Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Euro-alueen ulkopuolelle jättäytynyt Tanska on nyt pulassa. Samaan aikaan kun korkotasoa pitäisi laskea talouden elvyttämiseksi, sitä onkin pakko nostaa valuuttakurssin tukemiseksi. Tämä muistuttaa sitä tilannetta, jossa Suomi oli 1990-luvun alussa.

Suomella ei nyt ole tällaista tilannetta. Kiitos euron.
Toivoisi, että EU:n ja euron vastustajat Suomessakin nyt tarkkailisivat tilannetta ja vetäisivät johtopäätöksiä.

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/20 ... 0827968/12

Kommentit (3)

Ei kait se tuokaan johdu muusta kuin siitä että siellä ollaan veloissa. En ole hirveästi nähnyt vielä ainakaan ongelmia Norjan suunnalla. Valtiontaloudessakin pitäisi pyrkiä mahdollisimman pitkälle omavaraisuuteen jolloin se olisi yksi ja hailee mitä muun maailman taloudessa tapahtuu.

Kaikki nykyajan pankki- ja talousjärjestelmät ovat yhtä surkeita vain ja ainoastaan siksi että rahaa tehdään "ilmasta" eli sitä ei ole sidottu mihinkään kiinteään ja kaikessa rahassa on korko mukana joka tarkoittaa vain ja ainostaan sitä että ihmisillä on
velkaa enemmän kuin on kyseistä rahaa olemassa.

Tällainen korkoon perustuva raha on juuri sen tae että kaikkien velkoihin raha ei riitä, eli konkurssit ovat sisäänrakennettuna systeemiin. Vähän sellaista isomman luokan peliä.

Minusta tuo euro ei ole niin huippu kuin miten se meille kaupattiin (ja itsekin äänestin sen puolesta kun en paremmin tiennyt), nyt homma menee vain niin että Suomi on velkaa EKP:lle (tai pikemminkin sen yksityisomistajille) kuten muutkin euromaat ja kun aikaa mennään tarpeeksi eteenpäin niin valitettavasti maailmassa ei ole tarpeeksi euroja maksamaan kaikkia maita puhtaiksi veloista joten joku EU maakin vielä tekee konkurssin jossain vaiheessa.

Juuri Unkariin pumpattiin aimo annos "hemohessiä" ja oliko se Ukraina se toinen rähmällään olia joka sai piikin likaiseen pyllyyn.
Kapitalismi ei tunne demokratian pelisääntöjä tai sitten ei nodata niitä. Vai olisiko ihmiset niin "sopulimaisia", että ovat menneet lainarahalla elämisen ansaan. Tai sitten ihmiset on vähän niin kuin "puolipakotettu" tälläiseen mukaan.

Suunnatkaa tutkaaistinne tuonne auringon nousun suuntaan itään, siellä se poksahtaa ja lujaa kun poksahtaa. Se talouspaineaalto tuntuu sitten kautta maailman. Ei vielä mutta sitten kohta. Se onkin sitten syvä kuoppa...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat