Seuraa 
Viestejä45973

Olen kuullut tai lukenut asiasta jossain ja asia jäi mietityttämään. Eli pitääkö paikkansa että 1/9 uutisista sanomalehdissä (juorulehdissä tietty isompi määrä) ja television uutisissa ei pidä paikkaansa tai että tietoja on ratkaisevasti muutettu. Asia kuulosta järjettömältä ja tulee heti mieleen, että mitä kaikkea sontaa sitä meidän päihimme on yritetty tunkea. Toivottavasti täältä löytyy vastaus.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Jokaisella asialla on aina monta eri näkökulmaa. Vaikka uutiset pyritään kertomaan puolueettomasti, silti samasta asiasta kerrotaan eri maissa eri tavalla. Yleensä uutiset on hyvin pitkälti totta, mutta ne tulevat aina jonkun "värillisen" suosdattimen läpi. Osa asioista kerrotaan ja mitä ei haluta jätetään pois. Jos halua todellisen kuvan jostain uutisesta kannattaa katsoa mahdollisemman moneen eri maan uutisia aiheesta.

Esimerkiksi: kenen puolella media oli irakin sodassa? No ei varsinaisesti kenenkään, mutta jenkejä kuvatiin enemmän kuin Irakilaisia. Amerikkalaisista uhreista puhuttiin tapioina ja Irakilaisista voitoina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On vähintäänkin naiivia edes kuvitella, että uutiset olisivat jotenkin objektiivisia. Uutistoimistot kertovat tasan sen mitä niiden omistajat haluavat kerrottavan. Yhdysvalloissa paikallinen media on kokonaan juutalaisessa omistuksessa eikä niissä uutisissa juurikaan kritisoida Israelin politiikkaa, tai Bushin toimintaa, joka palvelee suoraan sionismin etuja. Amerikan uutisoinnissa nähdään vain valkoisten harjoittamaa rasismi, vaikka tilastollisesti juuri he ovat kärsijöitä. Lisäksi media tarjoilee valkoisia syyllistävää materiaalia, sekä rotujenvälistä saastaa. Näin "yleisöstä" saadaan yhteisöllisyyden tunteen menettänyttä karjaa, jonka mielipiteitä helppo hallita, ja jonka toimintaa on yhtä helppo ohjailla kuin Yhdysvaltojen sotavoimia maailmalla. Räikein esimerkki tällaisesta median vallasta liittyy Israelin valtion perustamiseen. Sodan jälkeen uutistoimistot rummuttivat myötätuntoa juutalaisille, sekä kuvailivat Israelin perustamista juutalaisten kotiinpaluulla. Temppu onnistui ja YK teki historiansa suurimman rikoksen. Todellisuudessa n. 95% maailman juutalaisista on Katsaali-heimon perillisiä, eivätkä siis hebrealaista alkuperää. Katsaalit olivat raaka ja vihattu Turkkilainen paimentolaisheimo, joka kääntyi juutalaisuuteen. Palestiinalaisparoilla ei tietenkään ollut rehellistä tukea takanaan, ja heidän pelinsä oli pelattu. Eli tässä informationalismin aikakaudella on syytä olla kriittinen uutisointia kohtaan, jos haluaa säilyttää oman ihmisyytensä.

Manticore: Et ole ilmeisesti ikinä käynyt USA:ssa ja perustat mielipiteesi ennakkoluuloille, tai jos olet niin et ole katsonut muita kanavia kuin FOXia ja lukenut ainoastaan konservatiivisia sanomalehtiä. Totuus nimittäin on että paikallisissa sanomalehdissä, radio-ohjelmissa ja TV:ssä arvostellaan USA:n ulkopolitiikkaa, Bushia ja hänen hallintoaan todella rankalla kädellä jos siihen on aihetta - ja aihettahan siihen kyllä on. Eurooppalainen media antaa helposti sellaisen kuvan, että USA:ssa kaikki tukevat Bushia ja hänen tekosiaan, vaikka itse maassa asuneena voin sanoa, että siellä ollaan ihan yhtä kyrpiintyneitä koko mieheen kuin täälläkin (kannatusprosentti lähellä 35%). Omien kansalaisten asema mietityttää siellä myös, samoin ulkopolitiikka. Myös Israelin toimintaa kritisoidaan, mutta niin kritisoidaan myös Palestiinalaisten itsemurhaiskuja. Mediat USA:ssa eivät ole pelkästään juutalaisten omistuksessa vaan enemmistön omistaa edelleen valkoinen kristitty miespuolinen henkilö.

Astu ulos subjektiivisuuden kuorestasi ja ala tarkkailla maailmaa ilman ennakkoluuloja.

Kurrestein
Olen kuullut tai lukenut asiasta jossain ja asia jäi mietityttämään. Eli pitääkö paikkansa että 1/9 uutisista sanomalehdissä (juorulehdissä tietty isompi määrä) ja television uutisissa ei pidä paikkaansa tai että tietoja on ratkaisevasti muutettu. Asia kuulosta järjettömältä ja tulee heti mieleen, että mitä kaikkea sontaa sitä meidän päihimme on yritetty tunkea. Toivottavasti täältä löytyy vastaus.

Vaikeaa sanoa juuta tai jaata, etkö pysty kertomaan, kuka tälläistä väittää? Pitäisi olla vahvat todisteet asiasta. Voihan sitä väittää mitä tahansa, salaliittoteoreetikot ovat siinä hyviä.

Miiten kukaan pystyisi väärentämään uutisiai? Eihän kellään ole mediamonopolia, jossain Kiinassa tai P-Koreassa tilanne voi olla erilainen kun valtio sanelee mitä kansa saa tietää, mutta "vapaassa" maailmassa tuskin peitellään tai vääristellään uutisia. Uutisia tulee valtavasti, ja suuri osa niistä olisi valheellisia? Vaikuttaa aika hullulta salaliittoteorialta tai Kati Sinnemäen jutulta. Jokainen toimittaja mukana juonessa? Tämänkin lehden toimittajat?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat