Seuraa 
Viestejä1123
Liittynyt11.11.2005

Muistelin, että olisin nähnyt jossain ketjun, jossa asia olisi jo esillä, mutta en löytänyt sitä, joten ajattelin perustaa uuden ketjun.

Itse päädyin johtopäätökseen, että Higgsin hiukkasta ei ole olemassa. En ole fyysikko ja siksi tuskin ymmärränkään ko. teorian kaikkia piirteitä, mutta tulin tähän johtopäätökseen oikeastaan logiikan kautta, kun törmäsin yhteen juttuun, jossa pohdittiin, kuinka suuri on Higgsin hiukkasen massa. Jutussa arveltiin, että ko. hiukkasen massa saattaa olla paljon suurempi kuin esim. protonin.

Eikö ko. teoria oleta, että Higgsin hiukkanen luo kentän, joka antaa kaikille muille hiukkasille massan tai jotain sinne päin. Nyt siis meillä yllättäen onkin hiukkanen, jolla on jopa poikkeuksellisen suuri massa. Tarvitaanko nyt jokin Higgs^-1 hiukkanen, joka antaa Higgsin hiukkaselle massan ja edelleen Higgs^-2 hiukkanen jne.? Tuskin näin kuitenkaan oletetaan, vaan fyysikkojen täytynee päätellä, että massa on Higgsin hiukkasen perusominaisuus, joka on ikäänkuin sen syntymälahja.

Nyt, kun on olemassa hiukkanen, jolla on massa, niin miksi ihmeessä täytyy olettaa, että tämä perusominaisuus kuuluu vain tälle yhdelle hiukkaselle. Minusta on aivan luonnollista olettaa, että tämä massa-ominaisuus kuuluu kaikkien hiukkasten perusominaisuuksiin aivan yhtä luontevasti kuin sähkövaraus kuuluu elektroneille ja protoneille.

Kysymyksessä olisi lisäksi esim. sähkövarausta perustavampi ominaisuus, sillä gravitaatiohan koskee kaikkia hiukkasia, kun taas esim. sähkövaraus ei. Neutriinojenkin massa on löydetty.

Tätä massan karsastamista aineen perusominaisuutena voisi ehkä selittää idealistis-uskonnollinen maailmankuva, jonka mukaan henki on ensisijaista ja aine jotenkin syntistä ja toissijaista. Massahan viittaa jotenkin materiaan ja materialismiin, joka on täysin tuomittavaa. Siltä pohjaltahan ne marxilaisetkin hihhulit maailmaa tulkitsevat.

Niinpä fyysikkojen ajattelua ohjaisikin tietynlainen filosofinen maailmankuva, vaikka he kuvittelevat tekevänsä vain objektiivistä tiedettä. Hehän oikeastaan halveksivat kaikenlaista filosofointia, kuten positivismi on neuvonut heitä tekemään. Tämä positivismikin on muuten vain yksi filosofinen tapa lähestyä maailmaa ja tutkimusta, vieläpä sangen rajoittunut sellainen.

Olisiko koko Higgsin hiukkanen vain yhden filosofisen lähestymistavan kuvitteellinen luomus? Kysyn vaan.

Kommentit (3)

Higgsin hiukkanen kykenee kääntämään gravitaatio-aallon polarisaation, jolloin syntyy viivästetty viritys ja massa ilmaantuu joksikin aikaa.

Tätä tapahtuu koko ajan.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Kyse on higgsin kentästä ja higgsin hiukkanen on kentän välittäjähiukkanen. Kenttäilmiö on käsittääkseni universaalisessa mitassa ja hiukkanen taasen muiden "tavallisten" hiukkasten mittakaavassa. Mielestäni analogia pitäisi löytyä magneettikentästä, jossa kentän välittäjähiukkaseksi väitetään virtuaalista fotonia.

Koulufyysikot osaavat jutun paremmin selittää enkä maallikkona ole varma vaikka edellinen olisi palturia. Toivottavasti oikaisu tulee nopeasti.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

tli
Seuraa 
Viestejä1123
Liittynyt11.11.2005
Phony
Nostan aihetta hiukan, koska se eilen minun mokani takia siirtyi virheelliseen paikkaa, josta sitä ei välttämättä kaikki huomanneet.

Pahoitteluni.
Phony, voisit poistaa tämän ketjun ja siirtää jo tulleet kommentit tuohon perustamaani Higgsin hiukkasketjuun, jossa on äänestysmahdollisuus. Sinähän tämän sotkun aiheutit.

Alkuperäisessä ketjussakin oli äänestysmahdollisuus.

[Noniin, nythän kaikki on ennallaan ja kunnossa. Poistan tämänkin viestin illemmalla kunhan ehdin, niin jatkossa keskustelu voi jatkua ilman koko episodia.] Edit Phony

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat