Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Hyvin mielenkiintoinen asia, joka koskee Hopi-intiaanien menneisyyttä ja juutalaisten menneisyyttä on se, että heillä molemmilla on yhteneväistä hyvin vanhaa perimätietoa, jota he pitävät pyhänä omiensa keskuudessa. Tässä muutama yhtäläisyys:

Raamatusta voimme löytää seuraavat kirjoitelmat:

(1 Mooseksen Kirja 26. 28.)

Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoon he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat" ..."Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itellenne alamaiseksi ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet".
Hopi-intiaaneilla ja niillä muillakin alkuperäiskansoilla, jotka elävät Amerikan mantereilla on vastaavia ikivanhoja sepostuksia.

Hopi-intiaanit puhuvat siitä kuinka pelastuivat Suuresta Tulvasta ja kuinka he Suuren Tulvan jälkeen tekivät pyhän liiton Suuren Hengen kanssa, ja lupaus oli, että he eivät koskaan käänny pois Hänestä. Hän, Suuri Henki, teki sarjan pyhiä kivitauluja, joita Hopi-intiaanit kutsuvat nimellä Tiponi. Näihin Tiponeihin Suuri Henki "puhalsi" opetuksensa, profetiat ja varoitukset.

Aivan samoin kävi myös Moosekselle Siinain vuorella.
(1. Mooseksen Kirja 31.18)
Ja kun hän oli lakannut puhumasta Mooseksen kanssa Siinain vuorella, antoi hän hänelle kaksi laintaulua, kivitaulua, joitten kirjoitus oli jumalan sormella kirjoitettu.

Hopeilla jatkuu hieman tämä tarina muodossa:
Ennenkuin Suuri Henki peitti itsensä näkyvistä jälleen, hän asetti neljän eri roturyhmän johtajien eteen eri värisiä ja eri kokoisia maissintähkiä; kunkin roturyhmän tuli valita mikä tulisi olemaan heidän ruokansa tässä maailmassa...

Jakoseremonia käytiin ja Hopit saivat omansa ja sen jälkeen Suuri Henki asetti Hopi-johtajan käteen pyhät kivitaulut, Tiponit, jotka ovat voiman ja vallan symboli vallita kaikkea maata ja elämää sen päällä, vartioida ja suojella sitä. Tiponissa sanotaan: "Tehkää näin puolestani (Suuri Henki) siihen päivään asti kunnes Minä palaan luoksenne myöhemmin päivänä, jota ette tunne, sillä Minä Olen, Alku ja Loppu".

Tämän jälkeen Suuri heimopäällikkö johti uskolliset tähän uuteen maahan.
Myöhemmin hän lankesi pahuuden valtaan. Hänen kaksi poikaansa nuhtelivat häntä hänen erehdyksestään ja sen jälkeen kun hän oli kuollut, he ottivat jälleen vastuun johtamisesta. Kummallekin veljelle annettiin Tiponi-sarja ja molempien veljien käskettiin säilyttää niitä paikassa, johon Suuri Henki oli heidän käskenyt ne viedä.

Maailman ajoista Tiponi-taulut kertovat, että alussa luotiin yhdeksän maailmaa. Kolme aikaisempaa maailmaa jossa me elimme aikaisemmin, neljäs maailma, joka on nykyinen elinpiirimme ja kolme tulevaa maailmaa, jotka meidän on myös vielä koettava, ja maailman nimeltä Taiowa, Luoja, ja hänen veljenpoikansa (nephew) maailman Sotuknang.

Tässä voidaan siteerata myös Maya-intiaanien ennustusta, että viidennen maailman, siis seuraavan maailman joka on vastassa ihmistä, aamunkoitto, kuten he kutsuvat Uutta Maata, tulisi olemaan eetterin, siis hengen maailma.
Tämä on alkanut intiaanien mukaan toteutua.

Kysymys herää näiden yllä esitettyjen muutaman lähes "identtisten" kuvausten taustasta. Mistä se kertoo ja kuinka on mahdollista, että näillä molemilla on tälläinen ikivanha perimätieto talletettuna mielenkiintoisesti lähes samanmallisena?

Onko muuten kenelläkään muulla kenties tietoa vastaavanlaisista yhtäläisyyksistä muiden "erillään" olevien kansojen pyhistä kirjoista? Voisi lyhyesti esittää vaikka tähän jatkoksi.

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat