Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tänä vuonna on runsas myyrävuosi, joten myyräkuumettakin on enemmän. Tänään esitetyssä sairaalasarjassa eräs mies oli saanut myyräkuumeen ja potilas sanoi, että tauti on yleisempi miehillä kuin naisilla. Tieto näytti pitävän paikkaansa, poliklinikka -sivuilla kerrotaan, että 2/3 osa potilaista on miehiä. Tauti tarttuu hengitysteitse myyrän eritepölyn välityksellä. Taudin voivat saada mm. maanviljelijät, kesämökkeilijät ja puutarhassakin myyrät asustavat. Kyllä naisiakin asuu maaseudulla ja he tekevät puutarhatöitä, joten miksi myyräkuumeseen sairastuvista noin suuri enemmistö on miehiä?

http://www.poliklinikka.fi/?page=2925467&id=5687172&

Onko yleistäkin, että tartuntatauti tarttuu jostain syystä enemmän toiselle sukupuolelle?

Kommentit (10)

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
Liittynyt13.12.2006

Muistan hämärästi jostain lukeneeni, että papilloomaviruksen aiheuttamaa kohdunkaulan syöpää sairastavat useammin naiset kuin miehet.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

kairamo: Kyllä tietysti, mutta miehissä on yhtä paljon viruksen kantajia.

Tämä myyräkuume -juttu on vaikeampi selittää.. tietääkö joku vastauksen?

väläys

Tämä myyräkuume -juttu on vaikeampi selittää.. tietääkö joku vastauksen?Jos naiset hoitaisivat polttopuiden hakemisen mökillä, niin miehet välttyisivät myyräkuumeelta. Jos nyt oikein muistelen, yli 1000 saa vaivan polttopuiden välityksellä vuosittain.

Puolikuu
Seuraa 
Viestejä326
Liittynyt1.1.2006

Eipä ole tietoa, mutta käsittääkseni pöpö hengitetaan usein sisään kuivista, pölisevistä ulkovarastoista, kuten puuvajoista. Ja puuhommathan ovat perinteisesti miehille kuuluvia töitä.

Hohhoijakkaa

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005
väläys
Tauti tarttuu hengitysteitse myyrän eritepölyn välityksellä.Ehkä miehet ovat naisia kiinnostuneempia myyrän eritteistä?

Pyhäinpäivän ratoksi..

Nythän on niin että tautia esiintyy etupäässä Tampereella ja nyssekuskit on etupäässä miehiä. "Onks sulla lippuja myyrä"? Kuumeilevat sitten välillä.

½Q
Eipä ole tietoa, mutta käsittääkseni pöpö hengitetaan usein sisään kuivista, pölisevistä ulkovarastoista, kuten puuvajoista. Ja puuhommathan ovat perinteisesti miehille kuuluvia töitä.Vanha tapahan miehillä on piilottaa se lauantaikossu sinne puupinon väliin. Yötä myöten mies sitten sammuu sinne vajaansa ja aamulla herättyään köhii myyränkarvoja ja papanoita suustaan ja joillekin se on sitten taudiksi asti.

On muuten aika hirvee tauti. Noinniinkuin asiaa puhuakseni. Yhden tapauksen oon kohdannut ja kuumehorkassa tutisi useammankin vuorokauden.
Jostakin luontoretkeltä oli tartunnan saanut. Pontimena tais olla yltiövihreys?

Miehet vaan on sellaisia sottapyttyjä että se kait siinä on se suurin syy. Kun ei pestä käsiä ja sormikin menee suuhun tämän tästä niin tuollaista se sitten on.. tai melkein vakavasti..

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat