Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Jälleen tutkimus joka valottaa mihin ollaan menossa. Tutkijat kun ovat ihmetelleet miksi pieni määrä hometta aiheuttaa toisinaan niin paljon terveyshaittoja... Selvisi että sädesieni tuottaa samoja toksiineja joita käytetään bio-aseissa.
Koska viranomaiset lopulta asialle jotain tekevät, todennäköisesti vasta silloin kun on aivan liian myöhäistä enää mitään tehdä! Rakennuskanta on materiaaleissa ja muissa kustannuksissa tapahtuneen säästämisen ja törkeiden rakennusvirheiden takia jo niin suurelta osin kosteusvaurioista, ettei muu auttaisi kuin räjäyttää home-loukot kasaan ja rakentaa kaikki uusiksi! Aivan järjettömän kallista jo rakennusten tutkiminen, jos se tehtäisiin oikein. Saati sitten kun alettaisiin etsimään vastuullisia katastrofin syntyyn ja salaamiseen.
Mutta sisäilmaongelman aiheuttamat kustannukset menetettyinä sairas päivinä ja tuhoutuneena terveytenä ovat jo nyt kovat, puhumattakaan selittämättömästi, siis virallisesti, lisääntyvästä astmasta ja muista autoimmuuni sairauksista...
Viranomaisten toiminta kun on vain kirkkain silmin asian kieltämistä ja maton alle vaikenemista, on järjestelmässä ja terveyttämme "valvovissa" tahoissa joko lahjottuja viranomaisia, tai muussa tapauksessa täyysin piittaamatonta ja rikollisen ammattitaidotonta väkeä! Korvauksia menetetystä terveydestä ilmeisesti kovasti pelätään, vaikka mikään ei menetettyä terveyttä korvaa!
Ikävä kyllä itse kokematta ei voi pahimmissa painajaisissaankaan kuvitella mitä toksiinit elimistölle saavat aikaan, kaikkein helpointa kun on kieltää ongelma, vähätellä tutkimuksia joita jo vuosia, ainakin 90-luvun alusta lähtien, kokoajan tulee lisää ja lisää! Ikävä vaan, että kansalaisten tieto asiasta lisääntyy samalla kun yhä useampi menettää selittämättömästi terveytensä, verkosta etsimällä löytää tietoa nykyään jokainen, eikä sitä voi estää muuten kuin sensuroimalla tai kaatamalla netti!

Kommentit (8)

Petri Riikonen
Seuraa 
Viestejä245
Liittynyt16.3.2005

Homeetkin kyllä tuottavat toksiineja, mutta sädesienet eli aktinomykeetit kuuluvat nimestään huolimatta bakteereihin, eivät homeisiin tai muuhunkaan sienikuntaan.

Tässä tulee esille hyvin myös siivoamisen tärkeys. Jos jättää kaiken lojumaan, tulee kaikenlaisia bakteereita ja homeita pölyn lisäksi, ja niistä aiheutuu sitten haittaa terveydelle ja yleensä jaksamiselle.

Homeet, hiivat ja bakteerit tuottavat toisinaan myrkyllisiä aineita. Pilaantunut ruoka voi olla haitallista juuri näiden mikrobien tuottamien aineiden vuoksi. Vaikka ruoka steriloitaisiin, ei myrkky välttämättä hajoa. Riippuu tapauksesta.

Toisilla mikrobeilla taas mennään toisinpäin - itse mikrobi on haitallinen, eikä niinkään sen tuottamat aineet. Silloin on tosin enemmänkin infektiosta kuin ruokamyrkytyksestä kyse.

Tetrafuran
itse mikrobi on haitallinen, eikä niinkään sen tuottamat aineet.Kuinka ko. mikrobit aiheuttavat haittoja?

Toki infektioissakin ollaan kemian kanssa tekemisissä loppujenlopuksi, joten saivarrellen voidaan sanoa bakteerin tuottamien aineiden olevan aina syyllisiä. Kyse onkin siitä rajanvedosta, että miten aine päätyy elimistöön.

Ruokamyrkytyksessä esim. home tai muu mikrobi tuottaa ruokaan myrkkyä normaalin aineenvaihdunnan seurauksena. Näin voi käydä elintarvikkeen varastoinnin ja kuljetuksen. Vaikka home kuolisi säteilyyn, lämpöön tai johonkin muuhun, saattaa sen tuottama myrkky edelleen olla tuotteessa läsnä ja näin ollen saada ihmisen sairastumaan. Seuraa myrkytys, joka tappaa tai menee joskus ohi. Se voi mennä ohi ilman lääkkeitäkin, kunhan elimistö vain kerkää hajottaa nuo aineenvaihduntatuotteet. Tämä tapahtuu maksassa. Kaikki sienetkään eivät ole syötäviä ryöppäyksen jälkeen. Tässä on samasta kyse. Monet ruokamyrkytysbakteerit kuolevat mahassa, joten niistä ei tule infektiota, vaikka niitä bakteereita kuinka söisi. Sensijaan niiden mukana kantautuva myrkky on asia erikseen.

Ruuan kautta saataava infektio taas toimii sillä periaatteella, että steriloinnilla voidaan ehkäistä koko ongelma. Otetaanpa vaikka kuuluisa pernarutto esimerkiksi. Vain muutama itiö riittää tappamaan, koska ihmiselimistössä nuo itiöt heräävät "henkiin" ja alkavat jakaantumaan hurjaa vauhtia. Nekin siis ennenpitkää tappavat juuri omien aineenvaihduntatuotteidensa avulla, mutta pernaruttoitiöt voitaisiin teoriassa steriloida ja syödä turvallisin mielin. Tietääkseni pernarutto ei esim. omenassa, tai makaroonilaatikossa juuri mitään aineita tuota, vaan nimenomaan ihmiselimistössä. Jos moinen infektio pääsee elimistöön, alkavat valkosolut töihin (toivottavasti). Tässä vaiheessa maksa ei ole samalla tavoin kuvioissa, kuin äsken, eikä tapahtuma ole pääasiassa myrkyllisten aineiden hajottamista, vaan niitä tuottavien mikrobien tuhoamista. Tässä kohtaa elimistö pyrkii ratkaisemaan ongelman syyn eikä vain lievittämään oireita.

Myös kosteusvaurioiden aiheuttamat homeet, joita syntyy myös rakennusvirheiden seurauksena isoon osaan rakennuskannasta, tuottavat tutkimusten mukaan lukuisia toksiineja, siis myrkkyjä. Samoja myrkkyjä käytetään biologisissa aseissa, joten jo siitä ehkä saa suuntaa niiden aiheuttamasta vahingosta, tuskin aseisiin mitään pikku-pöpöjä laitetaan...
Tutkimustuloksia on jatkuvalla virralla valmistunut, tulokset toinen toistaan järkyttävämpiä, jo vuosikymmeniä! Ongelma on siis tiedossa ja koskee kaikkia, ei vain vuokralla asuvia, nk. ala-luokkaa, sillä moni koulu, lastentarha ja virastorakennus kärsii sisäilmaongelmista. Asia kun on koitettu vähätellä ja vaieta kieltämällä ongelman vakavuus, mutta se ei ole auttanut. Kyseessä on taas yksi esimerkki siitä, kuinka väärässä paikassa säästämällä saadaan loppulasku paisumaan käsittämättömän suureksi. Ja kun ongelmasta alkaa suuresti kärsimään omistava luokka, siihen on silloin jo puututtava, sillä kaikkia kun ei saa hiljennettyä vähättelemällä ja syyllistämällä, loputtomiin ei voi kaikesta syyttää ihmisen psyykettä!
Hallituspuolueiden vaalitentissä asian pois vaikenemisesta sai hyvän kuvan, kun kristillisdemokraattien pj. alkoi ottamaan puheeksi home koulut, sanoi sanan home kaksi kertaa, niin vaiennettiin voimakkaasti heti! Ainoa asia josta ei saanut puhua koko lähetyksessä, saivat muuten edustajat mölistä päällekkäin pitkiä toveja kenenkään keskeyttämättä...
Siis asiasta hallitustasolla pitää vaieta, samaa rataa kuin talouden todellisesta tilasta kun ei saa puhua, kun ei saa pelotella ihmisiä kuten Katainen asian selitti...
En periaatteestakaan koskaan ole kd:n ehdokkaita ajatellutkaan äänestää, sillä vierastan politiikan ja uskonnon sekoittamista, mutta nyt ryhmän pj. Räsänen näytti kuka todella ongelmista on huolissaan, persut menettivät ainakin meidän perheen äänet, kun ei vain uskallusta näy Soinilla todellisuudessa olevan.
Tutkimuksissa sisäilmaongelmiin liitetään monia autoimmuuni sairauksia ja monia muita oireita joita on ihmetelty selittämättömästä lisääntymisestään, kuten ADHD. Populistit siis ilmeisesti ovat olleet oikeassa sanoessaan nyt joutuvamme maksamaan edellisen pankkikriisin leikkauksia, syy tähän vain on toinen kuin on arveltu...
Kun tietoa netistä etsii, tavallinenkin ihminen löytää tietoa mitä on kovasti koitettu vaieta kustannusten pelossa, vai onkohan syynä se, että kukaan kun ei vastuuta uskalla kantaa vastuuta viranomaisten vallitsevasta käytännöstä olla piittaamatta ihmisten terveydestä... Kiinteistöjen arvo kun on sidottuna niiden kuntoon, ei romahduksen pelossa suostuta edes tutkimuksia suorittaa, moni joutuu jatkuvasti jäämään työkyvyttömyys eläkkeelle sairastuttuaan työpaikallaan ja menetettyään terveytensä, vuosia tosin silloinkin saa tapella että virallisesti paperiin kirjataan syyksi homeen aiheuttamat sairaudet. Toiset joutuvat asumaan saastuneissa asunnoissa saamatta mitään apua jos vuokralla asuvat, omistus asuntoon puhdistus remonttiin saa 75% tukia ja samasta paikasta vielä omavastuu osuuteen rahoituksen... Luokkayhteiskunta on julma vaikka sen olemassaolo kiistää koitetaan...

Pikkuhiljaa nousee asia esiin jopa valtamediassa, homekoulujen kunnostuksee varataan suuria summia, ei ole kosmeettiset pintaremontit auttaneet vaan henkilökunta vaan sairastaa... Kun säästetään väärässä paikassa saattaa loppulasku yllättää...
Ongelmaan on pakko puuttua, olisi pitänyt jo kauan sitten, niin säästöä kuluissa tulee kovasti! Kuntatasolla alkavat päättäjät lopultakin ymmärtämään kuinka kalliiksi tulee kun sisäilma-toksiinit tuhoavat monien terveyden, siinä kun koulujen kyseessä ollessa ei katsota onko rikkaan vai tavan duunarin lapsi, joka jatkuvasti sairastaa!
Kokoajan yli vuosikymmenen on tutkijat koettaneet saada asiaa esiin, tutkimustulokset kun ovat todella pelottavia, saattaa löytyä moneen selittämättömästi lisääntyneeseen vaivaan syy noista tutkimuksista!
Ongelma on kauhistuttavan laaja, paljon laajempi kuin julkisesti uskalletaan ääneen sanoa! Jos mitään ei tehdä ja pian, ja paljon laajemmassa mittakaavassa kuin vain koulujen saastumisien suhteen, loppulasku vaan kasvaa!
Rakennuskustannusten säästöt kolahtavat ja lujaa, kansa kärsii joka yhteiskuntaluokassa, kuntien kiinteistöt kun melkein kaikki ovat samojen rakentajien tekosia kuin saastuneet koulut! Mitä kaikkea samat tahot ovatkaan rakentaneet samoilla rak.vieheillä...
Kun työssä ollessaan jo moni menettää terveytensä, mitä tapahtuukaan kun homeperäinen toksiini saastuminen on tapahtunut kotona... Kuntien vuokra-asunnot ovat myös rakennettu samojen tahojen toimesta kuin koulutkin, eikä 25 vuoden välein vaadittava, siis paperilla, remontointi täytä monessakaan tapauksessa kuin kosmeettiset toimet!
Kun on seurannut vuosia kestävää vääntöä koulujen kohdalla, kuinka ongelma on sitkeästi vaiettu ja kiistetty, tutkimukset suoritettu vain lumeeksi ja ainoana ohjeena ollut säästäminen, ei voi kuin ihmetellä koska ruvetaan etsimään vastuullisia viranomaisia...
Liian monet joutuvat sairastamaan saamatta mitään apua, saati tietoa mistä terveyden pettäminen johtuu, sillä terveydenhuolto on saman instanssin ohjeistama kuin mm. terveystarkastajat! Säästöä vaaditaan keinoja kaihtamatta, muotia on syyttää sairastavan psyykettä, kun syytä muuten ei löydy tai halutalöytää!
Ihmisten tulisi avata silmänsä päättäjiemme vastuuttomuuteen ja piittaamattomuuteen, käytäntönä kun on ihmisistä piittaamattomuus toiminnan kalleuden ja laajuuden takia! Monet ovat joutuneet haastamaan oikeuteen kunnat, kun työpaikan sisäilmaongelmiin ei muuten ole haluttu puuttua! Tietoa vaarasta on ollut jo useita vuosia, sen laajuutta ja seurauksia ei vaan kukaan tiedä, ja julkisuuteen asiaa ei tuoda, kun ei haluta pelotella ihmisiä!!! Kuulostaako tutulta? Uudet tutkimukset tuovat kokoajan toinen toistaan kauheampia seurauksia esille, ne vain ei vaikenemalla muutu paremmaksi!
Jos mielenkiintoa riittää, tai epäilee jatkuvan sairastelun saattavan olevan muuta kuin mielikuvitusta, kannattaa koittaa etsiä verkosta asiaa käsitteleviä tietoja, oireet mitä home aiheuttaa ovat yksilöllisiä ja niitä on todella paljon, aivan liikaa vaiettavaksi!

Ylä-asteella muistan kuinka minulla tuli yhdessä luokassa todella ikävä olo. Kurkkua kuivasi ja henkeä ahdisti. Noh sisulla sen aina jaksoi. Tyhmää ettei tullut otettua asiaa esille.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat