Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Vuosikymmeniä minulla oli huoneissa hehkulamput. Sammutin valot poistuessani huoneesta, huoneesta riippuen. WC ja sauna 100% todennäköisyydellä, olohuone 20%, muut siltä väliltä.

Nykyään kun on energiansäästölamput, niin en sammuta koskaan. Tyhmää tai ei, niin asia on faktaa, eikä se tule muuttumaan. Teen kohta kuten muissa maissa, missä talossa on vain 1 valokatkaisija. Kotona / ei kotona. Säästäisi useita satoja talon rakennuksen yhteydessä.

Sähkön käyttöni on kasvanut, mikä on luonnollista, jos esim WC:n valon käyttöaika on kasvanut 2% -> 100%.

Tuc teoria "Elinkaarensa aikana energiansäästölamppu säästää siis todella paljon energiaa" ei pidä paikkaansa.

http://tuukkasimonen.blogspot.com/

Sivut

Kommentit (30)

Miksei kukaan hoksaa salaista pointtiani ?

Kun meillä on tarpeeksi tuulisähköä ja edullista maa- ja ilmalämpöpumppuja, niin autot pidetään tolpan nokassa aina.

Saunat pidetään aina kuumana. Huonelämpö yli 20 asteen.

Ettekö tiedä ihmisestä mitään ?

Onneksi lampun salapolttojat ovat harvassa. Auton tolppakaan ei anna sähköä kuin 2 tuntia kerrallaan, asunnon lämpötila on ollut yli 20 astetta jo kauan ennen eslien saapumista, eikä saunaakaan ole.

Laiskuutta lampun sammuttamiseen on ollut aina, tuo yhteinen kytkin valoryhmille kyllä auttaisi. Vaikka nukkumaan valmistautuessa voisi sammuttaa kaikkien muiden huoneiden valot.

Mutta se on fakta, että vaihdettuani energiansäästölamppuihin jokunen vuosi sitten, aleni sähkönkulutus minun taloudessa selvästi.

Yrittäkääpä myydä saunaton yksiö tai kaksio, isommista puhumattakaan. Kukaan ei osta, kaikkein vähiten vihreät.

Kyllähän sen asuntonäytöissä näkee, että kellä on hassu lakki, lävistyksiä tai huono ryhti. "Ei saunaa, nyt me Hannu lähdetään kasvisravintolaan". Ja tossun alla oleva Hannu lähtee.

Suomalainen ihminen (Homo Finlandes) on jo muuttunut siitä mitä se oli joskus 80-luvulla. Sähkösauna pitää olla joka kämpässä, eikä solutkaan tahdo kelvata eliittivihreälle. Onkohan Tuc asunut solussa ? En tarkoita kommuunia, vaan solua.

Väitän että 2020-luvulla sähkön kulutus on puolet suurempi kuin nyt, KOSKA suurempi osa siitä tehdään tuulivoimalla. Se antaa hyvän omatunnon, kuten loisteputket.

Arska setä
Seuraa 
Viestejä128
Liittynyt19.10.2008

Niin, tuulisähkön käyttö on melkoista jeesustelua, sillä jokainen megawatti tuulisähköä vaatii rinnalle toisen megawatin säätövoimaa, eli en oikein ymmärrä mihin tuon "vihreän" sähkön myyminen perustuu. Sitten ymmärtäisin, jos vihreiltä talouksilta katkaistaisiin sähkö, kun tuulisähköä ei olisi saatavilla ymmärtäisivät hekin tosiasiat.

Muuten olen itse yrittänyt olla sähkön käytössä mahdollisimman "vihreä" talo on täynnä liiketunnistimia, spotit on ledimallisia ja muuten valot loisteputkilla. Ja tottakai tuo kotona / poissa katkaisija löytyy. Lisäksi talo lämpeää maalämmöllä ja käyttövesi osaksi aurinkopaneeleilla... Tähän liittyen suorasähkö lämmitteisten talojen rakentaminen pitäisi kieltää lailla, järjetöntä tuhlausta.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

Ellin vertailu ei ole eikä aivan paras mahdollinen tai syynä on vain provosoida.

siksi haluankin kysyä paljonko nousisi sähkönkulutus jos vaihtaisit takaisin normaalit lamput ja antaisit niidenkin olla saakka sen 100% ajasta? Taitaa valaistuksen osalta sähkönkulutus nousua yli 50%?

totuus kuitenkin on se ettei loisteputkivalaisimet maksa itseään takaisin rahallisesti vaikka kuluttavat vähemmän sähköä verrattuna normaaliin hehkulamppuun.

toisen polven pilkkuvirhe

Lektu-Elli

Kyllähän sen asuntonäytöissä näkee, että kellä on hassu lakki, lävistyksiä tai huono ryhti. "Ei saunaa, nyt me Hannu lähdetään kasvisravintolaan". Ja tossun alla oleva Hannu lähtee.ja isomaha suomalainen pera juo vaan viinaa
hakkaa naisia ja kattoo formulaa... MOT

Lektu-Elli
Onkohan Tuc asunut solussa ? En tarkoita kommuunia, vaan solua.mitäs eroa näillä on...

Lektu-Elli
Väitän että 2020-luvulla sähkön kulutus on puolet suurempi kuin nyt, KOSKA suurempi osa siitä tehdään tuulivoimalla. Se antaa hyvän omatunnon, kuten loisteputket.ESL:it on syyllisiä kaikkeen...

pitää vaihtaa ledilamppuihin...

totinen
Ovatko ledit sitten yhtä energiataloudellisia kuin loisteputket?Eivät. Niillä on vain erinomaisen pitkä elinikä.

John Carter
Seuraa 
Viestejä9817
Liittynyt17.2.2006

Joo, LED-valot ovat huoltovapaita, sillä yksi valo kestää 10 000-100 000 tuntia ehjänä.LED-valojen valmistaminen on myös halpaa ja niiden hyötysuhde on loisteputkien luokkaa.Suuritehoisimmat LED-valot yltävät yli 600 lumeniin (27 W LED).

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Kappas, ei ne olekaan sen paremmalla hyötysuhteella kuin loistarit. Ilmeisesti sitten teoreettisesti maksimaalinen hyötysuhde on melkein 100%... tai sitten olen taas käsittänyt jotain pahasti väärin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat