Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/V ... 5240412062

[size=150:14hw4x5i]Vihreät kannattavat maahanmuuttajille työnhakua nimettömänä[/size:14hw4x5i]
Julkaistu: 14:24

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki sanoi tiistaina vihreiden tukevan kunnissa niin sanottua anonyymia työnhakua.

Se tarkoittaa, että työnhakija voisi lähettää työhakemuksensa työkokemuksineen ja koulutuksineen nimettömänä, jotta hakijaa ei syrjitä ainakaan nimen perusteella. Hakijan nimi ja maahanmuuttajatausta paljastuisivat vasta haastattelutilanteessa.

Ehdotuksella vihreät tukevat maahanmuuttajien työllistymistä. Sinnemäen mukaan muista maista on näyttöä, että pelkän nimen perusteella syrjitään. Anonyymista työnhausta on kokemuksia Ruotsista. "Se tasa-arvoistaa tilannetta."

"Siitä olisi hyvä keskustella myös Helsingissä", hän sanoo kotikaupungistaan jossa hän on myös valtuutettuna.

Vihreät ovat vaaleissa ehkä kaikista puolueista eniten liikkeellä monikulttuurisuuden ja maahanmuuton lisäämisen puolesta.

Vihreät yhtyvätkin maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin (r) näkemykseen, että perussuomalaisten ehdokkaiden joukossa on maahanmuuttoon vihamielisesti suhtautuvia ehdokkaita.

"Kyllä heitä on", sanovat sekä Anni Sinnemäki että vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi. "Vuoden 2003 jälkeen on eduskuntaan ja valtuustoihin äänestetty roisin kriittisesti maahanmuuttajiin suhtautuvia ehdokkaita." Sinnemäki sanoo.

Hänen mukaansa äänet ovat kuitenkin menneet hukkaan, sillä poliitikot eivät ole kyenneet toimimaan niin kuin äänestäjät ehkä ovat halunneet.

Laturi huomautti, että jokainen puolue on vastuussa ehdokkaistaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kirjoitti blokissaan sunnuntaina, että puolue ei vihaa ketään.

"Tilanne on herkullinen, kun Astrid Thors työntää Perussuomalaisten vaalivankkureita."

Sivut

Kommentit (31)

Tottahan toki on järkevää juoksuttaa "nimetön työhakemus" työhaastatteluun asti kuulemaan "EI".

Suoritetaanko työhaastattelu verhon takaa ja jonkin ääntä muuntavan laitteen läpi?

Entä miten työnantajana suhtautusit työhakemukseen joka on anonyymi?

Jo on kyllä taas ehdotus...

Mamu saadaan työnantajan ovesta sisään ja voidaan sitten asettaa syytteeseen syrjinnästä kun kieltäytyy ottamasta työhön. Tähän vastaa työnantaja kutsumalla hakijat ryhminä, joista sitten valitsee piittaamatta syytöksistä, tai uhaten että lopettaa koko lafkan jos painostus jatkuu. Sitten kilometritehtaalla kymmeniä, parin mamun sijaan.

tietää
tai uhaten että lopettaa koko lafkan jos painostus jatkuu.

Jos lafkan jatkuminen on siitä kiinni, niin antaa lopettaa vaan.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28076
Liittynyt13.5.2005

Niin kauan kuin nimen pränttääminen ceeveehen on puhtaasti kohteliaisuus kysymys, luulen, ettei käytännöstä ensimmäisenä luopuisi muut kuin juuri erikoisen nimen omaavat ja aika auttamattomasti siten ulkomaalaiset. Ainakaan alkuvaiheessa, ellei työnantaja ole aivan puusilmä, pystyy maahanmuuttajia muutoinkin vieroksuva työnantaja päättelemään anonyymin hakijan mahdollisesta syntyperästä yhtä jos toista, vaikkei osumaprosentti sataa olisikaan. Tosin sikäli jos homma on osoittautunut toimivaksi Ruotsin puolella, miksei se meilläkin sitten toimisi. Kaikki toimet, joilla hakijoiden ominaisuuudet saadaan vakioitua, kirjallista pätevyyttä lukuunottamatta, voivat toki olla tervetulleita.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Veden kaivoonkantamisesta tuli telkusta dokkari vähemmistöjen soputumisesta ja myös erityiskohtelusta. Amerikan intiaaneille oli perustettu korkeakoulu, josta kuvausryhmä löysi yhden opettaja-oppilasparin. Kirjoilla oli paljonkin mutta saadakseen opintorahaa.

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta jos cv:ssä lukee esim. että "tutkinto Nairobin yliopistosta", niin voisiko olla mahdollista, että työnantaja vetää ko. tiedon perusteella jotain johtopäätöksiä työnhakijan etnisestä taustasta? Jos näin on, niin eikö olisi hyvä poistaa cv:stä myös tieto siitä, missä on opiskellut? Siinä esim. lukisi vain ytimekkäästi että "korkeakoulututkinto" sen kummempia erittelemättä. Näin esim. lastentarhanopettajat ja lääkäritkin olisivat samalla viivalla :peukku:

mirab
Seuraa 
Viestejä3017
Liittynyt30.4.2007

Tässä asenneilmastolla missä me Suomessa elämme, hyvin toimiva, kohtuullisen kokoinen julkinen sektori on, ainakin koulutettujen maahanmuuttajien turva. Julkiselta sektorilta puuttuu "autokauppias oikeistolainen" mentaliteetti, jossa (aiemman kokemukseni mukaan) kaikkenlaiset ennakkoluulot kukkivat vapaasti.

Meillä on joitakin muslimi-, kiinalais ym. mamu-taustaisia mm. tietotekniikkaosaajia. Sen mitä olen ollut tekemisissä, niin he ovat hyvin innovatiivisia ja palveluorienoituneita, varmaan osaksi sen vuoksi, että ovat päässeet koulutustaan vastaaviin hommiin. Tänne on mahdollista päästä ensin työttömänä harjoittelijana ja sitten voi päästä jo oikeisiin hommiin, eikä kohtaa ennakkoluuloja.

Rere väittää: Israel on rasistinen ja ihmisoikeuksien vastainen
"vihapuhetta saa tehdä kunhan kohde on juutalainen"
Sianliha on Israelissa kielletty
Maailmanpankki kirjoitti: MENA-maiden non-oil-vienti on paljon suurempi kuin Suomen.

John Carter
Seuraa 
Viestejä9808
Liittynyt17.2.2006

Joo, kuulostaa aika oudolta, sillä Curriculum vitae:n tarkoitus lienee juuri antaa mahdollisimman laaja kuva työnhakijan ominaisuuksista tiivistetyssä muodossa.CV:n tulisikin kertoa tiivistetyssä muodossa myös kaikki oleellinen henkilöstä ja hänen taustoistaan, myös nimi.

Jos maahanmuuttajat saisivat oikeuden hakea töitä "nimettömänä ja taustattomana", niin sama oikeus täytyisi koskea myös kaikkia niitä Suomalaisia, jotka eivät halua tuoda taustojaan tai henkilöhistoriaansa esiin kuten esim.rikollisia.(Luulen, että kovinkaan monet vanhemmat eivät haluaisi esim.pedofiilia töihin lastentarhaan hoitamaan heidän lapsiaan.)

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

No tähän pieni väli kevennys...

Itä Afrikkalainen suomessa.

Hän pysäyttää ensimmäisen ihmisen, jonka näkee kävelevän kadulla ja sanoo:

"Kiitos herra Suomi, että sain tulla tähän maahan!"

Mutta ohikulkija vastaa: "Olet erehtynyt, olen eestiläinen."

Mies jatkaa kulkuaan ja kohtaa toisen ohikulkijan:

"Kiitos siitä, että teillä on niin kaunista täällä Suomessa."

Henkilö vastaa: "Mina ei suomalainen, mina vietnamilainen."

Uusi tulokas jatkaa matkaansa, pysäyttää seuraavan näkemänsä
henkilön, kättelee häntä ja sanoo:

"Kiitos ihanasta Suomesta!"

Tämä henkilö nostaa kätensä ja sanoo: "Olen Lähi-idästä, en ole suomalainen!"

Lopulta hän näkee kauniin naisen ja kysyy epäilevästi:

"Oletteko suomalainen?"

Nainen vastaa: "En, olen Venäjältä!"

Tulokas on ymmällään ja kysyy naiselta:

"Missä kaikki suomalaiset ovat?"

Venäläisnainen katsoo kelloaan, kohauttaa hartioitaan ja sanoo.....:

"Luultavasti töissä."

John Carter kirjoitti:

Luulen, että kovinkaan monet vanhemmat eivät haluaisi esim.pedofiilia töihin lastentarhaan hoitamaan heidän lapsiaan.

Ei lastentarhassa, vaikkakin päiväkoti on parempi sana, muutenkaan noudateta Mohammedin esimerkkiä saatika muita musulmaanioppeja, eikä pitäisi. Vaikkakin parilta hiekkaneekerinpoikaselta sianliha evätäänkin - toisaalta, eräät lajinsa edustajat mussuttavat makkaraa lähes alkuperäiskansan innolla.

John Carter

Jos maahanmuuttajat saisivat oikeuden hakea töitä "nimettömänä ja taustattomana", niin sama oikeus täytyisi koskea myös kaikkia niitä Suomalaisia, jotka eivät halua tuoda taustojaan tai henkilöhistoriaansa esiin kuten esim.rikollisia.(Luulen, että kovinkaan monet vanhemmat eivät haluaisi esim.pedofiilia töihin lastentarhaan hoitamaan heidän lapsiaan.)Tuossa tosin helpolla silti selviäisi suomalaiset, sillä kuka idiootti ei laittaisi omaa nimeään omaan CV:eensa.

Juu, ei vanhemmat halua ei. Silti jo nykypäivänä pedofiliasta tuomittuja tuntuu löytyvän aina silloin tällöin päiväkodeista.

Kannattaa myös lukea tämä oleellisesti asiaan liittyvä
kannanotto:

http://huseinmuhammed.blogit.uusisuomi. ... hyodynneta

Mielipiteeni Hesarissa 8.10.:

[size=150:n317zeb6] Maahanmuuttajien osaamista ei hyödynnetä[/size:n317zeb6]

8.10.2008 10.15 | Husein Muhammed | Yleinen

Valtava määrä Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin muuttaneista ulkomaalaisista tekee huonosti palkattua työtä, joka ei vastaa heidän koulutustaan ja joka ei kelpaa alueen valtaväestölle. Kymmeniä tuhansia yliopiston ylemmän tutkinnon suorittaneita työskentelee muun muassa siivoojina, tarjoilijoina ja bussikuskeina...............

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat