Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

TS extra kirjoitti 18.10.08: Piikkiötä puhuttaa nuorten itsemurhaketju. Lyhyen ajan sisällä kolme nuorta heittäytyi junan alle. Yli tuhat suomalaista tappaa itsensä vuodessa. Miksi näitä ja muita joukkomurhia tapahtuu? Suomen järjestelmä on niin suojattu, että poliisin, joka tällaisia tapauksia selvittää, on mahdotonta saada tietoja väkivaltaan ryhtyneen terveystiedoista. Väkivallasta voidaan siis tehdä pelkkiä olettamuksia. Syvempiä syitä ei voi tutkia.
Mielialalääkkeillä on todettu sivuvaikutuksia ja niillä voi olla ratkaiseva merkitys väkivaltaisen teon suunnitteluun ja varsinkin sen toteutukseen. Väkivaltaisista sivuvaikutuksista on paljon kirjoittelua Yhdysvaltalaisissa lähteissä. Lopussa oleva kirjoitus vaasalaisessa plogissa kuvaa hyvin näitä näkemyksiä suomalaisessa ympäristössä.

Mielialalääkkeet ovat reseptilääkkeitä ja niiden saajista täytyy olla tietoja Kelan tiedostoissa. Kansanterveyslaitoksen velvollisuus on tutkia Suomessa tapahtunutta väkivaltaa ja väkivallan mahdolliset yhteydet mielialalääkkeisiin. Viimeisen viiden vuoden väkivallan teot ovat niin poikkeuksellisia, että niiden tutkimiseksi tulisi järjestää suuronnettomuustutkinta. Onhan uhreja lukuisa joukko ja suuronnettomuustutkinta on järjestetty jo pienemmänkin uhrimäärän johdosta.

Lainaus:
Mielialalääkkeiden tiedetään aiheuttavan pienelle osalle käyttäjiä (sairaita tai terveitä) maniaa ja psykoottista depressiota. Ongelmia ilmenee yleensä lääkitystä aloitettaessa, annostuksen vaihtumisen yhteydessä ja lääkityksen lopettamisen jälkeen. Riippumattomien asiantuntijoiden mukaan mielialalääkkeiden psykoosiriski voi jatkua jopa kolme kuukautta lääkityksen lopettamisen jälkeen...
Mielialalääkkeet ovat tietääkseni kaikkia kouluammuskeluja yhdistävä tekijä, jos asiasta tehtäisiin tilastollinen tutkimus, olisi korrelaatio lähellä sataa prosenttia, luulisi tällaisen herättävän empiiriseen ajatteluun tottuneita tutkijoita.
Suomessa on viime vuosina tapahtunut useita perhetragedioita joissa toinen vanhemmista on surmannut lapsensa. Kun tutustuu mielialalääkkeiden historiaan, huomaa hyvin nopeasti, että tällaiset perhepiirissä tapahtuvat raa'at henkirikokset esiintyvät usein yhteydessä mielialalääkityksen riskijaksoihin, liekö kukaan empiiriseen ajatteluun tottunut tutkija on tullut panneeksi merkille tällaista yhteensattumaa.
Kaikissa näissä tapauksissa näyttää toimivan samantapainen psykologinen kaava, todellisuudesta etääntyminen,harhakuvitelmat, mania, täydellinen emotionaalinen kylmyys. Useissa tapauksissa on tullut ilmi, että teko on kaikkien tekijän tunteneiden mielestä täydellisesti hänen luonteensa vastainen.
Kouluammuskelujen ja perhesurmien psykologia on hyvin yksinkertaista alkeispsykologiaa, en ymmärrä mitä ihmettelemistä siinä on. Koulusurmissa tekijöiden maailmankuva oli nietscheläistä yli-ihmisajattelua, he näkivät yhteiskuntamme ja kulttuurimme mädännäisyyden ja arvotyhjiön. Mielialalääkkeiden vaikutus aiheuttaa unen, kuvittelun ja todellisuuden sekoittumisen, maailmanparannusajatuksista tulee maanista virtuaalimaailmassa elämistä. Sairas mieli rakentaa tuon virtuaalimaailman arvot ja tunteet tasoittuvat niin, ettei ennen psykoosia koe enää vihaa, pelkoa, rakkautta, empatiaa, ei mitään. Maailmanparannusajatuksesta tulee pelkkä pragmaattinen suunnitelma ja muut ihmiset esineellistyvät ampumaradan maalitauluiksi.
Aggressio kohdistuu siihen tahoon, joka edustaa jotain vihattua tai pelättyä, näissä tapauksissa koulu oli poikien pääasiallinen kontakti heidän halveksimaansa systeemiin ja "tavalliset" ihmiset älyllisesti nautakarjan tasolla olevia tahdottomia orjia. Perhepiirissä on havaittavissa sama malli mutta näissä tapauksissa lapsi on koettu taakaksi, ehkä vain alitajuisesti, samalla kun häntä rakastaa. Mielialalääke poistaa rakkaudentunteet ja empatian, ne sammuttavat pieneltä osalta käyttäjiä otsalohkon rakkauspiirit, sen mikä tekee meistä ihmisiä, jäljelle jää loogisesti toimiva robotti....

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat