Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kuinkahan hiilikuitua valmistetaan ja millaisilla laitteilla?
Onko suomessa jotain tehdasta/laitosta joka tuottaa hiilikuitua?

Muutakin tietoa hiilikuidusta tänne, Kiitos.

Kommentit (3)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30510
Liittynyt16.3.2005

Siis tarkoitatko itse hiilikuidun valmistamista vai hiilikuituvahvisteisten polymeerituotteiden valmistusta? Käsittääkseni hiilikuitu valmistetaan kuumentamalla orgaanisia kuituja hapettomassa tilassa korkeaan lämpötilaan, jolloin vety ja happi poistuvat ja jättävät hiilen jäljelle. Lujitemuovituotteet tehdään hiilikuitukankaasta ja sopivasta muovihartsista. Epoksihartsi on yleisesti käytetty hiilikuitutöissä. Rakenne valmistetaan muotissa valamalla tai kerroksittain laminoimalla.

Neutroni
Siis tarkoitatko itse hiilikuidun valmistamista vai hiilikuituvahvisteisten polymeerituotteiden valmistusta? Käsittääkseni hiilikuitu valmistetaan kuumentamalla orgaanisia kuituja hapettomassa tilassa korkeaan lämpötilaan, jolloin vety ja happi poistuvat ja jättävät hiilen jäljelle. Lujitemuovituotteet tehdään hiilikuitukankaasta ja sopivasta muovihartsista. Epoksihartsi on yleisesti käytetty hiilikuitutöissä. Rakenne valmistetaan muotissa valamalla tai kerroksittain laminoimalla.Siis ihan esim Hiilikuitu maton valmistamista.

Siis tästä matosta saa tehtyä hartsin avulla vaikka Sellon jos niin huvittaa

Perhostohtori
Neutroni
Käsittääkseni hiilikuitu valmistetaan kuumentamalla orgaanisia kuituja hapettomassa tilassa korkeaan lämpötilaan, jolloin vety ja happi poistuvat ja jättävät hiilen jäljelle.

Siis ihan esim Hiilikuitu maton valmistamista.

Hiilikuidun kuidut tehdään tosiaan polyakrylonitriiliä pyrolyysillä käsittelemällä, jolloin polymeerisäikeistä häipyvät vedyt ja typpi lähes kokonaan pois ja tilalle jää pitkiä, ketjuttuneista hiilirenkaista muodostuneita polymeeriketjuja. Näistä ketjuista sitten voidaan tuottaa kuituja.
Kuidut itsessään kudotaan matoksi samalla tekniikalla kuin kankaitakin valmistettaessa. Jos matosta haluaa valmistaa hiilikuituisia kappaleita, siihen imeytetään epoksihartsia, joka kovettuessaan jäykistää rakenteen. Hieman karrikoiden rakennetta voisi verrata teräsbetoniin, eli hiilikuidut (vrt. terästangot) lujittavat epoksihartsin (vrt. betoni)

Eri kuitumattotyypit, epoksien ominaisuudet ja seossuhteet ovat sitten asiaa tuntevampien ihmisten heiniä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat