Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tälläisen kuvan olen saanut. Amikset ajavat autolla miten sattuu ja juopottelevat enemmän, kuin lukiolaiset. Amiksessa on enemmän ongelmatapauksia, kuin lukiossa. Suuri osa amiksista on mennyt/joutunut amikseen, koska ei ole pärjänny opinnoissa. Lisäksi amiksilla on useimmin tyttöystäviä, kuin lukiolaisella, joten voinee olettaa heidän ajattevan himojaan ennemmin, kuin järkevästi. Lisäksi monet naiset pitävät vähän "tyhmemmistä" miehistä ja ovat siksi amiksen kanssa.
Amikset ovat usein hommissa, joka ei juuri ajattelua vaadi, vaan ruumiillista työtä.

Ero tuntuu joskus niin silmiinpistävävältä, että ero lukiolaisen ja amiksen välillä on kuin simpanssin ja amiksen välillä.

Lisäksi vielä tene tähän äänestyksen, jossa on vaihtoehtoina lukiolainen tai amis.

Sivut

Kommentit (102)

Käyn amista. Kyllä noi väitteet on aikalailla totta, mutta jotkut voivat olla vähän liioiteltua tai vähättely.

Mutta mitäs ne amikset, jotka on käyny lukion?

salai
Seuraa 
Viestejä7582
Liittynyt17.3.2005

Vanhaan hyvään aikaan oli muistaakseni sanonta: "Jos amis-Antti lainaisi oppikoulu-Occamilta partaveistä, niin ei olisi niin typerän näköinen."

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Amikset lienevät keskimäärin vähemmän älykkäitä kuin lukiolaiset. Mutta lähtöoletus ei kuitenkaan voi olla, että amis on pöljä ja lukiolainen fiksu - summasummarum, jokaisen ihmisen lähestyminen yksilönä ja turhien ennakkoasenteiden karsiminen lienee paikallaan.

Tuo amis/lukiolainen -luokittelu on käytössä lähinnä vain semmoisilla ihmisillä, joilla on jompi kumpi opinahjo menossa tai juuri päättynyt.

Kyllä sitten vanhempana selviää, että ihmiset ovat kusipäitä aivan riippumatta siitä, onko ruuvannut autoa vai hinkannut yhdentekeviä laskutehtäviä muutaman vuoden elämästään.

Lukiolaiset on vaan kateita kun amikset saavat ennemmin kännit ja piparia omassa asunnossa ja tyhmyyttään eivät huomaa mitään vikaa -82 mallin corollassa, jossa roikottaa karvanoppia ja kaivaa nenää.

Lothar
Nykyään kaikista viisaimpaa on käydä yhdistetty amis/kauppis+lukio...

Kannatan. Tämä mahdollistaa heterogeenisemman yhteiskunnan, kun nuorilla ei ole pakko viettää kolmea vuotta saman porukan kanssa.

Ei ne amikset tosiaan ole lukiolaisia tyhmempiä. Ne vaan välttämättä ei osaa derivoida ja luetella yhteyttämisen kaavoja. Toisaalta lukiolainen ei ehkä osaa vaikkapa juotella piirilevyjä.

Mielestäni toiseen asteen tutkintojen tulisi olla sekä yleissivistäviä että ammattiin kouluttavia. Lukiolaisille tarvitaan käytännönläheistä kantaa elämään. Ja yleissivistystähän ei koskaan ole liikaa duunarillakaan. Liian usein kuulee amiksen sanovan "eihän mun tarvii työssä tietää että...".

Vai amiksilla on enemmän kanssakäymistä vastakkaisen sukupuolen kanssa. Naiset pitävät vähä-älyisemmistä miehistä? Mitähän mieltä ovat lukion käyneet naiset?

Kärjistetään sitten vähän miesten stereotyyppeihin nojautuen.

Amis: Salilla käyvä ja nahkatakkia käyttävä salskea bilettäjä, joka omaa hyvät kädentaidot tulevaan ammattiinsa liittyen. Saa naisen kuin naisen lankeamaan renttumaiseen elämäntapaansa.

Lukiolainen: Tietokoneen ääressä kököttävä puukeppi, jonka suurimmat urheilusaavutukset sisältyvät WoW:n hienomotoriseen näpyttelyyn. Ryhti kuin ongen koukulla johtuen alituisesta kirjojen pänttäämisestä(ja tiedefoorumilla hölöttämisestä ). Saamaton kanssakäymisessä vastakkaisen sukupuolen kanssa. Käyttäytyminen näissä harvoissa tilanteissa muistuttaa lähinnä hämähäkin käyttäytymistä esiintymislavalla River dance- esityksessä.

Naiset vaan haluavat lisääntyä älykkäämpien (alfauroksien) kanssa. Nykyisin pitkään työelämässä olleena amiksena voisi olettaa että insinöörit ovat kaikkein tyhmimpiä.

Ainakaan omakohtaiset kokemukset eivät puhu sen puolestä, että ammattikoulun käyneet olisivat jotenkin erityisesti tyhmempiä. Vaikka ihminen olisi hyvin menestynyt kouluissa ja täten pitäisi olla kaikki portit auki, niin siitä huolimatta ei välttämättä ymmärrä mitään yhteikunnan tai työelämän toiminnasta. Monet lukiolaiset ovat ikiopiskelijoita, kaupan kassalla minimipalkalla tai täysin syrjäytyneenä kortistossa. Toisaalta on olemassa amiksia jotka ovat suuren ja menestyvän yrityksen toimitusjohtajana 10 000 euron kuukausipalkalla. Mitä keskustelun aloittaja tarkoittaa älykkyydellä?

Tuppu L
Toisaalta on olemassa amiksia jotka ovat suuren ja menestyvän yrityksen toimitusjohtajana 10 000 euron kuukausipalkalla.

Tällaisen henkilön meriitit vaan on hankittu jotenkin muuten kuin menestymällä amisopinnoissa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30501
Liittynyt16.3.2005

Tämä oli matalaotsainen provo, mutta yritetään hieman valistaa. On typerää kuvitella, että käsityöpainotteiset ammatit olisivat "helppoja" ja ajattelua vaatimattomia. Ehkä ne eivät vaadi kovin korkeilla abstraktiotasoilla tapahtuvaa päättelyä, mutta ilman pään käyttöä ei niissäkään ammateissa koskaan kehity. Samoin on typerää kuvitella, että kouluttautumalla jotenkin automaattisesti pääsisi kiinni korkeaan yhteiskunnalliseen asemaan, käsityöammattilaisista on melkein kaikilla aloilla pula, ja heidän palkat kestävät mainiosti vertailun valkokaulusrahvaan kanssa.

No, vätyksiä ja ongelmatapauksia on molemmissa kouluissa. Yksi yleisimpiä motivaatioita lukio-opinnoille on se, ettei osaa päättää mille alalle haluaa. Onko se sitten sen ylevämpää kuin ammattikoululainen, joka menee amikseen kun ei usko muualle kelpaavansa? Enpä sanoisi. Kummallakaan ei ole tulevaisuutta ennen kuin ryhdistäytyvät.

Mitä tuttavapiiristä voisi sanoa, niin kyllä amikseen menee tietysti koulun keskimäärin rennommin ottavaa ja ehkä hulttiompaa porukkaa. Mutta toisaalta he suorittavat ammattitutkinnon nopeasti, minkä jälkeen he yleensä siirtyvät "aikuiselämään" aidosti omillaan. Siihen liittyvä vastuu kasvattaa, ja viisi vuotta peruskoulun jälkeen keskimääräinen ammattikoulun suorittaja on elämänasenteiltaan hyvin paljon aikuisempi kuin tyypillinen korkeakouluopiskelija. Heillä alkaa olla vakituiset kämpät, parisuhteet, perhettä tuloillaan ja niin edelleen, kun opsikelijat rällästävät bileestä toiseen.

Neutroni

Heillä alkaa olla vakituiset kämpät, parisuhteet, perhettä tuloillaan ja niin edelleen, kun opsikelijat rällästävät bileestä toiseen.Onko asuntolaina, ensimmäisen vastaantulevan ihmisen kanssa parisuhteeseen ryhtyminen ja perheen pykääminen nuorena aikuista, vastuullista tai älykästä?

Eikös tuossa ole juuri se paras resepti mm. perheväkivaltaan, avioeroihin jne.

Ite käyn tällähetkellä talotekniikkaa ja lukiota.

Ehdottoman hyvä valinta, päätä löytyy opiskeluun mutta vähän laiska joten ALU (ammattilukio) on täydellinen juttu meikälle. Jokatoinen jakso on amista, toine lukiota.

Aina raskaan lukiojakson jälkeen pääsee vähän lepuuttamaan aivoja amikseen, yksinkertaisesti pääsen pitämään ainakin henkisesti parempaa elämää aina amikseen.
YO:n paperit on taas hyvää lisää ammatinsaamiseen ja jos jaksaa alkaa lukemaan pidemmällekki, vaikka insinööriksi.

En sanois umpiamiksia tyhmiksi, ehkä heillä on vähän kaveampi elämänkatsomus joka voi "maailmaa tajuavan/nähneen" ihmisen silmissä näyttää tyhmyydeltä.
+ yleensä heillä on myös enemmän maalaisjärkeä kun lukiolaisilla... hirveitä insinöörisäätöjä saa aina ryhmätöissä lukiolaisilta kuulla kun asiat voisi tehdä helpomminkin.

Ja ei, lukiossa joku nörtti saa kympin a-matikasta tarkoita että olisi ylivertainen amiksiin, veikkaan ettei tällä tyypillä pysyisi edes pihdet kädessä.

Son makuasia sano koirako muniaan nuolasi.

Cubemon
Onko asuntolaina, ensimmäisen vastaantulevan ihmisen kanssa parisuhteeseen ryhtyminen ja perheen pykääminen nuorena aikuista, vastuullista tai älykästä?

Eikös tuossa ole juuri se paras resepti mm. perheväkivaltaan, avioeroihin jne.


Juurikin näin. Havaittu naapurustossa.

Tänä päivänä on kuulemma vaikeampi päästä ammattikouluun kuin lukioon. Ainakin rakennus ja kuljetusalojen suhteen asia on näin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat