Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

"Amerikkalainen miljönääri ja kaksi venäläistä kosmonauttia ovat laskeutuneet turvallisesti Kazakstaniin perjantaiaamuna kymmenen päivän avaruusasemavierailun jälkeen.

Tietokonepelien suunnittelijana kuuluisaksi tullut Richard Garriott matkusti Sergei Volkovin sekä Oleg Kononenkon mukana Soyuz-aluksella.

Garriott on kuudes avaruusasemalla käynyt turisti. Garriott maksoi avaruusmatkastaan noin 30 miljoonaa dollaria eli runsaat 23 miljoonaa euroa.

Hän on Nasan astronauttina uransa tehneen Owen Garriottin poika ja ensimmäinen amerikkalainen, joka on seurannut vanhempansa jälkiä avaruuteen.

Laskeutumisen jälkeen Garriott kuvasi matkaa elämänsä huippuhetkeksi. Hän tervehti laskeutumisen jälkeen isäänsä ja kertoi kaipaavana läheistensä seuraa sekä tuoretta ruokaa."
(lähde:YLE)

Miten on, avaruusturismista tulee tulevaisuudessa halvempaa, ja esim Virgin suunnittelee aloittavansa kaupalliset avaruuslennot vuonna 2009. Lähtisitkö, jos hinta olisi kukkarollesi kohtuullinen? Puhutaan nyt vaikka samasta hintaluokasta kuin maailmanympärimatka.

Itse lähtisin mielelläni.

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat