Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Paranormaaleja ilmiöitä on kuvattu tapahtuvan kautta historian. Tiede ei kuitenkaan suostu tutkimaan näitä, joko leimaantumisen pelossa tai vähäisen uskomuksen takia. Todisteita kuitenkin löytyy kasapäin näiden todellisuudesta jos vähänkin jaksaa nähdä vaivaa etsimisessä. Onko kaikki "todisteet" tekaistuja, mielikuvitusta, huijausta ja kuvankäsittelyä ja ennenkaikkea miljoonia hulluja ihmisiä ketkä jaksavat nähdä vaivaa näiden takia? Miksi todisteita ei oteta vakavasti tai niitä ei nähdä sensaatiomaisina? Onko todella näin, että ennustaminen, ufot, henkiolennot, ihmeelliset kyvyt ja muut vastaavat ovat todella yhtä suurta huijausta vai onko näissä mitään perää?

Sivut

Kommentit (32)

Jotta ilmiötä voisi tutkia, se pitäisi ensin havaita ja mitata, toistaiseksi ei ole uskottavasti esitetty yhdestäkään paranormaalista ilmiöstä mitään muuta kuin ihmisten omia todistuksia ja huonoa todistemateriaalia, kuten valokuvia tai videokuvaa. Näiden pohjalta ei mitään tutkita.

Jos joku osaa itse tuottaa jotain paranormaalia asiaa, niin siitä vaan keräämään rahat pois Suomen Skepsiskseltä ja James Randiltä. Jännästi vaan tähän mennessä ne pari hassua tuota yrittänyyttä ovat itse todistustilanteessa menettäneet "kykynsä" ja selityksiä on kyllä riittänyt.

Ei paranormaalia ole olemassakaan... kun jokin ilmiö todistetaan siitä tulee tiedettä.

Ajatelkaapa vaikka kännykkää, joka tippuu keskelle viidakkoa kylään, jossa valkoinen mies ei ole koskaan käynyt... Veikkaampa, etteivät osaa hyödyntää tuota paranormaalia tekniikkaa, kun ei ole edes kenttää... voi olla, että nokialainen kelpaa koukutettuna paikallisille uistimeksi.

Ja toisin päin, tiputetaan viidakko kylän shamaani pilvenpiirtäjän huipulle... tuskimpa hurmoksen teknikko, montaakaan vakuuttuneeksi saa lentotekniikastaan, jota sokeat eivät näe...

Shamaani koukutetaan poliisin toimesta... tuntematonta kieltä puhuva, itsemurha kanditaatti viedään hullujen huoneelle, jossa koukutusta jatketaan eri näköisin kemikaalein... Lukuisten sähköshokki hoitojen, ja kemiallisen tehopumppauksen jälkeen potilaalle, tehdään lobotomia, koska sielun oppineet epäilevät vakavaa parantumatonta skitsofreniaa.

Hoito onnistui, sielu saatiin hiljaiseksi... ei kuulu enään huutoa tyhjyydestä. Kyseinen shamaani, lähetetään kouluihin valistamaan koululaisia käännytystyön tarpeellisuudesta... Taksvärkki päivänä koululaiset sitten keräävät rahaa retkikunnalle, joka pian lähteekin käännyttämään viidakkoon jumiutuneita, teknisesti jälkeen jääneitä ihmispoloisia.

a) Koska on opetettu että kaikki normaalista poikkeavat havainnot ovat luultavasti vain häiriötiloja päässä.

b) Tapauksia on harvoin, vielä harvemmin todistusaineistoa.

c) Lukuisia tapauksia jotka on todettu huijauksiksi, nakertaa ihmisten uskoa muihin tapauksiin.

En jaksa uskoa enkä etsiä paranormaaleja tapahtumia koska niiden lukeminen tuskin hyödyttää elämääni pätkääkään.
Tarkoittamatta siis että heti telottaisin kaikki tapaukset vetoamalla hulluuteen tms.

EDIT: Amerikassa on itseasiassa tutkittu ihan verorahoin paranormaaleja ilmiöitä, ja vakavasti. Mut sielläki ne proffat joutu toteamaan että kaikenmaailman ajatustenlukemiset sun muut olivat silkkaa sattumaa tai laskelmointia perustuen psykologiseen havannointiin.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331
Liittynyt22.3.2005
TraXter
Paranormaaleja ilmiöitä on kuvattu tapahtuvan kautta historian. Tiede ei kuitenkaan suostu tutkimaan näitä, joko leimaantumisen pelossa tai vähäisen uskomuksen takia.

Tämä on se kohta jossa silmien pitäisi aueta. Tiedän. Ei toivoa.

”Tiede ei kuitenkaan suostu tutkimaan näitä”. Synonyymi tälle, valitettavasti TaxTrev —jos et ole trolli — on se ettei näitä ilmiöitä ole pystytty toistamaan nykytavalla tieteen keinoihin luettavissa olevin keinoin.

Jos olisi, sinun ei tarvitsisi hönkiä mitä höngit.

Siis onko tiede syypää sille, ettemme kaikki hillu paranormaalin hetteisellä partaalla ja nojaa siihen mikä ei ole näkyvillä, mutta mikä on aivan hallitsemattomissa fantasioissa aina joillekin ja jostain tutkimattomista syistä todellisinta totta.

Tarvitset käsittämättömän salaliittoteorian selittääksesi sen pois, että tukeudut tyhjään TraxTen.

Ihan oikeasti. Kenelläkään ei ole aikaa ottaa selvää mitä tuollaisten fantasioiden takana yksilön jälkeenjääneessä psykofyysisessä kehityksessä on. Ei kerta kaikkiaan. Ja se on suurin syy, että itsensä noloiksi ilmoittautuvia riittää. Tälläkin palstalla. Etenkin tällä.

Eikös skepsiksellä ole edelleen piikki auki. Yksikin toistettavissa oleva, tieteellisesti edes likimäin hyväksyttävä näyte paranormaalin ilmiön todenmukaisuudesta tekee esittäjästään rikkaan.

Miksi kirjoitella näistä tällaisille palstoille. Sinulla TaRxteF, jos on jotain lisättävää, ota yhteys skepsikseen, jos ei muusta, niin kipeästä rahantarpeestasi.

Muuten, ole hiljaa ja keskity keskusteluun olevaisesta.

Että väsyttää keskimääräinen tyhmyys. Juma.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Vaari

Muuten, ole hiljaa ja keskity keskusteluun olevaisesta.

Että väsyttää keskimääräinen tyhmyys. Juma.
Etkö itse nyt ole vähän tyhmä tässä (%

Gravitaatio btw on tällähetkellä lähes yhtä paranormaalia ko ite kummitukset... Eli itseasiassa tällähetkellä täytyy juuri etsiä "olematonta" että se voitaisiin lisätä "olevaisen" listaan, eli luonnonlakiin.

Noh tämä ei tietystikkään liity salaliittojuttuihin sun muuhun paranormaaliin mitenkään mut.. avoin mieli, parempaa joskus ko itse skeptisyys.

TraXter
Paranormaaleja ilmiöitä on kuvattu tapahtuvan kautta historian. Tiede ei kuitenkaan suostu tutkimaan näitä, joko leimaantumisen pelossa tai vähäisen uskomuksen takia. Todisteita kuitenkin löytyy kasapäin näiden todellisuudesta jos vähänkin jaksaa nähdä vaivaa etsimisessä. Onko kaikki "todisteet" tekaistuja, mielikuvitusta, huijausta ja kuvankäsittelyä ja ennenkaikkea miljoonia hulluja ihmisiä ketkä jaksavat nähdä vaivaa näiden takia? Miksi todisteita ei oteta vakavasti tai niitä ei nähdä sensaatiomaisina? Onko todella näin, että ennustaminen, ufot, henkiolennot, ihmeelliset kyvyt ja muut vastaavat ovat todella yhtä suurta huijausta vai onko näissä mitään perää?Paras tapa on ottaa siitä selvää ja mennä itse paikan päälle sitten kun saa sen kipinän.
Kannattaa varautua yllätykseen...kukapa meistä etukäteen tietää mistä voimista on kyse ja niiden vaikutuksista.
Mutta sen voin sanoa, että alkutaipaleella asiat edistyvät kevein askelin. Mutta aivan varmasti tietää heti ensimmäisen kerran jälkeen, että kaikki ei ole enää niin kuin on ehkä aikaisemmin luullut joidenkin asioiden olevan.
Mikä on lähtötasosi ja herkkyytesi meinaa kuitenkin paljon...

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331
Liittynyt22.3.2005
Mandix
Etkö itse nyt ole vähän tyhmä tässä (%
Gravitaatio btw on tällähetkellä lähes yhtä paranormaalia ko ite kummitukset...

Siis mitä! Olen lyöty. Mitäpä, jos se mitä sanot skeptisyydeksi on aivan tavallista vastuun ottamista itsestä ja siitä mitä sillä voi saada aikaan.

Ei kukaan, kukaan voi sanoa, että gravitaatio on paranormaali ilmiö. Tai siis jos ei ole ei kukaan.

Osta itsellesi näkemys. Minä menen Ärrälle.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

"Eikös skepsiksellä ole edelleen piikki auki. Yksikin toistettavissa oleva, tieteellisesti edes likimäin hyväksyttävä näyte paranormaalin ilmiön todenmukaisuudesta tekee esittäjästään rikkaan."

Likimain ei riitä koska epääminen on se mitä ollaan lähdetty tekemään. Siksi tuo ehto. Riski siitä että joutuisi maksamaan on erittäin vähäinen, koska tiukan paikan tullen raati panee kädet korvilleen ja alkaa "lölöttämään" puistellen päätään silmät kiinni. Tai rukoilevat polvillaan ettei tuhota esteenä koko maailmaan pelastamisen tehtävässä. He käyvät ylimielisenä vastaan tuntematonta. Hölmöyttään.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331
Liittynyt22.3.2005
tietää
He käyvät ylimielisenä vastaan tuntematonta. Hölmöyttään.

Tulin juuri sopivasti Ärrältä.

Tiedät siis, tietää, että tyrkyllä on ollut lukematon määrä ehdokkaita, joihin sitten on sovellettu tuota faktista käyttäytymismallia.

Miksi minä kuitenkin tiedän, ettei ehdokkaita ole ollut tarjolla lainkaan, edes niitä, jotka ovat tietämättömiä kuvaamastasi ikävästä juonesta. Niidenhän pitäisi ajautua tarpeittensa ohjaamina juuri skepsiksen arvioitaviksi. Tarjolla on rahaaaaa.

Miksi niitä ei ole!

Se on kohta merkittävämpi kysymys, kuin se että miksi lopullista totuutta vastaan on olemassa niin pahaa tahtoa. Niin paljon pahaa tahtoa, ettei yksikään, ei yksikään arvioinnin kestävä todiste paranormaaleista ilmiöistä, sen toistettavuudesta puhumattakaan ole ansainnut niiden puutteen mukanaan tuomaa huomiota.

Etkö tosiaan näe tämän keskustelunaiheen koomillista absurdiutta?

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Piha6
Seuraa 
Viestejä907
Liittynyt26.8.2008

Väitän olevani sentyyppinen ihminen, jota on todella hankala saada uskomaan mihinkään ufo-juttuihin, tai muihinkaan paranormaaleihin ilmiöihin. Vaan entäs kun kuitenkin sattuu käsittämättömiä asioita, joille ei löydy järkeenkäypää selitystä, mutta joita ei voi mitenkään panna huuhaaksi, ellei sitten tieten tahtoen rupea itselleen epärehelliseksi.

Kuinkas tämän selitätte ?

Uni yöllä: Katsoin ikkunasta ulos ja veljeni vaipui äkkiä maahan makaamaan jonkun sairaskohtauksen saaneena. Riensin hänen luokseen auttamaan. Herätessä muistin unen ja vähän kummastelin moista, mutta onhan niitä unia ja koko juttu painui pian taka-alalle unohduksiin.

Myöhemmin päivällä kuulin uutisen. Veli oli viety kotoaan ambulanssilla sairaalaan ! (Onneksi ei sitten kuitenkaan mitään kovin vakavaa). Olin hämmästynyt, todella hämmästynyt. Kyseessä oli tapaus, josta ei voinut olla alitajunnassakaan minkäänlaista ennakko-arvailua joka olisi voinut vaikuttaa unen sisältöön ?

Sattumaa - Niin kai sanoisin jos kyseessä olisi tämä yksi ja ainut tapaus, mutta kun ei ole yksi, eikä kaksi, vaan muistan ainakin kuusi suunnilleen vastaavaa. Siltikö sattumaa ja psykologiaa, niin, vaan onko se oikea selitys ?

Ihmiset, jotka ovat valmiudessa falsioioimaan asioita joista heillä ei ole edes luuloja, ovat vain typeriä. Kuin katselisi meren rannalla ja sanoisi ettei sen takana voi olla mitään, koska lähes kaikki eivät ole tietoisia siitä.

Kaikkeen on aina vain se yksi, joka ensimmäisenä tekee huomion uudesta asiasta.

TraXter
kaikkea miljoonia hulluja ihmisiä ketkä jaksavat nähdä vaivaa näiden takiaNiin, harmi ettei saa elää maailmassa, mikä ei oo täynnä idiootteja.
Osallistujien määrä ei aina korreloi asian typeryyden kanssa.

tiäremiäs
Onhan niissä jotain perää, eihän niitä kukaan keksi muuten tai väitä näkevänsä.Joo, ei oo, mieti mikä ryhmä idiootteja.

Skeptikko ja "uskova" rannalla nousuveden yllättäessä: Skeptikko tarttuu kiveen, koska se on ikuista ja sitä ei vesi vie ja hukkuu.
"Uskova" tarttuu ajeletivaan puuhun, joka "sattumalta" tulee ulottuville ja pelastuu. Sattuma on vain tietämättömyyttä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat