Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

"Taktiikka
Israelin ja palestiinalaisten konfliktin vuoksi IDF on omaksunut niin sanotun matalan intensiteetin sodankäynnin strategian palestiinalaistaistelijoita vastaan, jotka usein toimivat tiheästi asutuilla alueilla. Taistelijoiden ja israelilaissotilaiden yhteydenotoissa on ajoittain kuollut lähistöllä olleita siviilejä. IDF on käyttänyt myös kiistanalaisia ennalta ehkäiseviä täsmäiskuja (hepreaksi ‏סיכול מוקד‎, sikul memukad) estääkseen tulevia väkivallantekoja tappamalla mahdolliseen tulevaan iskuun liittyviä, esimerkiksi terroristeiksi arvioimiaan, henkilöitä, jotka ovat suunnittelemassa terroristi-iskua.

IDF on myös tuhonnut itsemurhaterroristien perheiden taloja, todeten sen olevan tehokas taktiikka itsemurhaiskujen vähentämiseksi. Kriitikkojen mielestä taktiikan tehokkuus ei kuitenkaan oikeuta liiallisen voiman käyttöä, ja siviilikohteiden tuhoaminen kostona on kansainvälisen lain vastaista."*

Mielestäni taktiikka on toimiva ja siksi hyväksyttävä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Israel#Taktiikka

-

Kommentit (3)

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

Pienempi paha on että kodin tuhoutumisen uhka vähentää tai jopa estää erittäin tuhoisia itsemurhaiskuja kuin "rehellinen" verisempi sodankäynti.

Vähemmän ihmisuhreja.

-

Israel on rasistinen fasistivaltio joka harjoittaa hitaan joukkotuhon toimintatapaa palestiinalaisia kohtaan (halu heillä on sama kuin kansallissosialisteilla 30-40-luvulla, eli maksimaalinen joukkotuho, mutta kantti ei riitä). Israelilaiset tappavat näissä iskuissa ketä eteen sattuu, selitykset keksitään jälkeenpäin. Ei ole millään keinolla perustetta iskeä tankeilla ja taistelukoptereilla siviiliasutukseen, siis muu kuin tahallinen joukkomurha. Paskavaltio.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat