Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

On kuulemma lottovoitto syntyä Suomeen. Ehkä se onkin välttämättömyys, jotta voi suoriutua elämänaikaisista kuluista, kun tarkastelee maailmanmenoa. Toki meillä valtionvelka on btk-mittarilla paljon pienempi kuin Yhdysvalloilla, eikä meillä ole läheskään noin suuria kattamattomia vastuita.

http://www.uusisuomi.fi/nakokulmat/petr ... aja-maksaa

Tässä ote:

Pelkästään Yhdysvalloissa lähennellään tuhatta miljardia (biljoona) taalaa uutena apuna, kun aikaisempaa velkaa on yli kymmenen biljoonan eli noin 30 000 taalaa jokaista kansalaista kohden. Tämäkään ei ole vielä koko totuus, sillä lisäämällä vielä kattamattomat sosiaaliturva-, terveys- ja eläkevastuut päästään jo yli 500 000 taalaan jokaista kansalaista kohden. Kokonaisvelka näyttää 59 biljoonaa dollaria.

Summat kuulostavat suurilta, ja sitähän ne myös ovatkin. Yhdysvaltain dollari on hyvä esimerkki nykyisestä keskuspankkipolitiikasta. Vuoden 1913 yksi dollari vastaa lähes 21 vuoden 2007 taalaa eli paperivaluutasta on hävinnyt yli 95 prosenttia arvosta vajaassa sadassa vuodessa. Absoluuttiset summat suurenevat ja ostovoima häviää vuosi vuodelta - paperirahasta ei ole arvon säilyttäjäksi

Kommentit (1)

Mielenkiintoinen aihe! Onnittelen sinua ainakin siitä että keksit mielenkiintoisemman aiheen keskustella ja halkoa hiuksua kuin Teuvon "kuinka pelastaa pyhä Suomalainen rotu sukupuutolta"

En tiedä noista globaaleista talousasioista kovinkaan paljoa. Oma käsitykseni(ei siis mikään absoluuttinen totuus, ei lähellekään)on, että jenkeissä jo sisällis-sodan aikaan oli joukko keinottelijoita, jotka rahastivat kyseisellä sangen vakavalla geopolitiisella konfliktilla. Mainittavin heistä oli J.P Morgan, joka kunnostautui sota-aikana myymällä armeijalle heidän omat kiväärinsä pienen "korjauksen" jälkeen tuplahinnalla takaisin. Suosittelen googlettamaan kyseisen kaverin. Hän oli kyllä aika ketku

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7050529.stm

http://en.wikipedia.org/wiki/J._P._Morgan

Morgan ja kumppanit siis ilmeisesti perustivat sodan jälkeen keinottelu kautensa päättyessä tämän pikku Fedin dominoidakseen koko USA:n taloutta. Oma mielpiteeni siis on, että Fed ei ole kaiken pahan alku ja juuri. Se on vain näiden keinottelijoiden ja pankkirosvojen vallan näkyvin symboli. Jo vuosia ennen Fedin syntyä he käytännössä kontrollivat tyystin Amerikan taloutta. "Sankaripresidentti" Teddy Rooselvelt yritti pistää näille kavereille vastaan, mutta käsittääkseni tämä hänen pikku ristiretkensä hiljaa haudattiin hänen Presidenttikautensa jälkeen. Presidentti Woordrow Wilson sekä hyväksyi Amerikkalaiset asekuljetukset Englantiin(sodan todellinen syy) että Fedin eli käytännössä pankiirirosvojen yksityisen valtionpankin perustamisen. Hän siis käytännössä pyyhki pois edeltjänsä työn panna pankkirosvot kuriin. He saivat totaalisen vallan Yhdysvaltain politiikasta, ja aiheuttaen pohjattomalla ahneudellaan sotia käänsivät kansakunnan huomion "National Securityyn" missä se aina noista päivistä lähtien on ollutkin.

En todellakaan tiedä aiheesta paljoa, mutta käsittääkseni hieman yli 100-vuotta sitten J.P Morgan oli aiheuttamassa vuoden 1907 "suurta pankkikriisiä" Hän "ratkaisi" itse aiheuttamansa ongelman kutsumalla suuren joukon muita pankiireja koolle, ja painostamalla+uhkailulla loi keskietyn "pelastuspaketin" Eli järjestelmään jossa ei ollut kieskitettyä keskuspankkia luotiin kriisi, joka pakotti lopulta keskitetyn keskuspankin synnyn, jota valtion sijaan kontrolloivat nämä pankiiriiherrat, jotka siis omistivat isoja yrityksiä ja pankkeja. He saivat nyt kaiken muun lisäksi vielä oikeuden painaa omaa rahaansa. Näin ainakin itse käsitän tapahtuneen ja nuoden 1907 "suuren kriisin" jossa Morganista tuli itse aiheuttamansa kriisin suuri pelastaja ja "kansallinen sankari" Nämä kaverit eivät varsinaisesti ole "pahoja" vaan itsekkäitä ja rahanahneita veijareita, jotka itse luomalla kriisillään pääsivät näin virallisesti kontrolloimaan USA:n taloutta, kun he aiemmin olivat tehneet sen yritys ja pankkimonopolien kautta. He ovat länsimaisen talouden ihanne, ahneet ja kontrollivat keskuspankiirit. He tämän Fedin ja nykyisen järjestelmän alunperin loivat. Nykyinen "talousromahdus" tapahtui kun Amerikan keskiluokka oltiin käytännössä ulosmitattu mittaavilla "immigration+outsorching" ja loputtomilla varusteluohjelmilla, jotka pääosin hyödyttivät heidän omistamiaan pikku yrityksiä. Kyseessä ei ole draama, vain näytelmän lopullinen kohtaus. Nämä kaverit ovat jo kauan, KAUAN ennen tätä päivää tyystin kontrolloineet Amerikan taloutta. En usko että Amerikassa edes on elossa ketään, joka on syntynyt ennenkuin nämä konkarit tyystin kontrolloivat USA:n taloutta. Fed on heidän valtansa SYMBOLI! Et sinä Amerikan isoja pankkeja tai yrityksiä romahduta vaikka Fedin valtiostaisitkin. Se on vain heidän valtansa näkyvin symboli.

Ja mitä taas dollarin arvoon tulee, niin kyllähän se laskee kun ENTISEN Supervallan mahti maailmalla myös luonnollisesti laskee. Valutta on vain paperia tai digitaalisia numeroita, joita ei enää edes ole sidottu kultaan. Pelkkä tyhjä symboli! Oli vain ajan kysymys kunnes nämä herrat ryöstäisivät Amerikan putipuhtaaksi!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat