Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Suuri haaveeni on ollut jo vuosia, että saisimme kuljetettua jäävuoria vesipulasta kärsiville alueille.
Jotta tämä jäävuoren siirto onnistuisi se täytyy saada ensin paketoitua tiiviisti johonkin materiaaliin.
Jää vuoren tilavuudesta 90 % on veden alla, joten olen kehitellyt laitetta, halkaisijaltaan 50-100 metriä teräsputkesta valmistettu rengas joka lasketaan jäävuoren alle. Tässä renkaassa on kiinni ohuesta materiaalista valmistettu vesitiivispussi , eli tällainen putki täytetään vedellä jolloin se laskeutuu ja sitten kun vettä poistetaan se nousee. Nyt kun tämä rengas on jäävuoren alla ja se nousee ylöspäin jäävuori jää pussin sisään.
Seuraavaksi meidän tulee poistaa suolainen merivesi pussista ja tämä tapahtuu pussin alapäähän kiinnitetyllä pumpulla, ympäröivä vedenpaine tiivistää lopulta pussin jäävuoren ympärille, lopuksi pussin suu suljetaan vesitiiviisti.
Sitten jäävuori hinataan etelä mantereen luona kulkevan merivirran kuljetettavaksi ja varustetaan pitkällä narulla ja poijulla joka sisältää gps paikannus laitteen.
Jäävuori sulaa muutaman kuukauden merimatkalla ja pussiin jää juomakelpoista raikasta makeaa vettä. Tämä pussi haetaan sitten lähelle kriisialuetta ja tyhjennetään ja voidaan käyttää taas uudelleen.
Näitä jäävuoria voidaan paketoida yhdellä kertaa useita kymmeniä kappaleita yksi jäävuori sisältää keskimäärin 125 000 m3 vettä. Mitä mieltä olette ideasta?

Kommentit (10)

Jätin kertomatta aiemmin samankaltaisen idean, joka poikkeaa tuosta. Yhteistä on tuo paketointi. Olen hahmotellut menetelmää jolla kuljetus hoituu taloudellisesti juuri sinne, minne halutaankin. Siihen liittyy uusia innovaatioita, joita en halua julkistaa.

Veden säkkikuljetusta hinaamalla on jo harjoitettu jossain, johon uutiseen täällä oli joskus linkki.

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
Liittynyt13.12.2006
E.N.K
...ja pussiin jää juomakelpoista raikasta makeaa vettä.Tällainen "tislattu" sadevesi ei pitkän päälle ole kovinkaan terveellistä. Vaatinee jatkokäsittelyä.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Mun mielestä olis järkevämpää, että ne ihmiset joilla on pula vedestä, muuttais sinne missä on vettä nii ei tarvis kuljettaa vettä ympäri maapalloa

Aivolääkäri
Mun mielestä olis järkevämpää, että ne ihmiset joilla on pula vedestä, muuttais sinne missä on vettä nii ei tarvis kuljettaa vettä ympäri maapalloa

Sitten tällä palstalla taivasteltaisiin, että ensin mamut veivät meidän naiset ja työt, ja nyt ne vievät vielä vedenkin.

salai
Seuraa 
Viestejä7580
Liittynyt17.3.2005

Idea jäävuorten raahaamisesta ei ole suinkaan uusi, jo ainakin 1970-luvulla asiaa pohdittiin:
Time: Towing Icebergs (Monday, Oct. 17, 1977)
Lisää linkkejä: Media Watch: Towing icebergs (23/08/2007)

Pelkät merivirrat eivät niitä luultavasti vie kovinkaan lähelle määränpäätä eli hinausta pitäisi joka tapauksessa käyttää.

Ongelmaksi pitkään kestävässä matkassa muodostuisi kai juuri tuo sulaminen: Jäävuoren sulaessa sen painopiste usein muuttuu ja se saattaa kellahtaa ympäri, mikä helposti repisi suojapussin sen ympäriltä.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

bioenergia
Olisi varmasti melko kallista kuljettaa tuota vettä ja muutenkin niillä jotka sitä tarvitsisivat sitä, ei ole rahaa.
Ja turhaa muutenkin, ei ole kovinkaan kestävää kehitystä.

Kaupassa saa kaivovedestä maksaa 0,5 - 1,5 ekee puolikkaan pullosta. Jäävuorivedestä takuulla saman. Kun sitä vettä on vaikka vain 120 000 kuutiota, niin ...

tietää
Kaupasta saa kaivodedestä maksaa 0,5 - 1,5 ekee. Jäävuorivedestä takuulla saman. Kun sitä vettä on vaikka vain 120 000 kuutiota, niin ...

Mutta kuka sen maksaa siellä, missä on vesipula pahimmillaan. Siellä euro on päivän palkka parhaimmillaan.

Ja turhaa muutenkin, ei ole kovinkaan kestävää kehitystä.

Mielestäni juomavettä pitäisi saada tuotettua joka paikassa, myös Afrikassa. Jos siihen ei pystytä, niin kulutusta on vähennettävä, mikä tapahtuu itsekseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat