Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Päivää kaikki Tiede-forumin lukijat.

Teen tutkimusta uusista/tulevista materiaaleista ja tekniikoista, joita voitaisiin tulevaisuudessa hyödyntää kalastus- ja metsästystarvikkeissa. Tutkimuksen pohjalta on tarkoitus julkaista artikkeli eräässä lehdessä, mutta tarkempaa aikaa julkaisulle en vielä tiedä.

Olisiko siis teillä, Tiede-forumin lukijoilla, mitään annettavaa asiaan?

Internetistä löytyy varsin vähän mitään tutkimuksen pohjaksi kelpaavaa, eikä alan kirjallisuuskaan mitään tarjoa. Nanotekniikka varmaankin tulee olemaan yksi suurista. Käyttökohteita voisivat olla mm. kelat, siimat ja vaikkapa uistimet.

Toivoisin että asia herättäisi keskustelua! Jos kaikille ei tuo kalastus tai metsästys ole aivan sydäntä lähimpänä, niin eikun vaan inspiroimaan ja esittelemään jotain muita innovaatioita tähän!

Terveisin,
Esko Riekkinen

Kommentit (15)

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005

tjaah...

oliskohan tuommoinen hiilinanoputkista kehrätty siima kuinkakin kestävää??

mutta juu, tuskin paljoa kostut tällä foorumilla tuommoisen aiheen tiimoilta... maallikoiden arvailuja...

Hei Esko,

Onnea tieteellesi! Ihan lonkkaheittona: katselepa hämmähäkinseittijuttuja, niistä tehdään sitkeää kudetta ... Saattaa löytyä Tiede-lehtemme hakemistoistakin juttua tuosta.

Semmonen keinotekonen kalojen suojapaikka, keinokaislikko tai vastaava. Sinne fisut sit menee piiloon ja takertuu katsikaan. Se vois kalastaa jäänkin alla.

Materiaalist en tiedä, enkä idean toimivuudesta, mutta tollasta tuli mieleen. Jos patentoit ja rikastut niin maksa mulle osa.

Olen/olin pilkkihullu ja olen usein miettinyt herättääkö pilkkireiästä veteen suunnattu valo kalojen huomiota.
Jos herättää, niin sitten vaan suunnittelemaan pilkkivaloa.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6213
Liittynyt7.7.2007

Nykyisin olisi myös mahdollista viilettää pientä kameraa lähellä viehettä tai syvätakilassa ja siten oppia eri kalalajien saalistuskäyttäytymistä. Sitä voisi sitten hyväksikäyttää viehesuunnittelussa.

Ja milloin tulee kalabongarit, kuten on lintubongareita. Esim. siten että vieheessä ei olisi koukkuja, vaan pieni videokamera. Kalatuskilpailutkin ratkeaisivat videokuvan perusteella, kuka sais kameraansa eniten tärppejä ja komeimpia kuvia. Tietysti kalalaji ja sen kokokin ratkaisisi kuvan perusteella, vaikka sitä ei pystyisikään punnitsemaan.

Kiitoksia ensinnäkin kaikille jotka ovat vastanneet, mielenkiintoisia ehdotuksia ja ideoita on jo tullut varsin kiitettävästi.

Olli V
Kannattaa huomioida kritiikki. Meneekö kalastuksesta hohto, jos tekoäly kalastaa nanotekniikalla puolestasi.Kritiikkiä ehdottomasti otetaan vastaan. Mielestäni uuden tekniikan tarkoitus ei ole välttämättä kalastaa kenenkään puolesta, vaan kalastuksen perusolemus täytyy säilyä. Uusi tekniikka voisi olla juuri tuota ovolon mainitsemaa kameratekniikkaa, tällöin kalastus ei sinänsä muuttuisi, mutta kalastaja pääsisi itse tutkimaan kalojen käyttäytymistä. Näin olisi mahdollisuus kehittää mm. omia taitojaan.

Lisää ideoita odottaen,
Esko

John Carter
Seuraa 
Viestejä9810
Liittynyt17.2.2006

Voisit alkaa kehittämään kelaa, josta löytyisi näyttö, joka ilmoittaisi kalan painon ja lajin välittömästi kalan kiinni iskiessä ja siinä olisi myös "automaattinen" jarru sekä moottoroitu kelaustoiminto, joka kelaisi saaliin kalastajan ulottuville vain nappia painamalla.Myös haavi, jossa olisi näyttö ja vaaka samassa paketissa saattaisi olla menestys.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

jos asiaa ajatellaan laajemmalti olisi hyvä myös harkita mitä mahdollisuuksia yöpymisvälineet sisältävät näin ollen myös markkinat voisivat olla myös metsästäjien ja kalastajien lisäksi vaeltajat sekä muut metsässä muuten vain oleilevat.

teltat on mahdollista varustaa tulevaisuudessa joustavilla aurinkopaneleilla (mahdollisesti koko teltan ulkopinta olisi päällystetty aurinkopaneleilla), pienellä tuulivoimalalla tai näiden yhdistelmällä. mahdollisuus myös muokata tuulivoimalasta vesivoimala jos sattuu puro olemaan lähistöllä. pienellä akustosta voidaan ottaa virtaa valaistukseen, mahdollisesti myös vaatteiteden kuivatukseen valmistetuille lämmityselementeille sekä puhelimien että myös muiden laitteiden lataukseen.

toisen polven pilkkuvirhe

Kalastus ja metsästys ovat out, koska ihmisillä ei ole enää aikaa semmoiseen, kuten joskus kivikaudella tai 1950-luvulla.

Eläkeläisillä taas on terveitä vuosia vain pari kappaletta eläkkeelle jäämisen jälkeen.

Tieteellisen tutkimuksen pitäisi mielestäni palvella vain sitä päämäärää, että miten ihmisten elämä olisi vielä orjuuttavampaa kuin nyt, jos mahdollista.

Miten esim työmatkoja voitaisiin keinotekoisesti pidentää ?

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

käytännössä kaikki mikä liittyy onkimiseen ei ole uutta ellei niissä ole ympätty mikrotietokone/wlan/usb-pistoke/bluethoth/web-kamera tai mootsarttia soittava levysoitin.

toisen polven pilkkuvirhe

Jaa-a, tietysti sellainen ominaisuus, että esim koukku mittaisi vedenalaisia olosuhteita kuten lämpötilaa ja vedenalaisia virtauksia. Toki siimalle asetettaisiin uusia vaatimuksia tämän vuoksi.
Sitten etenkin kevätjäillä pilkkijöiden varustukseen pitäisi kuulua pilkkihaalari, joka pitää kuivana ja veden pinnalla jäiden pettäessä.

Lektu-Elli

Miten esim työmatkoja voitaisiin keinotekoisesti pidentää ?Joukkoliikenteellä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat