

No en minäkään kyllä Urpilaisen puolesta vetoa löisi.

.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

Urpiaisella on todellakin paljon parannettavaa, aivan kuten lauri kirjoitti. Urpiasien esiintyminen on sekä mimiikaltaan että verbaalisesti fraseologista. Sitä katsoessa tuntee itsensä vaivaantuneeksi. Vähän spontaanimpi ja luonnollisempi esiintyminen olisi paikallaan. Liikuttuminen, ilon tai surun tiraus kovan yrittämisen jälkeen toisi uskottavuutta lopputuloksesta riippumatta.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat