Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Asun vanhassa puutalossa ja kuivamuonat pääsivät biojätteisiin kun huomasin, että syöpäläiset ovat alkaneet mässäillä niillä. Eritoten ne näyttivät pitivän maissijauhoista, mutta kaikkiruokaisia näyttävät olevan aina kikherneistä soijapapuihin. Jätin vain avaamattomat muovipakkaukset (+ teet) ja siivosin kaapit ihan normaalilla pesuaineella. Nyt kun teen tarkastuksia (n. tunnin välein) löydän niitä yksi-kaksi avaamattoman makaronipussin alta. Eihän ne nyt sinne pääse?

Eniveis, laji on mulle tuntematon ja ne on todella pieniä sellasia banaanikärpäsen kokosia ötököitä jotka selvästikään ei pidä valosta ja olin näkeväninäni yhdellä yksilöllä siivet. Tosin en usko, että niillä siipiä on. Toukkia en ole toistaiseksi nähnyt. Ehkä jokin kärsäkäs? Vituttaa.

Kommentit (10)

Bongasin yhen ja yritin kattoa tuntomerkkejä: kaksi tuntosarvea, 3-4 "ruumiinosaa", joista perä on isoin. 4 tai 6 jalkaa. Laihahko, litteä. Väri punaruskea - tummanruskea, en sanoisi mustaksi. Näyttää vähän torakalta, mutta tosiaan jotain 2mm pitkä otus.

Joo näyttää olevan justiin tuo riisihärö. Sokeritkin heitin menemään vaikkei näyttänyt saastuneelta. Eivät näköjään sokerista välitä. Mitään myrkytyshommeleita en ajatellut alkaa kokeilemaan kun muutenkin kohta tulee 12kk täyteen vuokrasopimuksessa, joten pääsen muuttamaan. Kylläpä varmaan naapureitakin jatkossa vituttaa kun koko kerrostalo on täynnä jotain vitun riisihäröä...

Heitin nyt teetkin mäkeen. Pitääköhän heittää avaamattomatkin muovipussit suosiolla pois? Ei onneks menny ku jotku 40 euron safkat hukkaan. Enpähän ainakaan leivo vähään aikaan.

Riisihäröt on sitkeitä sissejä, joista ei ilman myrkkyä tahdo päästä eroon. Ne lisääntyvät nopeasti elintarvikkeissa (kaakao, jauhot, ryynit, murot, riisit, mausteet, rusinat, makaronit, pikakahvi jne muttei sokeri) ja yksilön elinaika voi olla jopa 3-4 kk lämpötilasta riippuen. Alle 18 asteessa ne eivät lisäänny ja munat ja toukat ilmeisesti kuolevat pakastaessa (yli viikko alle -20C).

Onneksesi olet muuttamassa pois. Jos nyt kuitenkin käy niin, että satut ottamaan niitä mukaasi uuteen kotiin, tässä muutamia vinkkejä taisteluun:
- kannattaa googlata muiden kokemuksia
- ei mitään ruokia mihinkään kaappeihin tarjolle, paitsi tiiviissä säilytyspurkeissa (jääkaappi/pakastin ok)
- muovipussit ei välttämättä pidättele, riippuu pussista (esim. makaronipussien muovi joskus reiällistä), tiivis purkki on varmempi
- Baygon rulettaa - käsittele kaapit, listat, rakoset jne viikon-parin välein ja myrkytä myös pölynimuri
- paikat ultrapuhtaina, ei murusia lattioilla ym

Viheliäisiä otuksia.

spin0

- Baygon rulettaa - käsittele kaapit, listat, rakoset jne viikon-parin välein ja myrkytä myös pölynimurihelpolla pääsee kun myrkyttäjä
käy paikalla...
180e ja se siitä... toivottavasti

Joo kävin ostamassa niitä sellasia paksuja muovisäilytysastioita ja lasipurkkeja kuivamuonille. Ei niitä enää hirveesti näytä täällä kämpässä pyörivän, kai ne meni naapurin ruokien kimppuun.

Thanks! Bump!

 He wiped the dust off and gently wrapped it in brown paper. Then he placed the parcel in Reuben's hands.

  Racing home, Reuben burst through the front door. His mother was scrubbing the kitchen stove. “Here, Mum! Here!”Reuben exclaimed as he ran to her side. He placed a small box in her work roughened hand.

  She unwrapped it carefully, to save the paper. A blue-velvet jewel box appeared. Dora lifted the lid, tears beginning to blur her vision.

  In gold lettering on a small, almond-shaped brooch was the word Mother.

  It was Mother's Day, 1946.

  Dora had never received such a gift; she had no finery except her wedding ring. Speechless, she smiled radiantly and gathered her son into her arms.

Thsale is a professional, loyal and reliable wow gold supplier online, we pioneered selling cheap wow gold. wow gold, We are a Great MMORPG company. wow money and wow items,which is very cheap WOW Gold! wow gold, Welcome to thsale buy world of warcraft gold Buy Cheap WoW Gold, World of Warcraft Gold, Please look here!wow gold, All US Server 24.99$/1000G on sell! Cheap wow gold,rs powerleveling,wow power leveling,Buy Cheapest/Safe/Fast WoW US EU Gold Power leveling wow gold, FFXI Gil,

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat