Seuraa 
Viestejä506
Liittynyt15.1.2008

[size=150:1wulwbge]Suomen poliittinen järjestelmä uusiksi[/size:1wulwbge]

Koska Suomen poliittinen järjestelmä ei enää ole toimiva, on sille mietittävä toinen vaihtoehto. Nykyinen järjestelmä on epäoikeudenmukainen, korruptoitunut, patriarkaalinen ja vinoutunut. Nykyinen järjestelmä ei ole taannut enää pitkään aikaan, jos koskaan, Suomelle ja sen kaikille asukkaille mahdollisuuksia hyvään ja tasa-arvoiseen elämään.

Ehdotan, että nykyisen edustuskuntalaitoksen rinnalle perustetaan yhteiskuntalaitos, jonka tärkein tehtävä on kaikissa toimissaan ja päätöksissään tähdätä koko Suomen ja yhteiskunnan parhaaseen.

Nykyisen edustuskuntalaitoksen puolueiden edustajien määrä lasketaan 200:sta 100:aan ja uuden yhteiskuntalaitoksen edustajiksi valitaan 100 henkilöä omilla vaaleilla tai normaalein työnhaku-menetelmin. Yhteiskuntalaitoksessa otetaan käyttöön tasavertaiset kiintiöt. Edustajina siellä on 50 naista ja 50 miestä kaikista ikäluokista tasaisesti. Edustajat eivät saa kuulua mihinkään puolueeseen. Eduskuntalaitos on jatkossakin puolueisiin kuuluvien ihmisten paikka. Yhteiskuntalaitos jakaa tilat tasavertaisesti eduskunnan kanssa.

Suomi ja Suomen valtio olemme me, kaikki maan asukkaat. Suomen valtion varat ja verotulot ovat meidän, kaikkien maan asukkaiden varoja. Me omistamme ne. On aloitettava uudenlainen toiminta, joka tähtää koko Suomen ja sen kaikkien ihmisten parhaaseen. Yhteiskuntalaitos toimii vastavoimana eduskuntalaitokselle, mutta toivottavasti, nämä kaksi laitosta löytävät ajan mittaan myös yhteisiä säveliä.

Ehdotan, että Suomen valtio asettaa useilta eri sektoreilta tarvittavan määrän työryhmiä suunnittelemaan tätä uutta järjestelmää, koko kansan ja koko Suomen yhteiskuntalaitosta.

Kommentit (1)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat